Zwangerschap | week 37 – mega mijlpaal!!

Oh jongens jullie weten niet hoe blij ik ben.. en hoe raar ik het vind.. dat ik nu kan zeggen 37 weken zwanger te zijn en gewoon nog steeds een baby in de buik heb! Dit is doorgaans al een mega mijlpaal omdat met 37 weken je kindje geen prematuur meer is wanneer hij geboren wordt. Maar voor mij wellicht nog een tikkeltje grotere mijlpaal door de eerste zwangerschap. 

Zwanger zijn in geleende tijd

Je kent de uitdrukking leven in geleende tijd wel denk ik? Nou zo voelt dat dus een klein beetje voor mij. Bij Fay werd ik met dit termijn ingeleid en begon er een rollercoaster aan nare dingen. En nu.. nu ben ik gewoon nog thuis en zit de kleine man nog heerlijk in mijn buik. Ik besef me nu ook heel erg wat ik de vorige keer heb ‘gemist’. Kwalen als maagzuur, een ingedaalde baby waar je mee rond blijft lopen (lees waggelen), mensen die zeggen “het kan elk moment gebeuren he?”, zeiltjes die je op je bed legt in geval van brekende vliezen.. Allemaal dingen die ik de vorige keer niet had en nu dus wel ervaar.

Gynaecoloog

Verder ben ik sinds vorige week vrijdag onder controle bij de gynaecoloog in plaats van mijn eigen verloskundige. Iets waarvan ik eigenlijk dacht dat het me niets boeide, maar wat me stiekem toch zwaar valt. Ik ben echt een kei in beren op de weg zien en maak me nu dus ook al druk om het feit dat het 25 minuten rijden is met de auto eer ik bij het ziekenhuis ben. Een bezoekje aan de verloskundige kostte me doorgaans een half uur in totaal. Nu was ik afgelopen vrijdag 2 uur kwijt in verband met heen en terug rijden en de wachttijd in het ziekenhuis.

Ook was de afspraak een beetje verwarrend. Ik zou de gynaecoloog krijgen die ik bij Fay ook had, zeiden ze tenminste, maar opeens stond daar een lange man voor mn neus. Ik had die hele man nog nooit gezien dus was meteen een beetje van slag. Gelukkig was mijn bloeddruk nog steeds goed en kwam hij ook tot de conclusie dat de baby echt vast zat in de bekken dus geen kant meer op kon behalve eruit.. Wat natuurlijk een goed teken is. De volgende afspraak staat pas op 24 mei gepland dus komende week geen controle-update vanuit mij.

Buikfoto

Gemaakt met 36 + 3 weken. Heb wel mega moeten lachen tijdens deze “sessie”, had er namelijk totaal geen zin in en mijn man die klikte maar met de camera dus er zijn nu ook een aantal foto’s waarbij ik niet zo vrolijk kijk haha. Wel moet ik toegeven dat ik er voor dit termijn nog verdomd goed uit zie haha. De vorige keer was ik helemaal opgezwollen en ik denk zo’n 10 kilo zwaarder!

En verder..

  • De eerste babywasjes zijn gedaan!
  • Ik merk dat ik echt steeds minder kan. Heb al snel harde buiken en dat frustreert me.
  • Ik heb een middagdutje gedaan!! (Ja eentje haha..)
  • Nog steeds ga ik over mijn eigen grenzen heen, maar ik ben zooo blij dat ik nog rondloop en dingen kan.
  • De vluchttas en adressenlijst zijn nog steeds niet klaar *oeps*
  • Wel ligt er een waterafstotende molton op het bed en is hij al verhoogd.
  • Komend weekend zetten we de co-sleeper in elkaar ♥

Op naar week 38.. Zo spannend!

19 reacties op “Zwangerschap | week 37 – mega mijlpaal!!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *