Zwangerschapsverlof!

Eindelijk.
Ik heb verlof! Zwangerschapsverlof. In totaal krijg je 16 weken waarvan ik dus 6 weken voor de uitgerekende datum opneem en 10 weken erna.
Niet meer werken, gewoon puur genieten van de laatste weekjes met onze kleine meid in de buik.
Waarom klinkt dit zo vreemd in mijn oren?
Wellicht omdat ik al sinds 2 december thuis zit en dus eigenlijk al die tijd al een “verlof” gevoel heb.

Maar toch. Nu is het officieel. Ik kan mezelf nu echt gaan richten op wat er allemaal komen gaat. En dat is HUGE. BIG. GRANDE! Om het verlof helemaal goed van start te gaan ontving ik gisteren ook het kraampakket. Ik moet zeggen dat ik er expres niet ingekeken heb. Beetje ontkenning? Zeker! Want ik heb geen zin om te ontdekken wat nu precies die navelklemmen zijn en om te bedenken waarvoor ik bepaald verband nodig heb. Dat ik daar over na moet gaan denken de komende weken dat begrijp ik wel. En dat gaan we ook zeker doen.

Onze eerste missie is nu dan ook om kratten bier te regelen (nou ja, het bier mag eruit.. de kratjes hebben we nodig) zodat we binnenkort ons bed hoger kunnen zetten. Al wil ik bevallen in het ziekenhuis, je weet maar nooit! Verder zijn we nog flink aan het rommelen in het babykamertje. De meubeltjes staan er maar er moeten nog planken opgehangen worden, evenals de lamp en daarna moet alles nog een eigen plekje gaan krijgen. Dat zijn wel echt de leuke dingetjes om te doen zo in de laatste weekjes. Het komt nu echt heel dichtbij. De laatste loodjes…

Geen verlof.
Wat ik wel heel vreemd blijf vinden is dat Bart geen verlof krijgt. Hij is wel vrij hoor. Maar moet gewoon zijn vakantiedagen opnemen. Zelfs tijdens de bevalling krijgt hij geen speciaal doorbetaald verlof. Alles is onbetaald. Vreemd niet? Ik weet het, ik heb alles nagelezen in zijn CAO en het klopt helaas wel. Het staat erin. Hij zou het pas doorbetaald krijgen (2 dagen uiteraard, meer krijgt de vader niet doorbetaald) als hij in fase B zou zitten van zijn uitzendcontract maar dat is dus nog niet. Dus dan maar op deze manier. Want ik vind het wél belangrijk dat hij in ieder geval na de bevalling vrij is een aantal weken. Er veranderd namelijk zoveel in ons leven en ik blijf het dan ook maar gek vinden dat de man eigenlijk gewoon direct weer aan de slag moet. Alsof er niks gebeurd is.

Maar goed. Het is zoals het is en we creëren gewoon lekker zelf onze tijd samen.
Nu eerst maar eens mijn verlof goed inluiden!

14 reacties op “Zwangerschapsverlof!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *