Zwangerschap | week 38 – weer een week voorbij

En er is weer een week voorbij. Ook al ben ik ‘pas’ 38 weken, ik ben nog nooit zo lang zwanger geweest haha dus het voelt echt als overtijd gaan. En dan te bedenken dat ik nu gewoon nog 4 weken zwanger zou kunnen zijn. Al vermoed ik zelf van niet. Maar ja, dat vermoeden komt eigenlijk nergens vandaan hoor.. Hoop het alleen heel erg!

De afgelopen week hebben we eigenlijk best veel gedaan nog ter voorbereiding voor de komst van ons mannetje. Zo staat de co sleeper al klaar in onze slaapkamer en is de babykamer van top tot teen gepoetst door mijn moeder. Ook staat de vluchttas eindelijk klaar en zijn alle babywasjes gedaan. Misschien ook leuk om te weten dat ik een roomtour heb opgenomen van de babykamer en ook foto’s heb gemaakt van het eerste pakje! Deze zullen jullie binnenkort voorbij zien komen šŸ™‚

Afspraak verloskundige ziekenhuis

Woensdag had ik een afspraak bij de verloskundige in het ziekenhuis en het leuke was dat dit de verloskundige was die ook werkelijk bij de geboorte van Fay is geweest. Zij herkende ons verhaal nog wel, wist nog precies in welke kamer we lagen ook. Blijkt wel weer dat de bevalling van Fay een vrij aparte was šŸ˜‰ Om het zo even te zeggen.

Mijn bloeddruk was prima, iets hoger dan normaal want ik had 139/89 terwijl ik normaal rond de 120/70 zat. Maar het is nog niet zo hoog dat er maatregelen genomen hoeven te worden. Verder konden ze voelen dat de baby al heel diep ingedaald ligt en dat het verder er allemaal prima uit zag. We hebben de pijnstilling mogelijkheden besproken. Niet dat ik dat wil, maar mocht het echt nodig zijn weet ik wat er mogelijk is. Voor nu ziet alles er goed uit en gaan we er allemaal vanuit dat de bevalling lekker spontaan gaat beginnen een dezer dagen/weken.

De buikfoto

Deze buikfoto is gemaakt met 37+3 weken. Die bovenaan staat is echt met 38 weken gemaakt, maar dat is een heel andere natuurlijk dus moeilijker te vergelijken.

En verder..

  • Mijn bekken doen steeds meer pijn, het is bijna niet meer te harden
  • Ik ben al een paar ochtenden wakker geworden met krampen, “gelukkig” trok dit ook altijd na half uur weer weg
  • De warmte speelt wel parten, normaal vind ik dit heerlijk maar nu kan ik echt niets doen.
  • Ook houd ik veel vocht vast, wat ik ook merk aan de kilo’s. Baal daarĀ best van, want het ging zo lekker..

13 reacties op “Zwangerschap | week 38 – weer een week voorbij

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *