Zwangerschap | week 38 – weer een week voorbij

En er is weer een week voorbij. Ook al ben ik ‘pas’ 38 weken, ik ben nog nooit zo lang zwanger geweest haha dus het voelt echt als overtijd gaan. En dan te bedenken dat ik nu gewoon nog 4 weken zwanger zou kunnen zijn. Al vermoed ik zelf van niet. Maar ja, dat vermoeden komt eigenlijk nergens vandaan hoor.. Hoop het alleen heel erg!

De afgelopen week hebben we eigenlijk best veel gedaan nog ter voorbereiding voor de komst van ons mannetje. Zo staat de co sleeper al klaar in onze slaapkamer en is de babykamer van top tot teen gepoetst door mijn moeder. Ook staat de vluchttas eindelijk klaar en zijn alle babywasjes gedaan. Misschien ook leuk om te weten dat ik een roomtour heb opgenomen van de babykamer en ook foto’s heb gemaakt van het eerste pakje! Deze zullen jullie binnenkort voorbij zien komen 🙂

Afspraak verloskundige ziekenhuis

Woensdag had ik een afspraak bij de verloskundige in het ziekenhuis en het leuke was dat dit de verloskundige was die ook werkelijk bij de geboorte van Fay is geweest. Zij herkende ons verhaal nog wel, wist nog precies in welke kamer we lagen ook. Blijkt wel weer dat de bevalling van Fay een vrij aparte was 😉 Om het zo even te zeggen.

Mijn bloeddruk was prima, iets hoger dan normaal want ik had 139/89 terwijl ik normaal rond de 120/70 zat. Maar het is nog niet zo hoog dat er maatregelen genomen hoeven te worden. Verder konden ze voelen dat de baby al heel diep ingedaald ligt en dat het verder er allemaal prima uit zag. We hebben de pijnstilling mogelijkheden besproken. Niet dat ik dat wil, maar mocht het echt nodig zijn weet ik wat er mogelijk is. Voor nu ziet alles er goed uit en gaan we er allemaal vanuit dat de bevalling lekker spontaan gaat beginnen een dezer dagen/weken.

De buikfoto

Deze buikfoto is gemaakt met 37+3 weken. Die bovenaan staat is echt met 38 weken gemaakt, maar dat is een heel andere natuurlijk dus moeilijker te vergelijken.

En verder..

 • Mijn bekken doen steeds meer pijn, het is bijna niet meer te harden
 • Ik ben al een paar ochtenden wakker geworden met krampen, “gelukkig” trok dit ook altijd na half uur weer weg
 • De warmte speelt wel parten, normaal vind ik dit heerlijk maar nu kan ik echt niets doen.
 • Ook houd ik veel vocht vast, wat ik ook merk aan de kilo’s. Baal daar best van, want het ging zo lekker..

13 reacties op “Zwangerschap | week 38 – weer een week voorbij

 • Word wel steeds spannender nu! Zware laatste loodjes met deze warmte! Vond ik vorig jaar met 20/25 weken al drama! Voetjes in een teil, natte handdoek in je nek.. sterkte ermee!

 • Balen van die hitte! Ik had daar vorig jaar ook zo’n last van. Deze temperaturen moeten ze verbieden als je zwanger bent haha. Nog even volhouden, mevrouw!

 • Schiet al op joh! En 4 weken klinkt nog heel lang hopelijk komt ie ietsjes eerder 😀 Ik ben nu 27 weken en ook voor mij is het weer soms pittig.

 • O meis wat spannend nu! Het idee dat het kan gaan gebeuren…. wel fijn dat je er in elk geval qua spullen klaar voor bent! Dat geeft een hoop rust!

 • Wat fijn dat je de 38 weken hebt gehaald. Ook al voelt het als overtijd zijn. Ik hoop dat je buikjochie zich snel laat zien.
  Balen dat je zo’n last hebt van je bekken en van vocht vasthouden.
  Nog even volhouden en van het gevoel in je buik genieten!

 • Bijnaaaaaa. Mooie foto weer. En ja, hitte en hoogzwanger is niet fijn…. dat weet ik nog van de twee laatste zwangerschappen….

 • Ik kan mij voorstellen dat het nu allemaal lichamelijk zwaarder wordt, Sterkte en ook met deze warme dagen

Reageren is niet mogelijk.