Mijn zwangerschapsverlof is alweer voorbij

Vond het wel weer eens tijd worden voor een update wat mij betreft. Mijn verlof is inmiddels alweer op zijn einde. Fijn, weer aan het werk zal je misschien denken?! Maar nee hoor, niet fijn weer aan het werk want ik heb geen werk. Ik werkte via een uitzendbureau maar doordat ik in de ziektewet kwam en alles onzeker werd heeft mijn “werkgever” me uit dienst gezet. Dat was voor hen makkelijker. Heel begrijpelijk natuurlijk maar niet zo handig voor mij.

Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat ik het aan de ene kant erg jammer vind want ik vind het werk zelf erg leuk. Maar aan de andere kant is de reistijd voor mij eigenlijk te groot geworden. Vooral nu met een kleine erbij. Als ik tijdens file naar mijn werk moet kan ik er goed 2 uur over doen, plus dat ik nog een 20 minuten van te voren er moet zijn om alles op te starten. Niet handig! Vooral niet als je bijvoorbeeld maar 3 uurtjes hoeft te werken.

Dus ik ben op zoek naar ander werk. Werk in de omgeving zodat ik niet al te veel reistijd kwijt ben. Ik had gesolliciteerd in het onderwijs weer, maar zij willen alleen mensen op oproepbasis. Dan kan ik ’s morgens en ’s middags gebeld worden om ergens in te vallen. Niet bepaald handig als je een klein baby’tje hebt! Dat gaat hem dus sowieso niet worden. Verder heb ik gesolliciteerd als orderpicker, in winkels, bij een vakantiepark, enzovoort. Al vele afwijzingen heb ik gehad. De allerleukste vond ik nog wel (ja je hoort mijn sarcasme goed!) dat ik echt volledig aansloot qua profiel bij hun bedrijf maar mijn beschikbaarheid paste niet bij wat zij zochten. Uhm… ik heb helemaal geen beschikbaarheid opgegeven dus hoe weet je dat?

Maar goed, op zoek naar werk dus en ondertussen mezelf weer aangemeld voor de ziektewet. Ik kamp namelijk nog steeds met een hoop klachten. Ik zou daarover trouwens binnen 3 dagen gebeld worden, is niet gebeurd. Dus vraag me af wat er mis is gegaan. Sowieso had ik voor mijn zwangerschapsverlof een formulier moeten krijgen die ik ingevuld terug moest sturen.. formulier kwam niet. Ik heb erover gebeld nog en hij zou nogmaals gestuurd worden, weer niet ontvangen. Ben maar gestopt met bellen want ik kreeg toch mijn verlof dus het zal dan wel goed zijn. Zal na het weekend wel gaan bellen over de ziektewet, anders krijg ik straks problemen..

Wat die klachten betreft, vandaag moet ik bloed laten prikken, ze gaan mijn bloed op allerlei dingen testen, zoals schildklier en bloedarmoede. Dit omdat ik duizelig ben, sterretjes zie en extreem moe ben. En mijn bloeddruk zelf is gewoon goed, dus de oorzaak zit ergens anders. Verder moet ik donderdag naar de gynaecoloog omdat mijn wond nog steeds pijn doet en ik nog steeds vloei. Ben benieuwd of er iets uitkomt….

14 reacties op “Mijn zwangerschapsverlof is alweer voorbij

 • He bah wat irritant dat je je zo voelt! Hopelijk komt er iets uit! De klachten zijn voor mij herkenbaar. Ik voelde me 2/3 van de zwangerschap zo. Nooit geweten wat nou de oorzaak was.

  • Nicole (misseagles) zegt:

   Ja tijdens de zwangerschap voelde ik me ook zo, bij mij was het vergiftiging.. Maar nu naderhand kan het dat niet meer zijn want de placenta is eruit.. Dus wat het dan is..?

 • Het einde van zwangerschapsverlof vond ik pittig. Ik was toch wel erg gewend geraakt aan mijn kleintje.
  Het is nog vervelender als je je lichamelijk ook nog niet goed voelt. Wat naar. Hopelijk komt er wat uit de tests die je vandaag hebt.
  Flinke reistijd is ook niet prettig. Ik reis zelf 3u per dag en ben om deze reden ook op zoek naar een nieuwe baan. Als je klaar bent met je werk wil je gewoon snel naar huis naar je gezin. Ik hoop ook dat je snel een nieuwe baan vindt! Succes met alles.

 • Bah zeg, niet leuk al die afwijzingen 🙁 Dat vloeien had ik niet, mr de pijn ad wond heb je gisteren op IG kunnen lezen, die bleef een maand of acht. Incl twee x terug voor een controleecho omdat ik er gestoord van werd.

 • ♥Inge♥ zegt:

  Dubieus dan eigenlijk he…aan de ene kant wil je weer werken en aan de andere kant weer niet. Daarbij speelt je gezondheid ook nog eens een rol….vervelende klachten! Ik hoop dat je snel weet waar je aan toe bent. En zolang je thuis ben, geniet daar gewoon van….tijd vliegt toch al zo snel!

 • Echt he de redenen die men soms geeft bij de afwijzingen. Verzint het en ik heb ze gehoord. Hilarisch maar ook wel triest. Wat ze soms schrijven is dan geen goed visite kaartje voor het bedrijf. Sukkels soms haha.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *