Zwangerschap | week 36 – groeiecho

Tijdens mijn eerste zwangerschap belandde ik met precies dit termijn in het ziekenhuis met zwangerschapsvergiftiging. Hoe anders is dat nu! Ik ben nu 36 weken zwanger en mijn bloeddruk blijft normale proporties houden. Ja de bekkeninstabiliteit is weer terug, maar who cares. Ik ben nog steeds lekker thuis mijn baby aan het uitbroeden. En alleen al daarom voel ik me ontzettend dankbaar.

Ik kijk wel enorm uit naar de volgende mijlpaal en dat is de 37 weken. Niet alleen omdat dit het termijn is waarop de baby ‘mag’ komen. Maar ook omdat mijn inleiding de vorige keer met dat termijn werd gestart. Het lijkt me vreemd om dat termijn in goede gezondheid te passeren, maar ik kijk er erg naar uit! Ik hoop zelfs de 40 weken te behalen… Maar goed, dat zeg ik nu. Grote kans dat mijn mening hierover nog veranderd haha.

Groeiecho 36 weken

Afgelopen dinsdag had ik mijn laatste officiële groeiecho. Met 28 en 32 weken had ik er ook al eentje gehad en dit was dus de laatst geplande. Dit keer nam ik Fay mee aangezien de afspraak verzet was van donderdag naar dinsdag en ik nu dus geen opvang had. Maar Fay vond het wel erg leuk om mee te gaan, al heeft ze weinig kunnen zien.

De baby zit namelijk al goed tussen de bekken waardoor je het gezichtje amper kunt zien. Gelukkig konden ze wel alles goed meten wat ze moesten meten. En daaruit bleek dat hij nog steeds helemaal gezond is maar qua groei wel nog steeds 2 weken voor loopt. Dat zal ook wel niet echt meer veranderen.

Buikfoto 35 + 3

Afgelopen zondag heb ik weer een buikfoto laten maken. Op Instagram zag je ook al een leuke variant met Fay op de buik. Wat is ze trots en wat is ze al aan het aftellen.. Zo schattig! Kreeg overigens veel te horen dat mijn buik zo gegroeid was, maar ik zag het zelf niet haha. Daarom heb ik even twee foto’s naast elkaar gezet. Van 31 weken en die van nu met 35 (+3) weken. WAT EEN VERSCHIL!!

En verder..

  • Ik slaap al weken erg slecht. Word vaak wakker en ben dan ook echt klaar wakker.
  • Ook baad ik in het zweet zodra ik wakker word. Bah bah!
  • Omdraaien in bed is trouwens een grote ramp, doet zoveel pijn!
  • Sinds mijn verlof heb ik welgeteld nog nul keer een middagdutje gedaan haha. Terwijl ik me dat wel voorgenomen had.
  • De kinderkamer en babykamer raken steeds meer af. Afgelopen weekend hebben mijn vader en man weer wat dingen opgehangen voor me!
  • Ik ga me komende week maar eens bezighouden met de adressenlijst voor de geboortekaartjes en met de vluchttas.
  • Ook wil ik meer video’s maken en vooruit werken.

Zijn er nog verzoekjes?

29 reacties op “Zwangerschap | week 36 – groeiecho

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *