Zwangerschap | week 37 – mega mijlpaal!!

Oh jongens jullie weten niet hoe blij ik ben.. en hoe raar ik het vind.. dat ik nu kan zeggen 37 weken zwanger te zijn en gewoon nog steeds een baby in de buik heb! Dit is doorgaans al een mega mijlpaal omdat met 37 weken je kindje geen prematuur meer is wanneer hij geboren wordt. Maar voor mij wellicht nog een tikkeltje grotere mijlpaal door de eerste zwangerschap. 

Zwanger zijn in geleende tijd

Je kent de uitdrukking leven in geleende tijd wel denk ik? Nou zo voelt dat dus een klein beetje voor mij. Bij Fay werd ik met dit termijn ingeleid en begon er een rollercoaster aan nare dingen. En nu.. nu ben ik gewoon nog thuis en zit de kleine man nog heerlijk in mijn buik. Ik besef me nu ook heel erg wat ik de vorige keer heb ‘gemist’. Kwalen als maagzuur, een ingedaalde baby waar je mee rond blijft lopen (lees waggelen), mensen die zeggen “het kan elk moment gebeuren he?”, zeiltjes die je op je bed legt in geval van brekende vliezen.. Allemaal dingen die ik de vorige keer niet had en nu dus wel ervaar.

Gynaecoloog

Verder ben ik sinds vorige week vrijdag onder controle bij de gynaecoloog in plaats van mijn eigen verloskundige. Iets waarvan ik eigenlijk dacht dat het me niets boeide, maar wat me stiekem toch zwaar valt. Ik ben echt een kei in beren op de weg zien en maak me nu dus ook al druk om het feit dat het 25 minuten rijden is met de auto eer ik bij het ziekenhuis ben. Een bezoekje aan de verloskundige kostte me doorgaans een half uur in totaal. Nu was ik afgelopen vrijdag 2 uur kwijt in verband met heen en terug rijden en de wachttijd in het ziekenhuis.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Ook was de afspraak een beetje verwarrend. Ik zou de gynaecoloog krijgen die ik bij Fay ook had, zeiden ze tenminste, maar opeens stond daar een lange man voor mn neus. Ik had die hele man nog nooit gezien dus was meteen een beetje van slag. Gelukkig was mijn bloeddruk nog steeds goed en kwam hij ook tot de conclusie dat de baby echt vast zat in de bekken dus geen kant meer op kon behalve eruit.. Wat natuurlijk een goed teken is. De volgende afspraak staat pas op 24 mei gepland dus komende week geen controle-update vanuit mij.

Buikfoto

Gemaakt met 36 + 3 weken. Heb wel mega moeten lachen tijdens deze “sessie”, had er namelijk totaal geen zin in en mijn man die klikte maar met de camera dus er zijn nu ook een aantal foto’s waarbij ik niet zo vrolijk kijk haha. Wel moet ik toegeven dat ik er voor dit termijn nog verdomd goed uit zie haha. De vorige keer was ik helemaal opgezwollen en ik denk zo’n 10 kilo zwaarder!

En verder..

 • De eerste babywasjes zijn gedaan!
 • Ik merk dat ik echt steeds minder kan. Heb al snel harde buiken en dat frustreert me.
 • Ik heb een middagdutje gedaan!! (Ja eentje haha..)
 • Nog steeds ga ik over mijn eigen grenzen heen, maar ik ben zooo blij dat ik nog rondloop en dingen kan.
 • De vluchttas en adressenlijst zijn nog steeds niet klaar *oeps*
 • Wel ligt er een waterafstotende molton op het bed en is hij al verhoogd.
 • Komend weekend zetten we de co-sleeper in elkaar ♥

Op naar week 38.. Zo spannend!

19 reacties op “Zwangerschap | week 37 – mega mijlpaal!!

 • Wat fijn! Kan mij voorstellen dat het allemaal wat spannender is maar je hebt de 37 weken gewoon gehaald. Gave buikfoto weer.

 • Yeah weer een week verder! Maar snap wel dat het steeds wat zwaarder wordt. Komende week maar een bevallingsverslag? ?

  • Haha NEEEE dat wil ik eigenlijk ook weer niet. Liefst wil ik in ieder geval de 39 weken aantikken. Daarna mag het snel gebeuren haha

 • Oh heerlijk! Ik weet nog dat ik het bij Evy vanaf 37 weken spuugzat was.. maar als ik jou zo zie stralen op die foto en lees hoe spannend allemaal.. geweldige weken die laatste weken! Hoe zwaar ze ook kunnen zijn omdat je moe word! Die spanning voor de bevalling.. de nieuwsgierigheid naar hoe je kindje er nou uit ziet.. geniet ervan! 😉

 • Nice!! Het komt steeds dichterbij, misschien toch tijd voor het vluchtkoffertje haha. Veel succes met de laatste loodjes!!

  • Haha daar wordt het zeker tijd voor. Alleen heb nog niet alles voor erin, maar staat gepland voor dit weekend!

 • Wat fijn die 37 weken mijlpaal! Ik kan niet wachten tot ik hem zelf ook aan mag tikken, nog iets meer dan drie weken en dan is het zo ver! Dan ben ik 10 weken verder als bij Jayden en heb ik voor mijn gevoel een zwangerschap voldragen! Ben al superdankbaar dat ik nu over de 30 weken ben!

 • Wat fijn dat je baby nog lekker veilig bij je zit inderdaad!
  Hopelijk blijft de voorspoed dan ook nog even!
  Heel veel succes de laatste weekjes!

 • O wat fijn dat deze baby wel gewoon lekker mag blijven zitten! Snap wel dat je die lange rit naar het ziekenhuis niet prettig vind, daar zou ik ook niet echt blij van worden….Hopelijk mag je nog een paar weken genieten van het kleine moppie in je buik!

 • Jeeeeuj babyboy zit er nog! Wel spannend hoor nu! Benieuwd of je je volgende update ook haalt 😉
  Maar wel herkenbaar van de gynaecoloog trouwens. Bij Giulia zeiden ze ook dat ik dezelfde zou krijgen als bij Luca. Ik heb iedereen gezien behalve haar. Maar zij was wel de hoofdbehandelaar.
  Geniet nog lekker van je buikjochie!

Reageren is niet mogelijk.