Zwemmen met een dreumes: wat heb je nodig?

Op het moment van schrijven is het vakantie en dus zijn we van plan om regelmatig in het zwembad te leggen met onze kinderen. Mijn ouders hebben een voor-seizoensplaats op een camping waar ze ook een zwembad hebben dus dat is echt ideaal.

Alleen met de kinderen zwemmen zal ik overigens niet zo snel doen. Je hebt voor met een dreumes nog een hoop spullen nodig plus die van ons loopt nog niet dus dat is teveel gesjouw. Gelukkig heeft mijn man wisselende diensten plus mijn moeder is ook vrij. Kunnen we fijn gaan zwemmen.

Wat heb je nodig als je gaat zwemmen met een dreumes?

Wanneer wij gaan zwemmen neem ik altijd twee grote boodschappentassen mee. In de ene stop ik speelgoed, eten en drinken. In de ander zitten alle overige spullen zoals handdoeken, zwemluiers van Nappys en billendoekjes.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Zwemtas 1

 • Zwemluiers, het liefst een stuk of 3 ivm poepen
 • Zwembroekje (vind ik leuker staan over de zwemluier heen)
 • Badcape, fijn voor tussendoor
 • Grote handdoek, eventueel om op te liggen
 • XL Hydrofieldoeken, om goed af te drogen (ook achter de oortjes en tussen de teentjes)
 • Gewone luiers
 • Billendoekjes
 • Extra setje kleding

Zwemtas 2

 • Zwemvleugeltjes
 • Zwemband, voor wanneer we in het diepe gaan samen met de grote zus
 • Speelgoed, zoals een bal, bootje, eendjes en emmertjes
 • Rietjesbeker van de Hema
 • Broodtrommels met brood
 • Bakjes fruit
 • Doosje met liga koekjes erin

Wat is handig tijdens het zwemmen?

Wat ik zelf altijd wel erg handig vind om erbij te pakken wanneer we gaan zwemmen is zo’n box die je in veel zwembaden wel ziet staan. Deze zijn voor baby’s bedoeld, maar onze jongeman loopt nog niet en kruipt altijd erg snel weg. Fijn om hem dan toch even in een box te kunnen zetten zodat ik me even met iets anders bezig kan houden. Zoals aandacht aan mijn dochter geven of iets uit de tas pakken.

Daarnaast is het handig, zoals ik al eerder zij, om nog iemand erbij te hebben. Zodat je met zijn tweeën bent en dus ook soms je handen even vrij hebt.

Ga jij wel eens zwemmen met je dreumes? Wat neem jij dan mee?