Zwangerschap | week 35 – afspraken, playdate en gewicht

Gisteren tikte ik de 35 weken alweer aan en zoals mijn ‘Ouders van nu’ app me vertelde was het dus ook nog maar 35 dagen tot de uitgerekende datum. Wauw, dat is echt weinig! Het gaat allemaal zo snel en voor je het weet is de zwangerschap alweer voorbij. Daarom ben ik blij met deze wekelijkse overzichten zodat ik niet alleen vooruit kijk maar ook stil sta bij deze zwangerschap.

Afgelopen week heb ik onder andere genoten van de allereerste daagjes verlof. Ik had een playdate met een andere zwangere mamablogger en ik mocht ook weer naar de fysio en verloskundige. Ook heb ik me weer eens gewogen want dat was ook weer even geleden en ik was stiekem erg content met het cijfer op de weegschaal!

Mijn gewicht

Laten we daarom maar beginnen bij mijn gewicht. Mijn startgewicht was 81,4 kg. Dat klinkt als veel en dat is het ook maar vergeet niet dat ik daarvoor al 34 kg was afgevallen. In drie kwart jaar. Gisterenochtend ben ik op de weegschaal gaan staan want het was alweer een maand geleden. De vorige keer woog ik 90,3kg dus ik had verwacht zeker een paar kilo erbij te hebben. Maar de weegschaal gaf slechts een paar honderd gram extra aan. Mijn gewicht nu met 35 weken is 91,3kg wat betekent dat ik in totaal 9,9 kg ben aangekomen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Playdate met zwangere mamabloggger

Ook had ik afgelopen woensdag een playdate met Angela en haar dochtertje Naomi van Mamametpassie.nl! Angela heeft dus net als ik een dochtertje, al is zij een jaar jonger dan Fay, en zwanger van een zoontje. Nóg leuker is dat Angela slechts een week voorloopt op mij, dus we kunnen veel samen delen en veel is ook herkenbaar. Ze woont wel ver weg helaas dus het was in totaal 4 uur reizen (heen en terug) maar het allemaal waard!

Afspraken

Gisterenochtend heel vroeg had ik een afspraak bij de fysio. Het was al twee weken geleden en ik was er ook echt weer aan toe. Ik moest vertellen wat ik allemaal had gedaan en kreeg eigenlijk al meteen “op mn kop” in verband met mijn lange autorit van woensdag. Het advies was om zulke ritjes niet meer te maken. Voorlopig dan.. Ze ging weer aan de slag met mijn bekken en rug en aiiii dat heb ik geweten. Wat een pijn. Maar schijnbaar wel voor een goed doel!

Ook had ik mijn laatste afspraak bij de verloskundige. Vanaf volgende week moet ik naar de gynaecoloog in het ziekenhuis. Stiekem baal ik daar wel van want het zkh is toch 25 minuten rijden en wat nou als t vals alarm is. Heb ik van alles in werking gezet voor niets. Maar dat komt vast ook wel goed. Mijn bloeddruk was in ieder geval nog steeds goed dus ik ben enorm blij!

De buikfoto

Weer heb ik geen buikfoto gemaakt van het weekend zoals hoort. Ik dacht namelijk dat ik zondag tijdens de fotoshoot van Fay wel een foto kon laten maken, maar uiteindelijk helemaal vergeten. Gelukkig heeft Angela van Fay en mij een leuke foto gemaakt dus die deel ik graag..

zwanger 35 weken

13 reacties op “Zwangerschap | week 35 – afspraken, playdate en gewicht

  • Ja zeker, ondanks dat mijn gezondheid en die van de kleine het belangrijkste is, vind ik het toch fijn dat ik niet zoveel aan ben gekomen!

 • Aftellen!!! Wat staat een jurk jou toch geweldig, daar ben ik jaloers op hoor ?
  Ik was lange tijd maar 5 kg aan gekomen maar echt nu de afgelopen weken vliegt het er aan ? Misschien omdat ik nu weer chocola lust haha!

 • Wat een mooi gewicht! Wat knap dat je ook zoveel kilos voor de zwangerschap bent verloren. Deze kilootjes zijn gewoon de baby en het vruchtwater en die verlies je toch als de baby er eenmaal is. Wat een prachtige foto ook met Fay. Volgens mij kan ze ook niet wachten totdat de kleine eris?

 • Leuk om de update te lezen. Ik moet zelf nog steeds even wennen aan het idee dat ik niet meer zwanger ben. Dat komt vooral door die onverwachtse wending met 36 weken. Vind het ergens erg jammer dat die fase voorbij is . Maar ik heb haar nu wel weer extra langer bij me, voordat ik weer aan het werk moet straks. Ook weer een groot voordeel, natuurlijk 🙂

  Leuk dat je met een andere blogger hebt afgesproken!

  • Ja geloof het helemaal dat je er nog aan moet wennen. Had ik de vorige keer ook. Ik moet er zelf nu aan wennen dat mijn bloeddruk etc allemaal nog goed is. Vorige keer was dat helemaal niet. Dus kan t amper geloven!

Reageren is niet mogelijk.