Zwangerschap | week 36 – groeiecho

IMG_3768

Tijdens mijn eerste zwangerschap belandde ik met precies dit termijn in het ziekenhuis met zwangerschapsvergiftiging. Hoe anders is dat nu! Ik ben nu 36 weken zwanger en mijn bloeddruk blijft normale proporties houden. Ja de bekkeninstabiliteit is weer terug, maar who cares. Ik ben nog steeds lekker thuis mijn baby aan het uitbroeden. En alleen al daarom voel ik me ontzettend dankbaar.

Ik kijk wel enorm uit naar de volgende mijlpaal en dat is de 37 weken. Niet alleen omdat dit het termijn is waarop de baby ‘mag’ komen. Maar ook omdat mijn inleiding de vorige keer met dat termijn werd gestart. Het lijkt me vreemd om dat termijn in goede gezondheid te passeren, maar ik kijk er erg naar uit! Ik hoop zelfs de 40 weken te behalen… Maar goed, dat zeg ik nu. Grote kans dat mijn mening hierover nog veranderd haha.

Groeiecho 36 weken

Afgelopen dinsdag had ik mijn laatste officiële groeiecho. Met 28 en 32 weken had ik er ook al eentje gehad en dit was dus de laatst geplande. Dit keer nam ik Fay mee aangezien de afspraak verzet was van donderdag naar dinsdag en ik nu dus geen opvang had. Maar Fay vond het wel erg leuk om mee te gaan, al heeft ze weinig kunnen zien.

De baby zit namelijk al goed tussen de bekken waardoor je het gezichtje amper kunt zien. Gelukkig konden ze wel alles goed meten wat ze moesten meten. En daaruit bleek dat hij nog steeds helemaal gezond is maar qua groei wel nog steeds 2 weken voor loopt. Dat zal ook wel niet echt meer veranderen.

Buikfoto 35 + 3

Afgelopen zondag heb ik weer een buikfoto laten maken. Op Instagram zag je ook al een leuke variant met Fay op de buik. Wat is ze trots en wat is ze al aan het aftellen.. Zo schattig! Kreeg overigens veel te horen dat mijn buik zo gegroeid was, maar ik zag het zelf niet haha. Daarom heb ik even twee foto’s naast elkaar gezet. Van 31 weken en die van nu met 35 (+3) weken. WAT EEN VERSCHIL!!

En verder..

 • Ik slaap al weken erg slecht. Word vaak wakker en ben dan ook echt klaar wakker.
 • Ook baad ik in het zweet zodra ik wakker word. Bah bah!
 • Omdraaien in bed is trouwens een grote ramp, doet zoveel pijn!
 • Sinds mijn verlof heb ik welgeteld nog nul keer een middagdutje gedaan haha. Terwijl ik me dat wel voorgenomen had.
 • De kinderkamer en babykamer raken steeds meer af. Afgelopen weekend hebben mijn vader en man weer wat dingen opgehangen voor me!
 • Ik ga me komende week maar eens bezighouden met de adressenlijst voor de geboortekaartjes en met de vluchttas.
 • Ook wil ik meer video’s maken en vooruit werken.

Zijn er nog verzoekjes?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

29 reacties

 1. Patricia op 12 mei 2017 om 06:16

  Inderdaad een heel verschil zeg! Een video van de kinderkamer lijkt me wel leuk.

  • Nicole op 13 mei 2017 om 05:37

   Ja die staat, zodra hij ook echt af is haha, ook op de planning!

 2. Anita op 12 mei 2017 om 06:54

  Zeker een groot verschil, altijd leuk om dezelfde outfits met buik naast elkaar te plaatsen.

 3. Nicole op 12 mei 2017 om 07:45

  Wow wat een verschil zeg! Maar hij is wel heel mooi hoor! Heerlijk dat je op deze manier de 36 weken haalt! Ik hoop voor je dat je 2 dagen voor de 40 weken ofzo bevalt! Ik gun niemand overtijd lopen.. dat duurd toch zo lang dan! ?

  • Nicole op 13 mei 2017 om 05:36

   Nee stiekem lijkt overtijd lopen me ook niks nee!

 4. simpel, met een snufje liefde op 12 mei 2017 om 07:50

  Wat een verschil! Fijn dat je de 36 weken mijlpaal hebt gehaald. Ik zou dat ook al een hele mijlpaal vinden omdat ik met 32 weken beviel.

  • Nicole op 13 mei 2017 om 05:36

   Ja dat hoor je vaker met tweelingen he. Spannende tijden lijken me dat!

