Zwangerschapsoverzicht week 20 – 21 – 22

Je baby gaat steeds meer bewegen, zo’n 200 keer per dag! Kan jij de eerste zachte schopjes en kantelingen al voelen? In het begin heb je waarschijnlijk niet eens door dat het rare gerommel in je darmen eigenlijk je kleine is. Zeker wanneer dit je eerste zwangerschap is, zijn de kleine bewegingen lastig te herkennen. Dit komt ook doordat je baby ’s nachts, terwijl je slaapt, het meeste beweegt. Overdag wordt hij door al jouw bewegingen als het ware in slaap gewiegd. Heb je het gevoel dat je maag knort, je darmen rommelen of voel je ‘tikjes’ in je buik? Concentreer je dan goed, grote kans dat dit je baby is!

Net over de helft van je zwangerschap en als het goed is begint je buikje al aardig vorm aan te nemen.  Je baarmoeder groeit flink en zal ook al behoorlijk naar boven uitgerekt zijn en tot de navel reiken. Herkenbaar voor de buitenwereld! Je kindje komt nu per week ongeveer zestig gram aan. Hij heeft nog steeds volop ruimte om te bewegen en dat betekent dat je hem de ene keer boven en dan weer onder in je buik zult voelen of aan de zijkant.

Je kindje beweegt nu volop, maar om goed te kunnen groeien moet er ook worden geslapen. Dit slapen gebeurd meestal precies in het tegenovergestelde ritme van jou. Je merkt waarschijnlijk dat de baby vooral actief wordt als jij rustig gaat liggen en dat hij slaapt als jij bezig bent. Wanneer je ligt zal je kindje zijn evenwicht proberen te herstellen en wanneer jij druk in de weer bent, wordt je kleintje lekker in slaap gewiegd. Slapen is belangrijk en ieder kleintje doet dat op zijn eigen manier. Knus in elkaar gedoken, in de foetushouding, die voor elke baby net weer even anders is. De een slaapt met de kin op de borst en opgetrokken knietjes, de ander met één gestrekt beentje, een derde houdt een handje op het hoofd. De meeste kinderen zullen zich in die slaaphouding ook na de geboorte het prettigst voelen.

De afgelopen weken zijn voorbij gevlogen.  Vanaf het moment dat ik de 20 weken echo kreeg tot nu is er al zoveel gebeurd. Zo heb ik voor het eerst het gefladder in mijn buik gevoelt, zo schopte ons meisje voor het eerst zo hard dat ik het zelfs met mijn hand kon voelen en zo geniet ik dus elke dag van de bewegingen van ons kleine prinsesje. We zijn in de tussentijd ook nog flink bezig geweest met klussen in ons nieuwe huis waarbij ik soms iets teveel deed en daardoor bijna een hele week met spierpijn rondliep. Ook zochten we de babykamer uit, kochten we de kinderwagen, kozen we een badje uit en nam ik de muziekmobieltjes over van een collega van mijn moeder omdat ze van Nijntje zijn en dat toch echt het ’thema’ van ons deugnietje gaat worden.

Op naar de komende weken!!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

3 reacties

 1. Jess op 16 november 2013 om 13:23

  Wat fijn dat je je kindje nu voelt. Ik voelde me echt zo zwanger toen. En leuk zeg, Nijntje als thema. Wanneer gaan jullie verhuizen trouwens?

  • Misseagles op 16 november 2013 om 19:15

   Dit weekend hihi.. Zitten er middenin XD

 2. mamavanjenthe op 17 november 2013 om 22:41

  Mooi! En elke week zul je de baby nog vaker gaan voelen. Geniet ervan!!

Laat een reactie achter





© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje