Zwangerschapsaankondiging aan de familie

shutterstock_253719508

Speciaal voor deze blog en mijn social media kanalen hadden we foto’s laten maken door ik ben gewoon ik fotografie. Een aantal daarvan heb je al voorbij zien komen waaronder eentje in de aankondiging zelf. Maar voor onze familie hadden we andere plannen. We wilden een leuke zwangerschapsaankondiging aangezien we dat de vorige keer bij onze ouders ook gedaan hadden.

Heel Pinterest werd nageplozen en daar kwamen een aantal leuke suggesties uit. Wel vielen er een aantal opties af omdat (blog)vriendinnen van mij dit onlangs nog gedaan hadden, maar ja echt heel uniek werd onze keuze ook niet haha. Want we wilden de zwangerschapsaankondiging met een shirtje doen. Alleen dan geen shirtje met “ik word grote zus” maar eentje waarbij je iets meer moet nadenken en die onze dochter naderhand ook gewoon aan kon trekken. We zouden pas na de eerste echo de aankondiging doen, maar door omstandigheden besloten we het toch eerder al te doen. Dit betekende echter wel dat het shirtje er nog niet was. Dus moesten we even wat anders bedenken.

De zwangerschapsaankondiging voor onze ouders

Wat wel heel erg handig was, was dat mijn schoonouder die dag 60 werd en we ter ere daarvan uit eten zouden gaan. Ook mijn ouders hadden dat weekend iets te vieren, ze waren namelijk samen 100 jaar. Daar besloten wij om onze zwangerschapstest in te pakken in een doosje en dit dan als “cadeau” te geven. Als eerste gingen we naar mijn ouders, gezellig op visite. Mijn ouders vonden t lief dat we iets mee hadden genomen maar misschien wel een beetje gek. Na het uitpakken reageerden ze direct enorm enthousiast. We werden geknuffeld en gekust en er werd natuurlijk direct gevraagd hoe ik me voelde en hoe lang ik zwanger was.

shutterstock_142656325

Daarna gingen we naar het Griekse restaurant waar we hadden afgesproken met de schoonfamilie. Mijn schoonmoeder mocht het cadeau natuurlijk uitpakken en was al verrast dat we nog iets gaven want ze had al een cadeau gehad. Haar eerste reactie was “een thermometer?”, maar toen ze hem eruit pakte zag ze het wel meteen. Ook nu werd er door iedereen enorm blij en lief gereageerd en kon ik dus ook zonder angst me te verspreken overleggen met de ober wat ik wel en niet mocht eten.

Omdat mijn broertje en schoonzusje niet aanwezig waren bij het vertellen aan mijn ouders zijn we daar ook nog even langs gereden. Onder het mom van “Fay wil jullie echt heel erg graag zien”. Fay gaf in dit geval de test aan mijn broertje en ook zij waren uiteraard enorm blij.

Wat is het toch leuk om zulk nieuws te kunnen delen met dierbaren…

De zwangerschapsaankondiging voor de rest van de familie

Ja en toen kwam het shirtje binnen! Lieve Alissa van Daniandmom.nl heeft hem voor me gemaakt en ik ben er zooo blij mee! Het is een shirtje waarbij duidelijk wordt dat onze kleine meid grote zus wordt, maar ze kan het ook nog dragen als de baby geboren is. Mits het shirtje dan nog past uiteraard. Alissa dacht heel erg lief met me mee en zocht samen naar de leukste teksten. Toen ze deze voorbij liet komen wist ik meteen, dit wordt hem!

img_8836

We trokken Fay dus dit shirtje aan en gingen naar de verjaardag van mijn oma. Ik had wel het vermoeden dat mijn oma het niet zou snappen want ondanks dat ze claimt nog heel goed in talen te zijn, is ze dat stiekem toch niet. Maar er was meer familie, zoals mijn tante, een oudtante en -oom, mijn andere oma en mijn ouders sowieso ook. Pas na 5 minuten zag de oudtante wat er op het shirtje stond EN ze wist ook meteen wat het betekende. Het kwartje viel bij mijn tante echter veel later en mijn jarige oma die moesten we het echt een paar keer uitleggen haha. Maar ze vonden het allemaal wel echt super leuk! Even later kwam mijn nichtje binnen en toen zij het shirtje las wist ze het meteen. Ach ja, verschil moet er zijn toch haha.

Ook bij de familie van Bart had niet iedereen het meteen door. Sowieso las vrijwel niemand de tekst op het shirtje. Iets wat ik zelf wel altijd doe haha. Maar toen ze het lazen waren ze ook allemaal erg blij! Echt heel erg leuk dus…

Onze kleine meid wordt grote zus, en dat zij een amazing sister wordt.. Dat is nu al duidelijk!

img_8776

Hoe maakte jij het aan de ouders en familie bekend?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

46 reacties

 1. simpel, met een snufje liefde op 14 november 2016 om 06:15

  Leuke manier van bekend maken, en vooral leuk dat het shirtje nog langer gebruikt kan worden.Bij mijn laatste zwangerschap liet ik onze jongens een fotolijstje geven met daarin een foto van een waslijn met onze broeken en een romper. Eronder stond ” in december verwachten wij meer was”. Ze hadden het meteen door.

  • Nicole op 15 november 2016 om 08:58

   Ahh dat is ook een leuke manier! Hoop dan ook dat jullie het gegund is dat je nog eens zoiets moois kan vertellen..

 2. marije op 14 november 2016 om 07:57

  Oooh dat shirtje is echt geweldig! Leuk gedaan op deze manier.

  • Nicole op 15 november 2016 om 08:58

   Thnx ben er ook echt blij mee!

 3. Romy op 14 november 2016 om 07:59

  Wat een leuke manier om het nieuws bekend te maken! Vooral het shirtje is ontzettend leuk!

  • Nicole op 15 november 2016 om 08:59

   Ja ben er ook weg van!

 4. Charlotte op 14 november 2016 om 08:13

  Ah dat shirtje is leuk! Inderdaad net weer even anders dan anders en fijn dat ze hem kan blijven dragen.

 5. Monique op 14 november 2016 om 08:27

  Wat een tof shirtje! Ik snap wel dat een oma hem niet meteen begrijpt ja, maar ach 🙂 Wij maakten het bekend toen we samen onze verjaardag vierden. Ik gaf Michiel een babypakje cadeau waar iedereen bij zat 🙂

  • Nicole op 15 november 2016 om 08:59

   Dat kwam ook ideaal uit zeg, leuk!!

 6. Fenna op 14 november 2016 om 08:28

  Een thermometer.. haha. Dat shirtje is echt heel leuk, weer eens wat anders!
  Mijn ouders hadden laten vallen dat het ze zo leuk leek om met een kleinkind naar de efteling te gaan. Ik had een cadeaupakket gemaakt met spulletjes voor een dagje uit en een rompertje waarop stond of ze meegaan naar het sprookjesbos. Het was zogenaamd een vervroegd vaderdag cadeau dus ze hadden niks door haha.

  • Nicole op 15 november 2016 om 09:00

   Oooh ook al zo lekker persoonlijk, houd ik van!

 7. Marieke op 14 november 2016 om 08:30

  Wat origineel om het zo te doen. En wat een leuk shirt.
  Bij Luca gingen we dezelfde avond nog naar mijn ouders toe. En toen ze de deur opendeden begroette ik ze met “hallo opa en oma”, twee verbaasde blikken keken ons aan en daarna werd er heel enthousiast gereageerd. Schoonouders hebben we het gewoon verteld.
  En bij Giulia pakte ik Luca’s shirt in voor het grote Sinterklaasdobbelspel in de hoop dat mijn moeder dat pakje uit mocht pakken. En dat lukte gelukkig. Bij mijn schoonouders hadden we het shirtje gewoon aan gedaan, maar dacht mijn schoonmoeder ondanks de tekst dat het een gewoon shirt was.

  • Nicole op 15 november 2016 om 09:00

   Ooh fijn zeg dat je moeder ook het pakje mocht uitpakken, originele manier!

 8. MARIJKE op 14 november 2016 om 08:38

  Wat een leuk shirtje voor je dochter! Altijd zo leuk die blije gezichten van je familie en vrienden heh. Prachtig!

 9. Nicole op 14 november 2016 om 09:07

  Wij hebben gewoon gezegd: ik ben zwanger en we verwachten nog een kindje. Zonder attributen of andere dingen 😉

 10. Marijke op 14 november 2016 om 09:18

  Wat een leuke tekst op het shirtje! Die kun je inderdaad lekker vaak aandoen!

 11. Loes Johanna op 14 november 2016 om 09:26

  Wat een super tof shirtje! Ik heb er toevallig laatst zelf ook over geschreven, ik had cupcakes gebakken met muisjes en een vlaggetje erop. 🙂

 12. Alissa op 14 november 2016 om 10:30

  Was super leuk om te doen! Hopelijk kan ze hem nog lang aan haha.
  Onze naaste familie hebben we het gewoon verteld, we waren al in shock genoeg dat ik zwanger was toen.

  • Nicole op 15 november 2016 om 09:01

   Nogmaals bedankt lieverd!

 13. Dagmar op 14 november 2016 om 11:07

  Aaah wat een prachtig shirt en ze draagt het zo trots! Geweldig om te zien en leuke manieren om het de familie te vertellen <3 X

  • Nicole op 15 november 2016 om 09:02

   Hihi en ze wist het toen niet eens. Maar genoot van alle aandacht die ze erdoor kreeg hihi 😛

 14. marleen@burgertrutjes op 14 november 2016 om 11:58

  Aaah wat leuk! Haha! Grote zus! Volgens mij is ze er al helemaal klaar voor!

 15. Bodil op 14 november 2016 om 13:46

  Super leuk!! En wat staat het shirt Fay goed. Echt al een trotse grote zus (nu al!)

  Wij hebben zelf niet zo groots uitgepakt om het nieuws te delen. Van onze oudste dochter wist ik op eerste kerstdag dat ik zwanger was, en hebben we het spontaan met onze ouders en zussen gedeeld (moest toch wel een héle goede reden hebben om geen gerookte zalm te eten…)

  Bij onze jongste hebben we wel iets langer gewacht 🙂

  En aangezien ik blijkbaar even onder een behoorlijke steen heb gelegen: Gefeliciteerd met je prachttige nieuws! 😀

  • Nicole op 15 november 2016 om 09:02

   Oooh zo;n dag blijf je ook altijd onthouden, met kerst!

 16. MetMirjam op 14 november 2016 om 15:54

  Dat shirtje is leuk zeg! Dat koppie van Fay ook erbij, nu al trotse zus!

 17. Jodi - liefthuis op 14 november 2016 om 18:03

  Super leuk om over na te denken.

 18. Anita op 14 november 2016 om 18:07

  Heel leuk shirtje wat ze inderdaad nog kan blijven totdat ze eruit gegroeid is 🙂 Wij hebben het gewoon verteld en foto laten zien van test en/of echo. Bij de 1e zwangerschap wilde we het in het gedicht tijdens de sintviering bij schoonfamilie laten weten. Maar ja zover is het helaas nooit gekomen.

 19. Tips voor Papa's op 14 november 2016 om 18:49

  Leuk en origineel!
  Willen jullie ook al weten of je een jongetje of meisje krijgt en ga je dat dan ook aan de familie vertellen. Daar heb je namelijk ook hele leuke dingen voor!

  • Nicole op 14 november 2016 om 19:59

   Ja dat willen we zeker weten! Zijn al druk aan het zoeken naar leuke originele ideeën 🙂 Dus mocht je nog tips hebben.. 😉

   • Tips voor Papa's op 14 november 2016 om 20:03

    Wij hebben toen ook flink zitten zoeken en kwamen toen op een heel leuk idee (vind ik dan he). We kochten een zwarte ballon gevuld met blauwe confetti en helium. Kijk maar eens op de blog ?

    • Nicole op 14 november 2016 om 20:05

     Oh ja die heb ik onlangs al paar keer voorbij zien komen, dus ga dan denk ik toch voor iets anders. Al komt de taart ook tig keer voorbij en blijf ik hem leuk vinden 😛

 20. Merel op 14 november 2016 om 19:18

  Gaaf shirt! En leuk om de test cadeau te doen?

 21. Els op 14 november 2016 om 20:00

  Het lijkt me zo speciaal om dit te vertellen :-). Leuk shirt voor Fay!

 22. Lilian op 14 november 2016 om 20:24

  Haha, wat leuk! Bij mijn familie heb ik het via de telefoon verteld, want die wonen ver weg en ik had geen geduld om te lang te wachten Alleen mijn broer hebben we het ‘live’ vertelt door te zeggen dat we boven hadden geklust en toen lieten we hem onze kinderkamer zien (ja, ook daar hadden we weinig geduld voor, dus die was al vroeg klaar haha :-)).

  • Nicole op 15 november 2016 om 09:03

   Hahaha het liefst had ik hier de kinderkamer ook al klaar nu, maar moet even geduld hebben 😛

 23. De M van Mama - Jessica op 15 november 2016 om 00:02

  Van harte gefeliciteerd! Wat ziet ze er super schattig uit!
  Wij maakten het bekend via de ambtenaar op onze bruiloft met een soort van sommetje.
  Was heel leuk!

 24. Astrid op 15 november 2016 om 08:29

  Leuk shirtje, zeker omdat de tekst niet zo standaard is 🙂 Ik ben niet zo van de officiële aankondigingen en heb het dus gewoon tussen neus en lippen door vertekd her en der 😉

  • Nicole op 15 november 2016 om 09:05

   Haha ja dat kan natuurlijk ook!

 25. Saskia op 15 november 2016 om 09:57

  Super leuk zeg deze aankondiging. Altijd leuk om te lezen hoe mensen die vertellen, dit mooie nieuws!

 26. Debbie op 15 november 2016 om 11:23

  Ik zou ook niet zo snel zo,n tekst op een shirtje opvallen, want dat lees ik gewoon echt niet. Ik heb het van de familie mijn moeder als eerst verteld op de open dag van Mirre. Dit voelde voor mij heel speciaal, want zonder Mirre had ik me nooit verbonden met dit kindje. Me vader en mijn broer heb ik gewoon gebeld met het nieuws, en mijn schoonouders hebben we het verteld op de verjaardag van mijn schoonpapa. Dus niks bijzonders. Maar voor iedereen die het online kon lezen hebben we speciaal een romper laten maken die Teigertje van Daan aan mocht. Zodat we Daan ook betrokken hierin, omdat hij toch grote broer wordt.

 27. Jessica op 15 november 2016 om 22:22

  Wat heb je het leuk gedaan! Toevallig begon mijn schoonvader erover… Joh jess wanneer kom je eens met die aankondiging… (die weet dat het niet zo makkelijk gaat bij ons, maar hij wilt zo graag hahaha ook wel heel lief natuurlijk!) … dus toen al verklapt dat ik het niet zomaar zeg, maar dit wel op een leuke manier doen. Gelukkig blijven we vaak genoeg eten en is het dus niet speciaal als we samen langskomen… hetzelfde bij mijn ouders haha… Dat maakt het wat makkelijk… Schoonpa of mam kunnen we blijven eten?? Is geen gekke vraag haha

 28. Jacqueline op 26 november 2016 om 18:22

  Dat shirt is echt super! Ik zou zelf niet zo snel mijn (schoon-)ouders iets cadeau geven waar ik overheen geplast heb. Maar moet ook zeggen dat ik niet eens meer kan herinneren hoe ik het verteld heb, dus bijzonder zal het niet geweest zijn (alhoewel de boodschap zelf al bijzonder op zich is).

  • Nicole op 27 november 2016 om 01:41

   Ik heb er niet overheen geplast hoor haha.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje