Zwangerschapsmassage | Ontspanning tijdens de zwangerschap

Tijdens mijn eerste zwangerschap had ik voor het eerst een zwangerschapsmassage. Dit beviel me zo goed dat ik graag nog eens wilde. Echter kwam ik in het ziekenhuis terecht dus kwam het er niet meer van. Nu tijdens deze tweede zwangerschap ben ik al 2x geweest. Ik vind een massage sowieso al een geweldige vorm van ontspanning. Maar tijdens de zwangerschap met de bekkeninstabiliteit helemaal. 

Eigenlijk heb ik altijd gedacht dat je met een zwangerschap geen massage kon hebben. Omdat op je buik liggen niet mag/mogelijk is en je bepaalde drukpunten moet vermijden. Dus toen ik las dat je tegenwoordig speciale massagetafels hebt waar je dus wel gewoon met je buik op kunt liggen moest ik dit natuurlijk uittesten! Ik ging op zoek naar een massage praktijk in de buurt die ook zwangerschapsmassages gaf en kwam uit bij Massage Praktijk Someren.

Dit is een kleine praktijk, gerund door Mirella Verstappen-Hulster, waar je terecht kunt voor drie soorten massages. Een ontspanningsmassage van het gehele lichaam, een hotstone massage en dus ook de zwangerschapsmassage. En wat dan ook best belangrijk is, de massages zijn heel erg betaalbaar!

Zwangerschapsmassage

Bij de zwangerschapsmassage lag ik dus lekker op mijn buik. Nu ben ik niet echt een buikslaper, maar wanneer je het niet mag ga je het wel missen! De massagetafel heeft uitsparingen voor de buik en borsten waarbij een speciale buikband ervoor zorgt dat de buik goed wordt ondersteund. Bij de massage worden net wat andere massagetechnieken gebruikt dan bij een normale massage. Een zwangerschapsmassage werkt vochtafdrijvend en verminderd klachten zoals rugpijn en kuitkramp. Bepaalde drukpunten op de voet en op het lichaam worden overgeslagen, omdat die weeën opwekkend kunnen zijn.

Ik heb op die tafel echt 60 minuten heerlijk ontspannen gelegen. Oke de tweede keer met een onderbreking aangezien ik moest plassen. Maar dat zorgde niet voor een mindere ervaring. Eerlijk gezegd ben ik zelfs nog aan het bedenken of ik niet vlak voor de bevalling nog eens wil gaan. Het is echt zo’n fijne ontspanning en aandacht voor je zwangere lijf is tijdens die laatste loodjes echt cruciaal.

Disclaimer: ik heb gewoon betaald voor mijn behandelingen, ik ben echter enorm tevreden over de praktijk en over de massage zelf. Vandaar dat ik er een artikel over geschreven heb. Omdat ik het aan iedere zwangere vrouw aanraad!

Uitgelichte foto komt van Shutterstock.

Heb jij al eens een zwangerschapsmassage gehad?

10 reacties op “Zwangerschapsmassage | Ontspanning tijdens de zwangerschap

  • Ik ben nu niet zwanger, maar dit klinkt wel heel erg goed. Mocht er ooit een tweede komen lijkt dit mij de ultieme manIer om lekker te ontspannen.
    Liefs

  • Nee zelf niet gehad want ik hou niet zo van ‘gedoe’ aan mijn lijf. Maar alle meiden uit mijn laatste pufclub gingen vaak en die vonden het allemaal fantastisch en heel ontspannend!

  • O dat lijkt mij ook heerlijk! Mijn zus heeft het tijdens haar zwangerschap ook gedaan en was ook zeer tevreden! Ik ga het ook zeker uitproberen!!

  • Ik heb ook verschillende massages gehad bij beide zwangerschappen. En er na ben ik ook nog een paar keer gegaan. Echt heerlijk vind ik dat. Je voelt gewoon dat je lichaam daar enorm van opknapt! Dus een tip: probeer straks een aantal weken of maanden na de bevalling ook weer even te gaan!

  • Ik had aan het einde nogal last van mijn rug en kreeg dagelijks een massage van mijn man haha – telt dat ook? 😉

  • Nee, geen zwangerschapsmassage voor mij. Mijn voeten laten doen vond ik heerlijk, maar liggen op mijn ‘buik’ vind ik echt helemaal niks tijdens de zwangerschap. Na de zwangerschap wel heerlijk!

Reageren is niet mogelijk.