 5. Joyce op 12 mei 2017 om 08:01

  Wauw lekker gegroeid! Nog een weekje en dan mag ie gewoon al komen! <3

 6. Simone op 12 mei 2017 om 08:12

  Iedere week erbij is er weer een, fijn. Bij bij de 37 weken grens. Jammer dat je zo slecht kunt slapen.

  • Nicole op 13 mei 2017 om 05:35

   Ja dat is balen, lig nu ook alweer even klaarwakker haha…

 7. Lisette op 12 mei 2017 om 08:12

  Ja inderdaad wat een verschil! Gaat snel, nog even en je bent er al weer.

 8. Charlotte op 12 mei 2017 om 09:45

  Wat een groeispurt inderdaad! Duurt niet lang meer nu…

 9. Mirjam op 12 mei 2017 om 09:51

  Flink gegroeid inderdaad! Echt super dat je de 36 weken gehaald hebt. Elke week is er weer eentje – het duurt nu in ieder geval niet lang meer 🙂

 10. Angela - Mama met passie op 12 mei 2017 om 10:43

  Jaaaaa wat een mijlpaal! Echt top 🙂 En mooie groeispurt hoor!

  • Nicole op 13 mei 2017 om 05:35

   Ja verbaasde me wel want zelf zie je dat niet zo ?

 11. Malou op 12 mei 2017 om 10:51

  Hele mooie mijlpaal! Balen van je bekken, dat doe echt pijn inderdaad..

 12. marije op 12 mei 2017 om 11:28

  Super groot verschil zeg! Maar zo fijn om te lezen dat je de 36 weken hebt gehaald zonder problemen!

 13. Jeanine op 12 mei 2017 om 13:50

  Wat zie je er goed uit! Haha voor mij lijkt het ook nog zo kort geleden als ik alles lees maar heb al een dikke baby van 4 maanden. Lijkt me inderdaad spannend om die termijn voorbij te gaan. Succes met broeden 😉

  • Nicole op 13 mei 2017 om 05:34

   Haha 4 mnd alweer. Tijd vliegt echt!

 14. esther op 12 mei 2017 om 21:23

  Wat een verschil in die paar weken, mooi om zo naast elkaar te zien!
  Yes, 36 weken wat fijn voor je! De kleine man blijft vast nog wel even zitten.
  Nou die laatste loodjes hakken erin he?! Ik sta 2 keer per dag te douchen en ’s nachts spring ik het bed uit omdat de kramp in mijn kuit schiet….klaarwakker. Om vervolgens als een soort walrus op het droge mijn plek in bed weer te vinden..
  Maar we houden vol toch want het aftellen is begonnen!!
  En daarna…gebroken nachten, krampjes, sprongetjes,, haha maar ook een klein wondertje erbij. Sterkte 😉

  • Nicole op 13 mei 2017 om 05:34

   Ja ik denk maar even niet aan hoe t zal zijn als de baby er is haha. Alleen aan de mooie dingen ?

 15. Kimberly op 12 mei 2017 om 22:00

  Hé en weer een week verder, weer een overwinst! Ik vind dat je een prachtige buik hebt, snel werken aan die middagdutjes ?

  • Nicole op 13 mei 2017 om 05:33

   Ja die dutjes zijn inderdaad wel echt een must eigenlijk maar helft van de tijd is de peuter er en is ze er niet dan ben ik veel te blij dat ik eindelijk iets voor mezelf kan doen ?

 16. Frank op 13 mei 2017 om 08:29

  Wat heb je een hele mooie buik! Hopelijk vliegen de laatste loodjes voorbij en kan je hopelijk weer lekker slapen!! Succes met de laatste loodjes!!

  • Nicole op 13 mei 2017 om 08:39

   Nou verwacht niet echt betere nachten te krijgen als de kleine man er eindelijk is haha. Maar dank je voor je lieve compliment!

   • Frank op 13 mei 2017 om 08:45

    Wie weet slaapt de kleine man door en lukt het toch ?. Ik hoop het voor je!

 17. Els op 13 mei 2017 om 09:25

  Wow, wat mooi om te zien :-). Hele mooie buik.

 18. Monique op 13 mei 2017 om 14:03

  Wow, wat een groeispurt! Mooie buik meis 🙂 En doe lekker rustig aan. Zeker als de nachten niet top zijn moet je overdag niet teveel van jezelf vragen. Ik ben de laatste die je dit advies zou moeten geven (ben er namelijk zelf ook heel slecht in) maar ik doe het lekker toch!

 19. Sheila op 13 mei 2017 om 14:43

  Hahahaha… ik dacht dus hetzelfde op die bewuste vrijdag toen ik precies 36 weken zwanger was. Laat ik dit weekend eens mijn tas inpakken voor het ziekenhuis. Nou, we weten allebei hoe dat afliep 🙂

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje