Zwangerschap | week 39 – laatste loodjes

Ik start met het schrijven van deze update op maandag 29 mei. Best ‘riskant’ aangezien ik op donderdag pas 39 weken ben. Maar heb het gevoel dat ons mannetje nog wel even in mijn buik wil blijven zitten. De afgelopen dagen (en vandaag ook nog) zijn de temperaturen in ons land tot tropische hoogte gestegen. Iets wat ik doorgaans niet zo erg vind. Maar nu met deze laatste loodjes toch echt een stuk minder fijn vind.

Laatste loodjes

Over laatste loodjes gesproken, bij mijn vorige update vroeg iemand me of ik al van laatste loodjes sprak. Op dat moment vond ik eigenlijk van niet, maar inmiddels kom ik daarop terug.

Mijn bekkeninstabiliteit zorgt ervoor dat ik nog geen klusjes van 5 minuten kan doen zonder veel pijn en moeite. De hitte heeft mijn hele lijf zo op laten zwellen dat er geen vorm meer in zit. En ondanks dat ik nog wel geniet van de bewegingen van ons mannetje heb ik hem er liever uit. Niet alleen voor mezelf (eindelijk mijn lijf weer terug!) maar ook voor onze dochter. Ik kan namelijk helemaal niks meer met haar doen. Had zo gehoopt dat ik juist tijdens het verlof nog even quality time met haar kon hebben… Maar helaas.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Afspraak gynaecoloog

Woensdag had ik weer een afspraak staan met de gynaecoloog. Ik heb een uur in de wachtruimte gezeten en achteraf kwam dat omdat hij een spoedgeval tussendoor had gekregen. Kan gebeuren natuurlijk maar meldt dit dan zodat ik bijvoorbeeld even in de kantine kan gaan zitten ofzo.

Maar goed, de afspraak zelf was wel erg prettig. We hebben wat dingen besproken over de bevalling. Ik kreeg een inwendig onderzoek en de baby ligt er echt klaar voor. Dus ben benieuwd. De volgende afspraak is volgende week dinsdag. Mijn man gaat dan ook mee, omdat ik dan toch tegen de 40 weken zit en hij liever niet heeft dat ik alleen ga.

Buikfoto

Deze foto is gemaakt met 38 weken en een dag. Weer van een week terug dus. Sorry dat ik lach als een boer met kiespijn maar voelde me zo verrot die dag.

En verder..

  • Het rommelt al dagen maar zet niet door
  • Ik word ongeduldiger met de dag
  • Ook heb ik al bijna BINGO als het gaat om bepaalde vragen die gesteld worden
  • Door al dat wachten worden we nog arm (lees: online shoppen!)

20 reacties op “Zwangerschap | week 39 – laatste loodjes

Reageren is niet mogelijk.