Zwangerschapsbeeldje: een blijvende herinnering aan de zwangerschap

zwangerschapsbeeldje

De hele zwangerschap lang worstel ik eigenlijk al met dubbele gevoelens. Fysiek valt hij zwaar. Hoewel ik zoveel mogelijk ‘gewoon’ probeer te blijven doen heb ik veel last van pijn in mijn lijf. Ook niet gek aangezien ik niet heel fit begon aan deze zwangerschap. De extra kilo’s die er na de operatie aangekomen waren en die ook tijdens de zwangerschap er in rap tempo aan kwamen maakte dat ik mijn zwangere lichaam niet helemaal kon omarmen. Ik had me dit zo anders voorgesteld.

Toen wij besloten voor een kindje te willen gaan bleef ik fanatiek sporten, lette ik op mijn voeding en was ik gemotiveerd om zo fit mogelijk de zwangerschap in te kunnen gaan. Ik ben tenslotte ook een stukje ouder dan de vorige keren en ik geloof dat leeftijd ook echt wel een rol speelt. De operatie, het traject waar we in belandden, niet kunnen sporten na de operatie een periode gewoon even helemaal niks kunnen behalve zitten en liggen dat fit de zwangerschap in gaan natuurlijk mislukte.

Maar, ik was zwanger en dat was alles wat we graag wilde! Dubbele gevoelens dus. Terwijl ik in de spiegel kijk naar mijn groeiende lichaam ben ik dankbaar, verwonder ik me over hoe mijn lichaam dit toch allemaal maar weer doet, nieuw leven bouwen! Ik geniet vooral van zijn getrappel, onze contactmomentjes. Andere momenten ben ik boos, vind ik mezelf lelijk en veel te dik. Een zwangerschapsshoot was dan ook snel uitgesloten voor mij. Ik ken mezelf, dan krijg ik de foto’s en leg ik de focus op alles wat ik niet mooi vind. Die onderkin, stevige benen, oh een hobbeltje hier en daar.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Ik ben echt kampioen in prachtige foto’s naar beneden halen en vooral alles zien wat een ander niet op diezelfde foto zou zien.

Een blijvende herinnering aan de zwangerschap

Toch wilde ik wel heel graag een blijvende herinnering aan deze zwangerschap. Ik wilde heel graag iets waar ik na deze zwangerschap naar zou kunnen kijken en trots op zou zijn. Want ik weet ook dat wanneer ik niet meer in het gevoel van nu zit, ik heel anders naar mijn lichaam zou kijken. Bij vrienden had ik al een paar keer een zwangerschapsbeeldje voorbij zien komen van de mama’s. Prachtig vond ik deze!

3d bar amsterdam zwangerschapsbeeldje

Via vrienden kwamen we bij de 3D bar terecht. Zij zit in Amsterdam met een prachtige salon en op haar website en Instagram was te zien wat er allemaal mogelijk zou zijn. Barbara is de zus van een vriendin van ons en hoewel we elkaar alleen van een paar keer hoi en doei kenden voelde het voor mij toch prettig te weten bij wie ik terecht zou komen voor het maken van zo’n beeldje. In december was ik het gemopper op mijn lichaam zat en ik besloot een afspraak bij haar te maken.

De afspraak maken bij 3D bar

Dit ging heel gemakkelijk via de website. Je kunt dan zelf je afspraak inboeken. Ik had geen idee wat ik kon verwachten dus las meteen de ‘veel gestelde vragen pagina’ door, maar ook de email die kwam na het boeken van de afspraak was heel helpend. Ik had bijvoorbeeld geen idee of je nou helemaal naakt moest tijdens het maken van zo’n scan en heel eerlijk daar ben ik dan toch graag een beetje op voorbereid. Nou las ik al dat dit niet nodig is, je kunt ook huidkleurige ondergoed aan trekken. Maar het is mooier zonder.

In de mail die je ontvang voor de afspraak voel je direct hoe belangrijk Barbara het vindt dat jij je op je gemak voelt. Zo stond er in de mail dat je je vooral niet in alle bochten hoeft te wringen om je benen te scheren, hier zie je toch niets van terug op je beeldje. Iets waar ik wel om moest lachen omdat ik net in die week bij het punt aanbeland was dat benen scheren top sport blijkt te zijn. En ik geen idee meer had hoe mijn bikinilijn eruit zagen omdat alles op gevoel onthaard moest worden door een buik die in de weg zat.

Het zwangerschapsbeeldje maken

Ik heb met week 33 de scan laten maken. Ik heb kort van te voren geboekt (wat gelukkig ook kon als je zelf ook een beetje flexibel bent qua tijd) zodat ik zeker wist dat ik het fysiek nog kon. Ik had tenslotte ook geen idee hoelang het maken van zo’n scan zou duren. Maar ook wist ik dat ik met 33 weken mijn buik nog mooi zou vinden. Van eerdere zwangerschappen wist ik dat mijn buik vrij snel zou gaan ‘hangen’.

Toen we aankwamen was het een warm welkom. Geen zakelijk verhaal of lopende band werk maar er werd echt de tijd voor je genomen. Barbara maakt echt kennis met je, is geïnteresseerd en weet heel goed hoe ze je op je gemak kan stellen. We kletsten wat over de zwangerschap, de beeldjes etc met een lekker kopje thee en ook de papa in spe stond er niet bij voor spek en bonen maar was ook aandacht voor, toch fijn als hij mee is. Het voelde goed!

Er stonden voldoende beelden (van hetzelfde model) waardoor je goed kan vergelijken met elkaar. Welk materiaal vind je mooi, welk formaat en welke houding zou je willen aannemen. Van te voren had ik wel al bedacht dat ik mijn armen erbij wilde hebben maar hoe en wat geen idee. Gelukkig helpt Barbara je tijdens de scan bij het vinden van de mooiste houding voor jou. Na de scan krijg je direct een schets te zien zodat je een beetje een idee krijgt bij hoe jouw beeldje er straks uit komt te zien. Is dat niet direct wat je mooi vindt dan wordt er een nieuwe scan gemaakt. Ik vond het heel fijn dat er zo de tijd genomen werd voor ons en er ruimte was voor wat we wel en niet mooi vonden.

zwangerschapsbeeldje 3D bar

Voldaan liepen we naar buiten, het was oprecht leuk om even op deze manier met je zwangerschap en je lijf bezig te zijn. De positieve energie die Barbara uitstraalt en haar passie voor haar werk is voelbaar en aanstekelijk. Wij gingen naar huis met de boodschap het beeldje iets sneller te ontvangen dan gebruikelijk ivm haar vakantie en natuurlijk vonden we dat geen enkel probleem! Toen DE dag eenmaal daar was kon ik ook niet wachten het pakketje te openen. Goed verpakt met een lieve persoonlijke boodschap erbij ontvingen we het beeldje.

Nooit gedacht te voelen wat ik toen voelde, trots! Want jeetje die buik, dat is de buik waar ons wondertje in groeit. Ik bleef er maar naar kijken en nog steeds. Vooraf dacht ik, ik zet hem op de babykamer maar hij staat lekker bij ons in de woonkamer want dat huisje van onze grootste wens daar mag best mee gepronkt worden.

Een blijvende herinnering, een beeldje van jezelf: een absolute aanrader!