Zzp en moederschap: de voordelen van leasen

zzp moederschap leasen

Ben je mama en zzp’er? Dan weet je hoe kostbaar je tijd is. Je hebt een drukke agenda met werk, kinderen en huishouden. Het laatste waar je je zorgen over wilt maken, is je auto. Gelukkig zijn er leaseopties die je leven een stuk eenvoudiger kunnen maken. In deze blog bespreken we de voordelen van leasen voor jou als zzp’er. Of je nu kiest voor Operational Lease, Financial Lease of Private Lease, elke optie biedt unieke voordelen die passen bij jouw levensstijl en zakelijke behoeften.

Waarom kiezen voor leasen?

Leasen bespaart je niet alleen geld, maar ook tijd. Geen tijdrovende bezoeken aan de garage, geen gedoe met autoverzekeringen en geen zorgen over de verkoop van je oude auto. Dit betekent meer tijd voor je werk en je gezin. Daarnaast geeft leasen je de mogelijkheid om altijd in een nieuwe en betrouwbare auto te rijden. Dit is niet alleen veiliger, maar ook een stuk comfortabeler. Moderne auto’s zijn bovendien vaak zuiniger en milieuvriendelijker.

Operational Lease: all-in zakelijk leasen

Operational Lease biedt veel voordelen voor zzp-moeders. Het grootste voordeel is dat je geen groot bedrag ineens hoeft te betalen voor een nieuwe auto. Je betaalt een vast maandelijks bedrag en hebt geen zorgen over onderhoud, reparaties of verzekeringen. Alles is inbegrepen in het leasecontract. Deze vorm van leasen noem je daarom ook wel ‘Full Operational Lease‘. Bovendien is het leasen van een auto via Operational Lease vaak fiscaal aantrekkelijk. De maandelijkse leasekosten zijn aftrekbaar als bedrijfskosten, wat je belastingvoordeel oplevert.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Financial Lease: flexibiliteit en eigendom

Financial Lease is een goede optie als je uiteindelijk eigenaar van de auto wilt worden. Bij deze vorm van leasen betaal je de auto in termijnen af. Aan het einde van de leaseperiode is de auto van jou. Maandelijks betaal je alleen de rente en een deel van de auto, de rest van het bedrag pas aan het einde van de looptijd. De hoogte van dit restbedrag kun je zelf bepalen. Daardoor zijn de maandelijkse kosten bij deze vorm van leasen bijna altijd lager in vergelijking met andere leaseopties.

Private Lease: zorgeloos rijden

Als zzp’er een auto leasen met Private Lease betekent dat je geen bijtelling hebt. Het contract sluit je namelijk privé af, buiten je bedrijf om. In 2024 kun je bovendien per zakelijke kilometer 23 eurocent als kosten van de winst aftrekken. Je betaalt net als bij Operational Lease ook bij deze leasevorm een vast bedrag per maand waarin alle kosten, behalve brandstof, zijn inbegrepen. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over de restwaarde van de auto aan het einde van het contract. Je levert de auto gewoon weer in en kunt een nieuw model uitkiezen.