Zwangerschap | week 38 – weer een week voorbij

IMG_0077

En er is weer een week voorbij. Ook al ben ik ‘pas’ 38 weken, ik ben nog nooit zo lang zwanger geweest haha dus het voelt echt als overtijd gaan. En dan te bedenken dat ik nu gewoon nog 4 weken zwanger zou kunnen zijn. Al vermoed ik zelf van niet. Maar ja, dat vermoeden komt eigenlijk nergens vandaan hoor.. Hoop het alleen heel erg!

De afgelopen week hebben we eigenlijk best veel gedaan nog ter voorbereiding voor de komst van ons mannetje. Zo staat de co sleeper al klaar in onze slaapkamer en is de babykamer van top tot teen gepoetst door mijn moeder. Ook staat de vluchttas eindelijk klaar en zijn alle babywasjes gedaan. Misschien ook leuk om te weten dat ik een roomtour heb opgenomen van de babykamer en ook foto’s heb gemaakt van het eerste pakje! Deze zullen jullie binnenkort voorbij zien komen šŸ™‚

Afspraak verloskundige ziekenhuis

Woensdag had ik een afspraak bij de verloskundige in het ziekenhuis en het leuke was dat dit de verloskundige was die ook werkelijk bij de geboorte van Fay is geweest. Zij herkende ons verhaal nog wel, wist nog precies in welke kamer we lagen ook. Blijkt wel weer dat de bevalling van Fay een vrij aparte was šŸ˜‰ Om het zo even te zeggen.

Mijn bloeddruk was prima, iets hoger dan normaal want ik had 139/89 terwijl ik normaal rond de 120/70 zat. Maar het is nog niet zo hoog dat er maatregelen genomen hoeven te worden. Verder konden ze voelen dat de baby al heel diep ingedaald ligt en dat het verder er allemaal prima uit zag. We hebben de pijnstilling mogelijkheden besproken. Niet dat ik dat wil, maar mocht het echt nodig zijn weet ik wat er mogelijk is. Voor nu ziet alles er goed uit en gaan we er allemaal vanuit dat de bevalling lekker spontaan gaat beginnen een dezer dagen/weken.

De buikfoto

Deze buikfoto is gemaakt met 37+3 weken. Die bovenaan staat is echt met 38 weken gemaakt, maar dat is een heel andere natuurlijk dus moeilijker te vergelijken.

En verder..

 • Mijn bekken doen steeds meer pijn, het is bijna niet meer te harden
 • Ik ben al een paar ochtenden wakker geworden met krampen, “gelukkig” trok dit ook altijd na half uur weer weg
 • De warmte speelt wel parten, normaal vind ik dit heerlijk maar nu kan ik echt niets doen.
 • Ook houd ik veel vocht vast, wat ik ook merk aan de kilo’s. Baal daarĀ best van, want het ging zo lekker..
WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

13 reacties

 1. Patricia op 26 mei 2017 om 06:07

  Nog even volhouden. Denk aan je met deze hitte. Zo blij dat ik daar net voor zat.

 2. simpel, met een snufje liefde op 26 mei 2017 om 07:17

  Nog even volhouden, het zijn echt de laatste zware loodjes. Je hebt echt al een mega mijlpaal gehaald, daar mag je trots op zijn.

 3. marije op 26 mei 2017 om 07:22

  Oooh spannend! Het komt nu echt steeds dichterbij. Nog heel even volhouden en de warmte uit zitten.

 4. Nicole op 26 mei 2017 om 07:36

  Word wel steeds spannender nu! Zware laatste loodjes met deze warmte! Vond ik vorig jaar met 20/25 weken al drama! Voetjes in een teil, natte handdoek in je nek.. sterkte ermee!

 5. Anita op 26 mei 2017 om 07:39

  Nog even meis!! Wat fijn dat jullie mam even de kamer onder handen heeft genomen!

 6. Marije op 26 mei 2017 om 07:47

  Balen van die hitte! Ik had daar vorig jaar ook zo’n last van. Deze temperaturen moeten ze verbieden als je zwanger bent haha. Nog even volhouden, mevrouw!

 7. Joyce op 26 mei 2017 om 07:52

  Schiet al op joh! En 4 weken klinkt nog heel lang hopelijk komt ie ietsjes eerder šŸ˜€ Ik ben nu 27 weken en ook voor mij is het weer soms pittig.

 8. Angela - Mama met passie op 26 mei 2017 om 08:24

  Wauw wat ben je toch prachtig zwanger!!

 9. Kirsten op 26 mei 2017 om 08:39

  O meis wat spannend nu! Het idee dat het kan gaan gebeuren…. wel fijn dat je er in elk geval qua spullen klaar voor bent! Dat geeft een hoop rust!

 10. Lisette op 26 mei 2017 om 09:18

  Het gaat nu wel echt opschieten! De warmte help niet mee met die laatste loodjes. Nog eventjes volhouden!

 11. Marieke op 26 mei 2017 om 09:20

  Wat fijn dat je de 38 weken hebt gehaald. Ook al voelt het als overtijd zijn. Ik hoop dat je buikjochie zich snel laat zien.
  Balen dat je zo’n last hebt van je bekken en van vocht vasthouden.
  Nog even volhouden en van het gevoel in je buik genieten!

 12. Kreanimo op 26 mei 2017 om 09:58

  Bijnaaaaaa. Mooie foto weer. En ja, hitte en hoogzwanger is niet fijn…. dat weet ik nog van de twee laatste zwangerschappen….

 13. Fleur op 26 mei 2017 om 12:04

  Ik kan mij voorstellen dat het nu allemaal lichamelijk zwaarder wordt, Sterkte en ook met deze warme dagen

Laat een reactie achter

Ā© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje