Zwangerschap | Week 4 t/m 10

MH_021Nicole

Wauw wat een hoop lieve en enthousiaste reacties op onze aankondiging! Echt enorm bedankt. We zijn beide echt enorm blij en trots op het feit dat we een tweede wondertje mogen verwelkomen en dus zal het hier op Meisje Eigenwijsje ook wat drukker worden met zwangerschap gerelateerde blogs. Maar wees gerust, ik blijf sporten en bezig zijn met gezonde voeding dus ook dat kun je blijven verwachten. Al zal ik dus geen Weight Watchers updates meer geven want dat heb ik even op pauze gezet.

Omdat wij al met 4 weken wisten dat we nog een kindje erbij krijgen heb ik ook vanaf toen een klein dagboekje bijgehouden. Daaruit heb ik wat dingen gehaald om jullie op de hoogte te brengen. In deze eerste update week 4 tot en met 10!

De eerste positieve zwangerschapstest

Zoals jullie in een eerder artikel al konden lezen deed ik ovulatietesten om mijn cyclus bij te houden. In eerste instantie om te zien of hij weer een beetje normaal zou zijn, maar later was het ook nog extra handig om zwanger te worden. Daardoor had ik dus op een gegeven moment ook het vermoeden dat ik wel eens zwanger zou kunnen zijn. De kans was erg groot in ieder geval. Omdat ik erg ongeduldig was deed ik al een aantal dagen een zwangerschapstest. Telkens met een negatief resultaat. Mijn man wist hier niets van want mocht het positief zijn wilde ik hem verrassen. De dag voordat ik ongesteld moest worden deed ik nog een test en ongeduldig als ik was keek ik direct. Ik zag geen resultaat dus was alweer teleurgesteld.

Maar opeens na een paar minuten (stuk of 3) zag ik een heel licht streepje. Het zou toch niet..? Ik durfde het niet te geloven, dus maakte ik er een foto van. En ja hoor ook op de foto zag ik een licht streepje en hij werd steeds donkerder! Ik wist van gekkigheid niet wat ik moest doen en ging zelfs een uur later naar mijn ouders. Ik moet zeggen dat het me heel goed lukte om niets te zeggen, maar toen mijn man ook daarheen kwam na zijn werk lukte het me bijna niet meer. Daarom wilde ik snel snel naar huis zodat ik mijn man kon verrassen met een positieve zwangerschapstest. En blij dat hij was!! De dag erop hebben we nog een test gedaan, van ClearBlue voor de “zekerheid”.

Kwaaltjes en andere ongemakken

Als je aan mijn man zou vragen wat het eerste kwaaltje was die hij opgemerkt heeft dan zal hij heel hard “geïrriteerd” zeggen. Want my oh my wat was ik snel geïrriteerd. Zielige man van me. Zelf merkte ik ook een enorme vermoeidheid. Ik gaf er doorgaans niet aan toe, maar voelde me wel flink vermoeid. Ook de misselijkheid kwam weer om de hoek kijken. Dat was bij Fay ook al en dit keer dus weer. En dan niet alleen in de ochtend maar de hele dag. Nu moet ik zeggen dat het die eerste weken heel erg was, toen een paar weken amper en nu begint het weer flink toe te nemen. Het fijne is dan wel, als ik eet is het zo goed als weg. Wat ik dan minder fijn vind is dat ik nu dus veel eet haha.

Cravings heb ik overigens ook echt mega veel. Hoe ik voor de zwangerschap nog heel consequent en gedisciplineerd was en mezelf makkelijk kon herpakken merk ik nu dat ik veel te veel naar mijn lichaam luister. Aan de ene kant goed, maar aan de andere kant roept hij niet altijd om de meest gezonde dingen. En dan zit je met de Sinterklaas tijd en al het snoepgoed ook niet heel handig. Maar op mijn werk kan ik niet snoepen dus dat scheelt dan weer.

Naast de zwangerschapskwalen heb ik ook nog een ander ongemak erbij. En dat is dat mijn maag echt heel vaak opspeelt. Ik denk dat ik minimaal drie keer per week enorm veel pijn aan mijn maag heb en ik ben bang dat met het groter worden van de baby en buik het ook erger wordt. Meestal helpt mijn medicatie dan wel (zo fijn dat ik dit gewoon mag innemen) maar soms ook niet en dat doet PIJN!

Dingen geregeld/gedaan

Ik heb in de afgelopen weken maar liefst 2 echo’s gehad. Het hoe of wat en waarom dat vertel ik nog in een ander artikel. Maar met de tweede echo kon ik dan eindelijk mijn tranen vrijlaten en voelde ik ook eindelijk die verliefdheid die ik ook bij mijn dochter Fay voelde tijdens de eerste echo. Verder hebben we het de afgelopen weken ook aan onze familie (en een aantal vrienden) verteld. Hoe we dat deden komt ook weer in een apart artikel (ja sorry, pregnancy spam hier hoor haha), maar dat het anders liep als dat ik van te voren dacht was in ieder geval zeker haha!

Verder nog niet zoveel gedaan of geregeld. Wel is de voorkamer al leeg want dat wordt straks Fay haar nieuwe kinderkamer. Maar daar waren we sowieso al mee bezig. Alleen nu dus iets sneller dan van te voren gedacht haha.

De buik

Ik heb een aantal dagen nadat we een positieve zwangerschapstest hadden een buikfoto gemaakt en met 10 weken weer. En deze wil ik natuurlijk graag met jullie delen. Al heb ik natuurlijk nog wat overblijfselen van de vorige zwangerschap en had ik ook nog niet mijn streefgewicht bereikt. Maar ik doe net alsof mijn neus bloed en probeer gewoon te genieten van mijn lijf die weer lekker uitdijt haha.

zwanger-4-10-weken

Nou deze update is lang genoeg geloof ik… Volgende week vrijdag komt de update van week 11 en ik voortaan dus ook elke vrijdag een zwangerschapsupdate met jullie delen!

De aankondiging gemist? Dan zou ik zeker, alleen al voor de leuke foto, even een kijkje nemen!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

35 reacties

 1. simpel, met een snufje liefde op 11 november 2016 om 06:10

  Fijn dat het zo goed gaat. Geniet ervan!

 2. Charlotte op 11 november 2016 om 06:20

  Deze updates zijn veel leuker dan de ww updates hoor! 😉 Hopelijk gaan je kwalen en je maagpijn wel snel voorbij!

  • Nicole op 12 november 2016 om 16:38

   Hahhaa nou ik weet dat er mensen zijn die vooral voor die ww updates komen, vandaar 😉

 3. marije op 11 november 2016 om 06:48

  Wat een leuke foto van Fay en wat een heerlijke update om te lezen. Fijn dat het zo goed gaat.

  • Nicole op 12 november 2016 om 16:38

   Ja en ik heb er meer van zulke.. kon bijna niet kiezen!

 4. Channa op 11 november 2016 om 06:53

  Hopelijk verdwijnen de kwaaltjes snel, daar is geen reet aan!

 5. Birgit op 11 november 2016 om 07:51

  Je ziet al echt en mooi verschil in je buik! En die mannen zijn altijd de dupe hè, als we zwanger zijn hahahha 😉

  • Nicole op 12 november 2016 om 16:41

   Ja zielige mannen.. ach ja, hebben zij tenminste ook wat “lasten”

 6. Alissa op 11 november 2016 om 08:07

  Of je neus bloedt? Je ziet er prachtig uit! Hopelijk trekken de kwaaltjes snel weg natuurlijk

  • Nicole op 12 november 2016 om 16:42

   Haha nou ik vind mezelf er echt niet prachtig uit zien… Maar tnx!

 7. Ilse van Kreanimo op 11 november 2016 om 08:11

  Bah kwaaltjes…. die ken ik.
  Maaaar het is voor het goede doel.

  Wat straal je op de foto’s.

 8. MetMirjam op 11 november 2016 om 08:26

  Hopelijk ben je snel van je kwaaltjes af.. Leuk hoor, deze updates!

  • Nicole op 12 november 2016 om 16:43

   Jeeeh gelukkig vind iemand het leuk 😉

 9. Manon op 11 november 2016 om 08:27

  Ah zo leuk en herkenbaar om te lezen! En soms snoepen hoort erbij hoor 😉

  • Nicole op 12 november 2016 om 16:46

   Ja ik vind jouw updates ook altijd zo herkenbaar, leuk.. 😀

 10. Nicole op 11 november 2016 om 09:51

  Geniet van je zwangerschap meis! En die cravings heb ik ook hoor, nu met 27 weken nog steeds al heeft mijn maag nog amper ruimte haha

  • Nicole op 12 november 2016 om 16:47

   Haha ja cravings en misselijkheid is ook geen combinatie 😛

 11. Gerdi op 11 november 2016 om 09:53

  Wauw je straalt! Geniet van je zwangerschap en hopelijk zijn de kwaaltjes snel wat voorbij..

 12. Vlijtig Liesje op 11 november 2016 om 10:28

  Leuk die buikfoto’s. Zo krijg je een prachtig beeld van de zwangerschap.

  • Nicole op 12 november 2016 om 16:47

   Ja dat is de bedoeling hihi

 13. Loes Johanna op 11 november 2016 om 10:38

  Leuk! Hopelijk nemen de kwaaltjes ook snel af, daar is dan weer niks aan. 😉

  • Nicole op 12 november 2016 om 16:48

   Nee dat is weer de mindere kant.. vooral als ze overheersend zijn!

 14. Dagmar op 11 november 2016 om 12:17

  Wauw wat fijn om deze mooie update te lezen, prachtige foto en wat ben ik onwijs trots op jullie! Zo blij en fantastisch nieuws dat jullie een tweede wondertje verwachten <3 Ik kijk nu al uit naar een nieuwe update en hoop dat jullie een mooie week tegemoet zullen gaan. X

  • Nicole op 12 november 2016 om 16:48

   Wat een lieve woorden weer Dagmar! Hoop dat met jou ook alles goed gaat.. 🙂

 15. Janske op 11 november 2016 om 12:35

  Wat ben je mooi! je gaat mij niet inhaken met kwaaltjes hè…dat gun ik niemand ?

  • Nicole op 12 november 2016 om 16:49

   Nee geen zin om de BINGO vol te maken…

 16. Anita op 11 november 2016 om 13:04

  Die misselijkheid is inderdaad niet fijn! Gelukkig waren die bij mij in het 2e trimester weg. Benieuwd wat het 3e trimester mij gaat brengen. Mooie foto’s meis 🙂

  • Nicole op 12 november 2016 om 16:50

   Hoop dat het bij mij over een week ofzo ook weg is.. Lijkt alleen maar erger te worden haha. Ben ook benieuwd naar jouw 3e trimester, prachtig.. Zo blij om nog deels samen zwanger te mogen zijn 😀

 17. Jessica op 11 november 2016 om 16:26

  Wat een fijne update! Fijn dat het goed gaat, op de misselijkheid en de maagpijn na. Hopelijk wordt het wel minder en anders hoop ik dat de medicijnen goed helpen. Ik vind het super leuk dat je de foto’s deelt! Immers toch iets om super trots op te zijn! Geniet van je zwangerschap.

  • Nicole op 12 november 2016 om 16:50

   Ja denk dat ik er over een lange tijd wel blij mee ben. Toch een wonder..

 18. Merel op 13 november 2016 om 14:03

  Heerlijk juist, die zwangerschapsupdates. Kan ik een beetje meegenieten op afstand. Leuk! En je ziet er mooi uit, je straalt helemaal.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje