Zwangerschapsoverzicht 30 weken

picframe-3

Week-30Vandaag ben ik precies 30 weken zwanger!
Dat voelt voor mij echt als een mijlpaal al is het dat officieel niet eens. De 28 weken waren een mijlpaal omdat vanaf dat moment het kindje levensvatbaar is en de 37 weken worden een mijlpaal omdat het kindje vanaf dat moment helemaal volgroeid is en geboren mag worden. Maar toch. Dertig weken! Ik zit nu dus op driekwart van de zwangerschap en alles komt nu dichterbij!

Afgelopen week werd ik me daar enorm bewust van. Vooral de yoga was een eyeopener omdat het daar ook echt inhoudelijk over de bevalling ging.  Op de pretecho was duidelijk te zien hoe groot ons kindje nu eigenlijk is en als ze zich dan omdraait voel ik dat ook aan alle kanten van mijn buik. De bewegingen worden minder omdat er minder ruimte is voor haar, maar áls ze dan beweegt is dat niet meer het leuke geplop maar gewoon hoppa die kont erin of de voeten *bam* tegen mijn maag/ribben of blaas. Verder wordt het sowieso de komende tijd allemaal enorm concreet.

Komende dinsdag hebben we bijvoorbeeld een informatieavond in het St Anna Ziekenhuis te Geldrop. Daar krijgen we uitleg over de bevalling, de kraamkamers, enzovoort. Donderdag moet ik naar het Diagnostiek voor U voor een Anti D spuit. Dat wordt weer lekker pijnlijden want die spuit komt in mijn beenspier en er wordt dan een heel stroperig goedje in gespoten. Maar dit alles is nodig want ik ben Resus negatief en ons meisje is Resus positief. Als ik die spuit niet zou nemen kan ik antistoffen aanmaken tegen ons eigen kindje en dat is niet de bedoeling.

Wat er komende week óók gaat gebeuren is het verven van de babykamer! Daar kijk ik enorm naar uit want als hij geverfd is dan kunnen de meubeltjes ook komen en die afspraak staat gepland op 29 januari! Dan ben ik intussen ook alweer bijna 33 weken dus het mag onderhand ook wel. Zodra de meubeltjes staan kan voor mij de pret beginnen. Dan kan ik alle spulletjes en kleertjes die we hebben gekregen een plekje gaan geven, de box beneden al helemaal klaar zetten en dan zien we ook wat er nog ontbreekt en kan ik ook daarnaar weer op jacht! Geweldig toch?
picFrame (3)

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

10 reacties

 1. twinkelbella op 11 januari 2014 om 13:11

  30 weken al! Komt steeds dichterbij, spannend zeg! Leuk dat je straks kan beginnen met het inrichten van de babykamer, geweldig vond ik dat!

 2. Amarins op 11 januari 2014 om 20:04

  Jeetje wat gaat de tijd snel!!! Spannend!

 3. CrazyGreatLife op 11 januari 2014 om 20:13

  Haha een groot deel zo herkenbaar. De mijlpaal en besef dat je over zeker 12 weken mama bent, maar ook het niet meer lieve getrappel maar gewoon alles in de strijd gooien. Ik denk dat ook bij jou 32weken weer een mijlpaal is, bij mij in ieder geval wel.. sterkte met de prik!

 4. Debbie op 11 januari 2014 om 21:16

  Gaat nu idd steeds spannender worden… Alweer 30 weken pff ik moet nog wel even.
  Maar wat ben ik blij dat hier het kamertje al zo goed als klaar is. Moet er niet aan denken hoog zwanger dat het nog geverfd moet worden (vanwege de geur) en zeker vanwege het inrichten.
  Ik heb over 3 weken een mijlpaal want dan krijg ik me 20 weken echo joeppie.

  • Misseagles op 11 januari 2014 om 21:21

   Oh ik vind t niet erg.. had met 5 maanden ook een verhuizing inclusief verven enzo.. juist fijn dat ik straks nog lekker te rommelen heb aangezien de nesteldrang nu pas komt!

 5. jennn op 12 januari 2014 om 22:18

  Gaat snel! SPannend!

 6. Mcdid op 13 januari 2014 om 22:29

  Wauw je buik wordt al groot meid! Mooi!

 7. iliveformydreams op 14 januari 2014 om 20:54

  Wauw, mooie foto’s. grote buik heb je zeg 🙂

 8. liefmeisje1988 op 18 januari 2014 om 19:18

  Wat gaat het allemaal snel voorbij. Wat een mooie foto’s van jou.

 9. 32 weken | Baby eagle in the make! op 25 januari 2014 om 09:30

  […] ik over de mijlpaal 30 weken schreef maakte Tamara al de opmerking dat ze wel dacht dat 32 weken ook weer een mijlpaal zou zijn […]

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje