Tropisch genieten van zwemplas ’t Nije Hemelriek

nije hemelriek drenthe

Ben je op vakantie in Drenthe of woon je in deze prachtige provincie en is het mooi weer? Dan is het echt een aanrader om lekker tropisch te gaan genieten bij zwemplas ’t Nije Hemelriek. Deze zwemplas ligt naast de zwemplas het Gasselterveld en is een top plek om te gaan zwemmen en spelen in het zand.

Pareltje in Drenthe

Drenthe staat bekend om zijn prachtige natuur en schilderachtige landschappen. Een van de pareltjes die de Nederlandse natuur te bieden heeft, is zwemplas ’t Nije Hemelriek. Gelegen te midden van weelderige bossen en glooiende heuvels, is deze zwemplas een waar paradijselijk toevluchtsoord voor natuurliefhebbers en zwemliefhebbers.

’t Nije Hemelriek: Een Oase van Rust

De naam alleen al, ’t Nije Hemelriek, doet vermoeden dat dit een plek is waar de hemel de aarde raakt. En inderdaad, zodra je aankomt bij deze zwemplas, word je begroet door een oase van rust. De kalmerende geluiden van fluitende vogels vermengen zich met het zachte ruisen van de bladeren. De omringende bossen zorgen voor een gevoel van privacy en afzondering, waardoor ’t Nije Hemelriek een perfecte ontsnapping is uit de drukte van het dagelijks leven.

Bol AlgemeenBol Algemeen
zwemplas t nije hemelriek drenthe

Kristalhelder Water

Een van de meest opvallende kenmerken van ’t Nije Hemelriek is het kristalheldere water. Het meer is ontstaan ​​door het uitgraven van zand voor de aanleg van de nabijgelegen Rijksweg. Het water is afkomstig van natuurlijke bronnen en het is opmerkelijk schoon en helder. Dit nodigt bezoekers uit voor verfrissende duiken op warme zomerdagen. Zwemmen in dit heldere water voelt als zweven in een vloeibaar juweel, omringd door de prachtige natuur.

t nije hemelriek zwemplas drenthe

Faciliteiten en Recreatiemogelijkheden

Naast de natuurlijke pracht, biedt ’t Nije Hemelriek ook een scala aan faciliteiten en recreatiemogelijkheden voor bezoekers. Er is een ruim zandstrand waar bezoekers kunnen zonnebaden en picknicken. Het zachte zand is ideaal voor kinderen om te spelen en zandkastelen te bouwen. Voor de avontuurlijke geesten zijn er ook waterfietsen en kano’s te huur, waarmee je het meer kunt verkennen en genieten van een rustige peddeltocht.

zwemmen t nije hemelriek drenthe

Omringende Natuurpracht

’t Nije Hemelriek is niet alleen een zwemplas; het is ook een startpunt voor het ontdekken van de prachtige natuurlijke omgeving. Het omliggende bos biedt uitgestrekte wandelpaden die je meenemen door groene bossen, langs kronkelende beekjes en naar schilderachtige uitzichtpunten. Vooral in de herfst, wanneer de bladeren een scala aan warme kleuren aannemen, is een wandeling rondom de zwemplas een betoverende ervaring.