Zwangerschapsverlof – Ik heb het gehaald!

shutterstock_240609910

Officieel gaat mijn zwangerschapsverlof morgen in, maar aangezien het vandaag Koningsdag is hoef ik niet te werken. Dus ik vier gewoon nu al lekker het verlof feestje. Want jongens, ik heb het gehaald! Vanaf nu heb ik gewoon minimaal 16 weken zwangerschapsverlof.

Mijlpaal alarm

Hoewel het voor de meeste zwangere vrouwen waarschijnlijk de normaalste zaak van de wereld is. En er ook vele zwangere vrouwen fluitend tot aan hun bevalling doorlopen. Zo is het voor mij helemaal niet de normaalste zaak. Tijdens mijn eerste zwangerschap zat ik met 24 weken al in de ziektewet en had ik met 34 weken wel officieel verlof maar ja daar merkte ik weinig van. Wat vond ik het verschrikkelijk dat thuis zitten.

En dat terwijl ik er nu juist naar uit heb gekeken. Het was echt een mijlpaal voor me die ik nu behaald heb. Ik heb nog getwijfeld of ik toch niet tot 36 weken door zou gaan. Maar omdat ik de vorige zwangerschap met 36 weken in het ziekenhuis belandde durfde ik dat toch niet aan. En maar goed ook want de bekkeninstabiliteit is terug en ik heb gisteren echt op mijn laatste kracht gewerkt.

Zwangerschapsverlof – mijn plannen

Echte plannen heb ik nog niet tijdens dit verlof. Er staan wel al twee leuke dates gepland, eentje met Angela van Mama metpassie en eentje met Anita en haar dochtertje. Maar dat was het. Ik wilde ook samen met Fay leuke dagjes uit maken naar de dierentuin en Efteling. Maar of dat gaat lukken met mijn bekken is nog even afwachten. Ik hoop in ieder geval dat het mooie weer in mei zich veelvuldig laat zien zodat we lekker kunnen picknicken en naar de speeltuin kunnen.

Wel moet er nog een hoop gebeuren qua voorbereiding op de baby. Dus daar zal ik zeker mee aan de slag gaan, plus ik wil wat vooruit werken voor mijn blog. Maar we zullen zien wat daar werkelijk van komt.

Keek jij ook zo uit naar je zwangerschapsverlof? En wat waren jouw plannen?

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

16 reacties

 1. marije op 27 april 2017 om 06:18

  Geniet lekker van je zwangerschapsverlof!

 2. Romy op 27 april 2017 om 07:13

  Wat geweldig dat je deze mijlpaal hebt gehaald, zeker gezien je vorige zwangerschap. Ik kan me voorstellen dat je dolblij bent. Geniet van je zwangerschapsverlof!

 3. Nicole op 27 april 2017 om 07:21

  Heerlijk!! Wat moet dat een goed gevoel zijn! Ik keek er bij de eerste ook erg naar uit.. werkte in ons eigen restaurant en had het voornemen na 36 weken niks meer te doen… ahum.. met 40+3 heel de dag gewerkt en die nacht begonnen m’n weeën.. doe ik nooit meer!

 4. Joyce op 27 april 2017 om 07:43

  Mooi mijlpaal! Geniet van je zwangerschapsverlof! X

 5. jonna@burgertrutjes op 27 april 2017 om 07:52

  Geniet van je verlof meis!

 6. Marieke op 27 april 2017 om 08:00

  Jeeeeeuj!! Zo blij voor je dat je het toch hebt gehaald 🙂
  Lekker genieten nu van de tijd die je nog alleen met Fay hebt. En als Fay naar de opvang gaat (als ze gaat) lekker genieten van de momenten alleen! Ik wens je een heel fijn verlof! X

 7. Gwen op 27 april 2017 om 08:07

  Poeh speeltuin efteling… Ik word al moe als ik het lees. Ik ben zo’n saaie luie zwangere die dus vrijwel niks meer met de meiden onderneemt ? hier nog 1 weekje werken 🙂

  • Nicole op 27 april 2017 om 08:09

   Haha maar jij sport nog.. dus zo lui ben je niet 😉

 8. Cindy op 27 april 2017 om 08:08

  Gefeliciteerd met deze mijlpaal! Nu lekker genieten van je verlof!
  Ik zit helaas al weer vanaf 21 weken thuis 🙁 maar ja het is voor een goed doel zullen we maar zeggen! Dit keer geen prematuurtje…

 9. Femke op 27 april 2017 om 09:49

  Eindelijk is het zover! En nu genieten en alles rustig aan doen 😉

 10. Angela - Mama met passie op 27 april 2017 om 13:12

  Jaaaaaaaaaaaaaa een supertoffe mijlpaal 🙂 Ik vind het zo leuk dat ik jou en Fay volgende week zie. Heel veel zin in! En wat betreft plannen, ik relax en relax en relax haha.

 11. Nicole op 27 april 2017 om 13:59

  Geniet van je verlof!!

 12. Mirjam op 28 april 2017 om 09:23

  Heerlijk meid, geniet ervan!

 13. Leonie van Mil op 28 april 2017 om 09:56

  Wat heerlijk!! Geniet er van!

 14. Anne op 28 april 2017 om 15:38

  Wat een mijlpaal! Geniet er van!

 15. marjonS op 29 april 2017 om 08:03

  Onze 1e (dochter) kwam al met 30w6d. Dus geen verlof gehad… de dag ervoor nog gewerkt en vergaderd… dus dat gebeurde allemaal snel….
  Bij onze 2e (zoon) moest ik met ruim 20 weken stoppen met werken ivm de vroeggeboorte van onze 1e dame. Dus ja ook niet echt verlof gehad. Voornamelijk rust en hopen dat dit kindje wel wat langer in mijn buik bleef. En dat is gelukt to 39w door alle rust en medicatie.

  Wat fijn dat jij nu verlof hebt, geniet er maar!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje