Zwangerschap | week 39 – laatste loodjes

IMG_4366

Ik start met het schrijven van deze update op maandag 29 mei. Best ‘riskant’ aangezien ik op donderdag pas 39 weken ben. Maar heb het gevoel dat ons mannetje nog wel even in mijn buik wil blijven zitten. De afgelopen dagen (en vandaag ook nog) zijn de temperaturen in ons land tot tropische hoogte gestegen. Iets wat ik doorgaans niet zo erg vind. Maar nu met deze laatste loodjes toch echt een stuk minder fijn vind.

Laatste loodjes

Over laatste loodjes gesproken, bij mijn vorige update vroeg iemand me of ik al van laatste loodjes sprak. Op dat moment vond ik eigenlijk van niet, maar inmiddels kom ik daarop terug.

Mijn bekkeninstabiliteit zorgt ervoor dat ik nog geen klusjes van 5 minuten kan doen zonder veel pijn en moeite. De hitte heeft mijn hele lijf zo op laten zwellen dat er geen vorm meer in zit. En ondanks dat ik nog wel geniet van de bewegingen van ons mannetje heb ik hem er liever uit. Niet alleen voor mezelf (eindelijk mijn lijf weer terug!) maar ook voor onze dochter. Ik kan namelijk helemaal niks meer met haar doen. Had zo gehoopt dat ik juist tijdens het verlof nog even quality time met haar kon hebben… Maar helaas.

Afspraak gynaecoloog

Woensdag had ik weer een afspraak staan met de gynaecoloog. Ik heb een uur in de wachtruimte gezeten en achteraf kwam dat omdat hij een spoedgeval tussendoor had gekregen. Kan gebeuren natuurlijk maar meldt dit dan zodat ik bijvoorbeeld even in de kantine kan gaan zitten ofzo.

Maar goed, de afspraak zelf was wel erg prettig. We hebben wat dingen besproken over de bevalling. Ik kreeg een inwendig onderzoek en de baby ligt er echt klaar voor. Dus ben benieuwd. De volgende afspraak is volgende week dinsdag. Mijn man gaat dan ook mee, omdat ik dan toch tegen de 40 weken zit en hij liever niet heeft dat ik alleen ga.

Buikfoto

Deze foto is gemaakt met 38 weken en een dag. Weer van een week terug dus. Sorry dat ik lach als een boer met kiespijn maar voelde me zo verrot die dag.

En verder..

 • Het rommelt al dagen maar zet niet door
 • Ik word ongeduldiger met de dag
 • Ook heb ik al bijna BINGO als het gaat om bepaalde vragen die gesteld worden
 • Door al dat wachten worden we nog arm (lees: online shoppen!)
WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

20 reacties

 1. marije op 2 juni 2017 om 06:13

  Jaaaa het is bijna zo ver! Nog even volhouden Nic!

 2. simpel, met een snufje liefde op 2 juni 2017 om 06:14

  echt de laatste loodjes. Ik hoop voor jullie dat het niet meer te lang gaat duren.

 3. Patricia op 2 juni 2017 om 06:19

  Wat balen van je bekken zeg! En die bingo, haha.

 4. Channa op 2 juni 2017 om 06:44

  Succes met de laatste loodjes!!

 5. Leonie van Mil op 2 juni 2017 om 07:24

  Ik kan mij voorstellen dat het met dit weer minder prettig is. Hopelijk laat de kleine niet al te lang meer op zich wachten.

 6. Kimberly op 2 juni 2017 om 07:51

  Balen dat je niet zo veel met Fay kan doen als dat je wilt hè, rotbekken ook. Ik duim zo enorm dat dit de laatste week is voor je!

 7. Bregje op 2 juni 2017 om 07:54

  Ik duim voor je dat jullie mannetje snel komt! Zet ‘m op!

 8. Mathiske -gelukineenrompertje- op 2 juni 2017 om 08:39

  Van al dat wachten worden we nog arm. Ik vind deze ontzettend leuk! Zet m op nog even ?

 9. Maaike op 2 juni 2017 om 09:22

  Nog eventjes! Zet m op! Hopelijk heb je hem snel in jullie armen.

 10. jonna@burgertrutjes op 2 juni 2017 om 09:27

  Nog even doorbijten meis!!!

 11. Jodi - liefthuis op 2 juni 2017 om 09:38

  Jij gaat de 40 wel aantikken denk ik ?

  • Nicole op 2 juni 2017 om 09:46

   Ik denk de 41 weken zelfs wel… We’ll see!

 12. Malou op 2 juni 2017 om 10:40

  Ik vond het vreselijk, die laatste loodjes! Hopelijk hoef je niet zo lang meer 🙂

 13. Jeanine op 2 juni 2017 om 11:24

  Hahaha die vragen altijd ja. Zo herkenbaar! Zet m op. En inderdaad dat online shoppen heeft me ook een vermogen gekost bij Nolah. Gelukkig was het daarna wel over.

 14. Natasja op 2 juni 2017 om 18:26

  Nog maar even! You can do this!

 15. Charlotte op 2 juni 2017 om 20:36

  Het duurt nu echt niet lang meer! Nog heel even volhouden meis!

 16. Marieke op 2 juni 2017 om 21:38

  Oh wat heb ik met je te doen zeg! Ik hoop voor jou dat je mannetje zich snel meldt!

 17. Meike op 2 juni 2017 om 22:23

  Spannend hoor. Het aftellen is echt begonnen. Hopelijk heeft je mannetje snel zin om de wereld te zien.

 18. Els op 3 juni 2017 om 10:02

  Dat zijn nu wel echt de laatste loodjes. Spannend en veel succes!

 19. Mariëtte- brabantse mama's op 3 juni 2017 om 22:36

  die laatste weken duren zo lang! hopelijk kan je snel je mannetje in je armen vasthouden!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje