Zwangerschap | week 31 – Babyshower en anti d

Wauw wat was afgelopen week geweldig! Als je me ook via mijn social media kanalen volgt dan heb je al gezien dat ik afgelopen zondag verrast werd met een babyshower. Ik had dit dus helemaal niet verwacht, super leuk. Ook had ik meerdere afspraken in verband met de zwangerschap dus ik klets jullie gewoon weer even ‘gezellig’ bij over week 31. Want het aftellen kan bijna beginnen!

Kwalen + gewicht

Maar eerst even over de kwalen plus mijn gewicht. Ik stond vorige week vrijdag weer eens op de weegschaal en ik baalde toch wel. De 90 kg is namelijk aangetikt en ondanks dat ik dus nog steeds onder de 10 kilo zit (scheelt niet veel..) was het toch weer even slikken. Ik hoop ook echt zo erg dat het me bespaard blijft boven de 100 kg te komen. Dat is gewoon een mind-dingetje dat weet ik ook wel. Maar toch.

Verder begin ik weer misselijk te worden, heb ik vaak honger maar krijg ik amper een hap weg en begint de vermoeidheid ook parten te spelen. Na een dag werken moet ik moeite doen om op de terugweg mijn ogen open te houden en ik lig dan ook op tijd in bed.

Babyshower

Afgelopen zondag ging ik in de ochtend samen met Fay naar vrienden. Hun dochtertje zit bij Fay op de peuterspeelzaal en de dames zijn nu al beste vriendinnen. Heel leuk dus dat er ook een klik is tussen de ouders. We gingen gezellig op speeldate maar bij aankomst werd verteld dat ze eerder weg moesten dan gedacht. Geen probleem we hadden alsnog even de tijd om te kletsen en de meiden om te spelen.

Toen het moment kwam waarop Nicole (ja zij heet ook Nicole haha) weg moest reed ik nietsvermoedend naar huis. Daar kwam mijn man al meteen naar buiten om Fay uit de auto te halen. Dat doet hij vaker dus ik vermoedde nog steeds niets. Wel vroeg ik me af waarom hij zo “pushte” dat ik al naar binnen ging maar lekker naïef deed ik wat hij zei. Nog even de honden begroeten die buiten waren en door naar de woonkamer. Waar ik me echt rot schrok haha!

Want daar zaten een aantal hele lieve mensen mij op te wachten aan een lange versierde tafel in een leuk versierde woonkamer. Ik kreeg dus een babyshower! Het was voornamelijk lekker kletsen, de hapjes eten die gemaakt waren en daarna gingen we rompers versieren. Ook kreeg ik een gaaf gezamenlijk cadeau en had mijn lieve vriendinnetje Jenn een aantal gave cadeaus meegenomen. Mijn lieve schoonzusje (broertje je hebt echt een top vriendin uitgekozen haha) had alles geregeld en het was meer dan geslaagd! Enorm dankbaar ben ik!

Controle + anti-D

Dinsdag moest ik weer op controle bij de verloskundige. Dit keer met de peuter erbij. In het begin vond ze het speelgoed veel interessanter maar toen ik eenmaal op de tafel moest liggen zodat mijn buik gecontroleerd kon worden en het hartje beluisterd werd kwam ze wel. Ze mocht ook op het knopje van het apparaat drukken en vond dat helemaal geweldig. Alles gaat goed, zoals het er nu uit ziet. De baby ligt nog steeds met zijn hoofdje naar beneden en zelfs al deels in mijn bekken. Nog niet vast, maar het is wel een goed teken!

Gisteren had ik een afspraak staan voor de anti-D spuit. Iets waar ik behoorlijk tegenop keek en achteraf gezien snap ik ook zeker waarom haha. Want wat een vreselijke spuit is dat. Het prikje zelf is niet prettig maar vooruit.. Maar dan. Het inspuiten van de vloeistof in je spier. Gadver! Ik werd er gewoon duizelig van en het deed echt zeer. Ook naderhand bleef mijn been gevoelig en ik ben ’s middags gewoon samen met de peuter in bed gedoken omdat zij buikpijn had en ik me dus niet lekker voelde.

Buikfoto

En zoals beloofd.. weer een buikfoto. Dit keer met mijn nieuwe tuinbroek waar ik enorm blij mee ben. Ik kocht hem bij Bonprix dankzij Mariëtte van Brabantsemamas. Zij heeft er een fijn artikel over geschreven!

Hebben jullie een babyshower gehad?

17 reacties op “Zwangerschap | week 31 – Babyshower en anti d

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *