Zwangerschapsaankondiging aan de familie

Speciaal voor deze blog en mijn social media kanalen hadden we foto’s laten maken door ik ben gewoon ik fotografie. Een aantal daarvan heb je al voorbij zien komen waaronder eentje in de aankondiging zelf. Maar voor onze familie hadden we andere plannen. We wilden een leuke zwangerschapsaankondiging aangezien we dat de vorige keer bij onze ouders ook gedaan hadden.

Heel Pinterest werd nageplozen en daar kwamen een aantal leuke suggesties uit. Wel vielen er een aantal opties af omdat (blog)vriendinnen van mij dit onlangs nog gedaan hadden, maar ja echt heel uniek werd onze keuze ook niet haha. Want we wilden de zwangerschapsaankondiging met een shirtje doen. Alleen dan geen shirtje met “ik word grote zus” maar eentje waarbij je iets meer moet nadenken en die onze dochter naderhand ook gewoon aan kon trekken. We zouden pas na de eerste echo de aankondiging doen, maar door omstandigheden besloten we het toch eerder al te doen. Dit betekende echter wel dat het shirtje er nog niet was. Dus moesten we even wat anders bedenken.

De zwangerschapsaankondiging voor onze ouders

Wat wel heel erg handig was, was dat mijn schoonouder die dag 60 werd en we ter ere daarvan uit eten zouden gaan. Ook mijn ouders hadden dat weekend iets te vieren, ze waren namelijk samen 100 jaar. Daar besloten wij om onze zwangerschapstest in te pakken in een doosje en dit dan als “cadeau” te geven. Als eerste gingen we naar mijn ouders, gezellig op visite. Mijn ouders vonden t lief dat we iets mee hadden genomen maar misschien wel een beetje gek. Na het uitpakken reageerden ze direct enorm enthousiast. We werden geknuffeld en gekust en er werd natuurlijk direct gevraagd hoe ik me voelde en hoe lang ik zwanger was.

shutterstock_142656325

Daarna gingen we naar het Griekse restaurant waar we hadden afgesproken met de schoonfamilie. Mijn schoonmoeder mocht het cadeau natuurlijk uitpakken en was al verrast dat we nog iets gaven want ze had al een cadeau gehad. Haar eerste reactie was “een thermometer?”, maar toen ze hem eruit pakte zag ze het wel meteen. Ook nu werd er door iedereen enorm blij en lief gereageerd en kon ik dus ook zonder angst me te verspreken overleggen met de ober wat ik wel en niet mocht eten.

Omdat mijn broertje en schoonzusje niet aanwezig waren bij het vertellen aan mijn ouders zijn we daar ook nog even langs gereden. Onder het mom van “Fay wil jullie echt heel erg graag zien”. Fay gaf in dit geval de test aan mijn broertje en ook zij waren uiteraard enorm blij.

Wat is het toch leuk om zulk nieuws te kunnen delen met dierbaren…

De zwangerschapsaankondiging voor de rest van de familie

Ja en toen kwam het shirtje binnen! Lieve Alissa van Daniandmom.nl heeft hem voor me gemaakt en ik ben er zooo blij mee! Het is een shirtje waarbij duidelijk wordt dat onze kleine meid grote zus wordt, maar ze kan het ook nog dragen als de baby geboren is. Mits het shirtje dan nog past uiteraard. Alissa dacht heel erg lief met me mee en zocht samen naar de leukste teksten. Toen ze deze voorbij liet komen wist ik meteen, dit wordt hem!

img_8836

We trokken Fay dus dit shirtje aan en gingen naar de verjaardag van mijn oma. Ik had wel het vermoeden dat mijn oma het niet zou snappen want ondanks dat ze claimt nog heel goed in talen te zijn, is ze dat stiekem toch niet. Maar er was meer familie, zoals mijn tante, een oudtante en -oom, mijn andere oma en mijn ouders sowieso ook. Pas na 5 minuten zag de oudtante wat er op het shirtje stond EN ze wist ook meteen wat het betekende. Het kwartje viel bij mijn tante echter veel later en mijn jarige oma die moesten we het echt een paar keer uitleggen haha. Maar ze vonden het allemaal wel echt super leuk! Even later kwam mijn nichtje binnen en toen zij het shirtje las wist ze het meteen. Ach ja, verschil moet er zijn toch haha.

Ook bij de familie van Bart had niet iedereen het meteen door. Sowieso las vrijwel niemand de tekst op het shirtje. Iets wat ik zelf wel altijd doe haha. Maar toen ze het lazen waren ze ook allemaal erg blij! Echt heel erg leuk dus…

Onze kleine meid wordt grote zus, en dat zij een amazing sister wordt.. Dat is nu al duidelijk!

img_8776

Hoe maakte jij het aan de ouders en familie bekend?

46 reacties op “Zwangerschapsaankondiging aan de familie

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *