Zwangerschapsoverzicht week 13 -14 -15

p9250300

Je baby is nu groot en sterk genoeg om je baarmoeder omhoog te duwen. De bovenkant van je baarmoeder wordt fundus genoemd. De afstand tussen je schaambeen en fundus gebruikt de verloskundige om te zien of je baby voldoende groeit. Nu staat de fundus nog ter hoogte van je schaambeen.

De ‘zwemvliezen’ zijn verdwenen en je baby kan z’n vingers en teentjes vrijuit bewegen. Doordat hij vruchtwater inslikt krijgt je baby regelmatig de hik. Ook zal hij zich zo nu en dan verslikken. Hij plast al een beetje, wat betekent dat zijn nieren beginnen te werken. Hij weegt ruim 60 gram en heeft een lengte van ongeveer negen centimeter.

Je baby groeit hard door en stopt al zijn energie in het groter en sterker worden. Ook zijn spieren worden steeds sterker. Hij krijgt nu ook wimpers en zijn hoofdhaar is een stuk dikker geworden. Hij kan ook al malle gezichten trekken: zijn wangen boller maken of zijn wenkbrauwen fronsen. Hij weegt al ongeveer een ons.

En dit ben ik, na 14.5 week! Ik durf nog niet zo goed een buikfoto te laten zien zo staand van de zijkant, maar op deze manier kun je ook wel zien dat er echt al wel een flinke baby-buik zit! Dit werd woensdag dan ook bevestigd door de verloskundige, ze kon alles erg goed voelen en de baarmoeder zit dan ook al vrij vooraan tussen mijn navel en schaambotje. Het zou niet lang meer duren voordat ik onze kleine gup ga voelen.. Spannend!!!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

5 reacties

 1. jess op 29 september 2013 om 09:23

  Wat een mooie bump meid! Vond ik ook wel gek in het begin. Volgens mij was een van mijn eerste blogjes een foto van een zwangere buik van 14 weken trouwens.

 2. Suavemente op 30 september 2013 om 13:00

  Wat ontzettend spannend allemaal!

 3. CrazyGreatLife op 30 september 2013 om 16:46

  mooie buik hoor! liefs Tamara

 4. Sas op 2 oktober 2013 om 08:11

  Mooi buikje zeg. Geniet ervan.. Zo spannend!

 5. liefmeisje1988 op 2 oktober 2013 om 13:20

  Wat een mooie babybuik heb je al.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje