Zwangerschapsoverzicht 30 weken

Week-30Vandaag ben ik precies 30 weken zwanger!
Dat voelt voor mij echt als een mijlpaal al is het dat officieel niet eens. De 28 weken waren een mijlpaal omdat vanaf dat moment het kindje levensvatbaar is en de 37 weken worden een mijlpaal omdat het kindje vanaf dat moment helemaal volgroeid is en geboren mag worden. Maar toch. Dertig weken! Ik zit nu dus op driekwart van de zwangerschap en alles komt nu dichterbij!

Afgelopen week werd ik me daar enorm bewust van. Vooral de yoga was een eyeopener omdat het daar ook echt inhoudelijk over de bevalling ging.  Op de pretecho was duidelijk te zien hoe groot ons kindje nu eigenlijk is en als ze zich dan omdraait voel ik dat ook aan alle kanten van mijn buik. De bewegingen worden minder omdat er minder ruimte is voor haar, maar áls ze dan beweegt is dat niet meer het leuke geplop maar gewoon hoppa die kont erin of de voeten *bam* tegen mijn maag/ribben of blaas. Verder wordt het sowieso de komende tijd allemaal enorm concreet.

Komende dinsdag hebben we bijvoorbeeld een informatieavond in het St Anna Ziekenhuis te Geldrop. Daar krijgen we uitleg over de bevalling, de kraamkamers, enzovoort. Donderdag moet ik naar het Diagnostiek voor U voor een Anti D spuit. Dat wordt weer lekker pijnlijden want die spuit komt in mijn beenspier en er wordt dan een heel stroperig goedje in gespoten. Maar dit alles is nodig want ik ben Resus negatief en ons meisje is Resus positief. Als ik die spuit niet zou nemen kan ik antistoffen aanmaken tegen ons eigen kindje en dat is niet de bedoeling.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Wat er komende week óók gaat gebeuren is het verven van de babykamer! Daar kijk ik enorm naar uit want als hij geverfd is dan kunnen de meubeltjes ook komen en die afspraak staat gepland op 29 januari! Dan ben ik intussen ook alweer bijna 33 weken dus het mag onderhand ook wel. Zodra de meubeltjes staan kan voor mij de pret beginnen. Dan kan ik alle spulletjes en kleertjes die we hebben gekregen een plekje gaan geven, de box beneden al helemaal klaar zetten en dan zien we ook wat er nog ontbreekt en kan ik ook daarnaar weer op jacht! Geweldig toch?
picFrame (3)

10 reacties op “Zwangerschapsoverzicht 30 weken

Reageren is niet mogelijk.