Zwangerschapsverlof – Ik heb het gehaald!

Officieel gaat mijn zwangerschapsverlof morgen in, maar aangezien het vandaag Koningsdag is hoef ik niet te werken. Dus ik vier gewoon nu al lekker het verlof feestje. Want jongens, ik heb het gehaald! Vanaf nu heb ik gewoon minimaal 16 weken zwangerschapsverlof.

Mijlpaal alarm

Hoewel het voor de meeste zwangere vrouwen waarschijnlijk de normaalste zaak van de wereld is. En er ook vele zwangere vrouwen fluitend tot aan hun bevalling doorlopen. Zo is het voor mij helemaal niet de normaalste zaak. Tijdens mijn eerste zwangerschap zat ik met 24 weken al in de ziektewet en had ik met 34 weken wel officieel verlof maar ja daar merkte ik weinig van. Wat vond ik het verschrikkelijk dat thuis zitten.

En dat terwijl ik er nu juist naar uit heb gekeken. Het was echt een mijlpaal voor me die ik nu behaald heb. Ik heb nog getwijfeld of ik toch niet tot 36 weken door zou gaan. Maar omdat ik de vorige zwangerschap met 36 weken in het ziekenhuis belandde durfde ik dat toch niet aan. En maar goed ook want de bekkeninstabiliteit is terug en ik heb gisteren echt op mijn laatste kracht gewerkt.

Zwangerschapsverlof – mijn plannen

Echte plannen heb ik nog niet tijdens dit verlof. Er staan wel al twee leuke dates gepland, eentje met Angela van Mama metpassie en eentje met Anita en haar dochtertje. Maar dat was het. Ik wilde ook samen met Fay leuke dagjes uit maken naar de dierentuin en Efteling. Maar of dat gaat lukken met mijn bekken is nog even afwachten. Ik hoop in ieder geval dat het mooie weer in mei zich veelvuldig laat zien zodat we lekker kunnen picknicken en naar de speeltuin kunnen.

Wel moet er nog een hoop gebeuren qua voorbereiding op de baby. Dus daar zal ik zeker mee aan de slag gaan, plus ik wil wat vooruit werken voor mijn blog. Maar we zullen zien wat daar werkelijk van komt.

Keek jij ook zo uit naar je zwangerschapsverlof? En wat waren jouw plannen?

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

16 reacties op “Zwangerschapsverlof – Ik heb het gehaald!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *