Zwangerschap | Week 4 t/m 10

Wauw wat een hoop lieve en enthousiaste reacties op onze aankondiging! Echt enorm bedankt. We zijn beide echt enorm blij en trots op het feit dat we een tweede wondertje mogen verwelkomen en dus zal het hier op Meisje Eigenwijsje ook wat drukker worden met zwangerschap gerelateerde blogs. Maar wees gerust, ik blijf sporten en bezig zijn met gezonde voeding dus ook dat kun je blijven verwachten. Al zal ik dus geen Weight Watchers updates meer geven want dat heb ik even op pauze gezet.

Omdat wij al met 4 weken wisten dat we nog een kindje erbij krijgen heb ik ook vanaf toen een klein dagboekje bijgehouden. Daaruit heb ik wat dingen gehaald om jullie op de hoogte te brengen. In deze eerste update week 4 tot en met 10!

De eerste positieve zwangerschapstest

Zoals jullie in een eerder artikel al konden lezen deed ik ovulatietesten om mijn cyclus bij te houden. In eerste instantie om te zien of hij weer een beetje normaal zou zijn, maar later was het ook nog extra handig om zwanger te worden. Daardoor had ik dus op een gegeven moment ook het vermoeden dat ik wel eens zwanger zou kunnen zijn. De kans was erg groot in ieder geval. Omdat ik erg ongeduldig was deed ik al een aantal dagen een zwangerschapstest. Telkens met een negatief resultaat. Mijn man wist hier niets van want mocht het positief zijn wilde ik hem verrassen. De dag voordat ik ongesteld moest worden deed ik nog een test en ongeduldig als ik was keek ik direct. Ik zag geen resultaat dus was alweer teleurgesteld.

Maar opeens na een paar minuten (stuk of 3) zag ik een heel licht streepje. Het zou toch niet..? Ik durfde het niet te geloven, dus maakte ik er een foto van. En ja hoor ook op de foto zag ik een licht streepje en hij werd steeds donkerder! Ik wist van gekkigheid niet wat ik moest doen en ging zelfs een uur later naar mijn ouders. Ik moet zeggen dat het me heel goed lukte om niets te zeggen, maar toen mijn man ook daarheen kwam na zijn werk lukte het me bijna niet meer. Daarom wilde ik snel snel naar huis zodat ik mijn man kon verrassen met een positieve zwangerschapstest. En blij dat hij was!! De dag erop hebben we nog een test gedaan, van ClearBlue voor de “zekerheid”.

Kwaaltjes en andere ongemakken

Als je aan mijn man zou vragen wat het eerste kwaaltje was die hij opgemerkt heeft dan zal hij heel hard “geïrriteerd” zeggen. Want my oh my wat was ik snel geïrriteerd. Zielige man van me. Zelf merkte ik ook een enorme vermoeidheid. Ik gaf er doorgaans niet aan toe, maar voelde me wel flink vermoeid. Ook de misselijkheid kwam weer om de hoek kijken. Dat was bij Fay ook al en dit keer dus weer. En dan niet alleen in de ochtend maar de hele dag. Nu moet ik zeggen dat het die eerste weken heel erg was, toen een paar weken amper en nu begint het weer flink toe te nemen. Het fijne is dan wel, als ik eet is het zo goed als weg. Wat ik dan minder fijn vind is dat ik nu dus veel eet haha.

Cravings heb ik overigens ook echt mega veel. Hoe ik voor de zwangerschap nog heel consequent en gedisciplineerd was en mezelf makkelijk kon herpakken merk ik nu dat ik veel te veel naar mijn lichaam luister. Aan de ene kant goed, maar aan de andere kant roept hij niet altijd om de meest gezonde dingen. En dan zit je met de Sinterklaas tijd en al het snoepgoed ook niet heel handig. Maar op mijn werk kan ik niet snoepen dus dat scheelt dan weer.

Naast de zwangerschapskwalen heb ik ook nog een ander ongemak erbij. En dat is dat mijn maag echt heel vaak opspeelt. Ik denk dat ik minimaal drie keer per week enorm veel pijn aan mijn maag heb en ik ben bang dat met het groter worden van de baby en buik het ook erger wordt. Meestal helpt mijn medicatie dan wel (zo fijn dat ik dit gewoon mag innemen) maar soms ook niet en dat doet PIJN!

Dingen geregeld/gedaan

Ik heb in de afgelopen weken maar liefst 2 echo’s gehad. Het hoe of wat en waarom dat vertel ik nog in een ander artikel. Maar met de tweede echo kon ik dan eindelijk mijn tranen vrijlaten en voelde ik ook eindelijk die verliefdheid die ik ook bij mijn dochter Fay voelde tijdens de eerste echo. Verder hebben we het de afgelopen weken ook aan onze familie (en een aantal vrienden) verteld. Hoe we dat deden komt ook weer in een apart artikel (ja sorry, pregnancy spam hier hoor haha), maar dat het anders liep als dat ik van te voren dacht was in ieder geval zeker haha!

Verder nog niet zoveel gedaan of geregeld. Wel is de voorkamer al leeg want dat wordt straks Fay haar nieuwe kinderkamer. Maar daar waren we sowieso al mee bezig. Alleen nu dus iets sneller dan van te voren gedacht haha.

De buik

Ik heb een aantal dagen nadat we een positieve zwangerschapstest hadden een buikfoto gemaakt en met 10 weken weer. En deze wil ik natuurlijk graag met jullie delen. Al heb ik natuurlijk nog wat overblijfselen van de vorige zwangerschap en had ik ook nog niet mijn streefgewicht bereikt. Maar ik doe net alsof mijn neus bloed en probeer gewoon te genieten van mijn lijf die weer lekker uitdijt haha.

zwanger-4-10-weken

Nou deze update is lang genoeg geloof ik… Volgende week vrijdag komt de update van week 11 en ik voortaan dus ook elke vrijdag een zwangerschapsupdate met jullie delen!

De aankondiging gemist? Dan zou ik zeker, alleen al voor de leuke foto, even een kijkje nemen!

35 reacties op “Zwangerschap | Week 4 t/m 10

Reageren is niet mogelijk.