Zwangerschap | week 33 – bekkenfysio

Hoera, er is weer een week bij! Een week waarin ik nog steeds niet mag klagen qua zwangerschap al doe ik dat dus wel. Af en toe hoor. Niet altijd. Want ik ben nog steeds elke dag dankbaar dat ik zwanger heb kunnen worden. En dat het tot nu toe nog steeds zo ‘goed’ gaat. Maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik er niet af en toe al klaar mee ben. Klaar met bepaalde kwalen zoals slecht slapen, nachtmerries en maagzuur. En klaar met de bekkeninstabiliteit die toch is komen opzetten. 

Naar de bekkenfysio

Tijdens mijn vorige zwangerschap liep ik al met 24 weken bij de fysio ivm bekkeninstabiliteit en had ik continu harde buiken bij alles wat ik deed. Absolute rust was dan ook noodzakelijk en ik zat dus al in de ziektewet met dat termijn. Daarom deed ik nu bij elke extra week zonder bekkenpijn een extra dansje. Maar dat was misschien ook niet zo slim, aangezien ik nu dus toch geveld ben met die pijn.

Daarom ging ik vorige week vrijdag voor het eerst naar de fysio en ben ik gisteren weer geweest. Ik heb oefeningen gekregen voor thuis, manieren om het beste te staan, op te staan, te lopen, enzovoort. En bij de fysio zelf word ik gemasseerd (auw!) en er worden bepaalde oefeningen gedaan. De eerste dagen na de fysio zijn altijd het pijnlijkste en later wordt het iets draaglijker.

Allerlei

Ondanks dat ik mijn werk dus mega leuk vind ben ik wel aan het aftellen tot aan mijn verlof. Ik hoef alleen nog maar maandag, dinsdag en woensdag naar kantoor en daarna niet meer. Aan de ene kant vind ik dat heel gek, want ik ben er de afgelopen maanden zo mee bezig geweest en om het dan uit handen te geven is vreemd. Maar aan de andere kant heb ik het echt nodig. Even pas op de plaats, toegeven aan de pijn en vermoeidheid en voorbereiden op de komt van ons tweede kindje.

Verder zijn er nog een boel dingen die gedaan moeten worden. Zo wil ik nog iets in de babykamer voor boven de commode, er moeten nog dingen opgehangen worden in Fay haar kamer en de vluchttas moet nog ingepakt worden. Gelukkig heb ik nog zo’n 3 weken tot ik dat echt af wil hebben.

Komende zondag heb ik trouwens een zwangerschapsshoot. Hopelijk zit het weer dan een beetje mee want tot nu toe zag het er niet best uit. De vorige keer deed ik het met 36 weken en lag ik 2 dagen later in het ziekenhuis. Dus daarom doe ik het nu iets eerder.. Ook gaan we dan wat meer details bespreken voor de geboortefotografie. Spannend!

Buikfoto

Dit keer gelukkig weer een buikfoto. Baal echt van die keren dat ik er niet aan dacht of t niet kon maken ivm ziek zijn. Maar goed, ik maak al meer foto’s dan toen met Fay. Dat dan weer wel.. Deze buikfoto is dus wel van afgelopen weekend.

Hoe gaat het met de andere zwangere/pas bevallen dames?

16 reacties op “Zwangerschap | week 33 – bekkenfysio

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *