Zwangerschap | week 30 – ik loop nog rond!

Misschien een gekke titel hierboven, maar ik had aan het begin van mijn zwangerschap echt niet durven dromen dat ik met 30 weken “gewoon” nog rond zou lopen. Tijdens mijn eerste zwangerschap zat ik met 24 weken al thuis met bekkeninstabiliteit en continu harde buiken. Dus ergens had ik verwacht dat dit nu weer zo zou zijn. Vooral omdat bekkeninstabiliteit nogal vaak terug komt. Nu juich ik natuurlijk niet té hard want het kan altijd nog komen. Maar elke dag dat ik rondhuppel is mooi meegenomen.

Wel steeds meer kwalen

Ik had in mijn artikel over zwangerschapskwalen waar je maar weinig over hoort al vertelt over een aantal kwalen waar ik momenteel last van heb. Nu moet ik zeggen dat de curanol voor mijn aambeien best goed helpen. Alleen is mijn stoelgang dus echt niet meer wat het was. Ook ligt er eentje flink tegen mijn blaas aan want ik moet echt super veel naar de wc. En dan steeds maar kleine plasjes.. ik blijf dan altijd wat langer zitten om goed uit te plassen want ik wil geen blaasontsteking erbij krijgen.

Daarnaast merk ik dat ik echt veel moet afwisselen met lopen/staan/zitten. Sta ik te lang dan krijg ik last van mijn been, zit ik te lang dan merk ik dat meteen in mijn bekken. En omdat ik echt geen zin heb dat die bekkeninstabiliteit terug komt ben ik daar nu heel voorzichtig mee. Het slapen begint ook steeds vervelender te worden. Ik slaap altijd goed in, maar wordt steeds vaker wakker. De ene keer doordat er iemand een after party houdt in mijn buik en een andere keer door een nachtmerrie.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Maar al met al mag ik echt niet klagen als ik het dus vergelijk met anderen en met mijn eerste zwangerschap!

Goede opvoeding start in de buik

Ook ben ik woensdagavond naar de clubtour van Racoon geweest samen met Janske, Monique, Bregje en haar roodharige hunk. Tijdens de zwangerschap van Fay ging ik oa naar Bruno Mars maar nu was ik nog niet echt naar een concert geweest. Maar aangezien ik vind dat een goede opvoeding al in de buik start, haha, vond ik dit wel een goed idee. En dat was het ook zeker. Ik had het niet gekund zonder de stoel die Janske had gereserveerd voor me, dus daar was ik erg blij mee! En wat heb ik genoten. Er vloeiden wat traantjes bij me, blame it on the hormons, en mijn hart stroomde over met liefde voor de muziek, de baby en de lieve vriendinnetjes met wie ik was ♥

De buikfoto

Zoals de vorige keer nu ook weer een buikfoto van een week terug. Dit omdat ik ze dus nu voortaan op zaterdag moet maken. Er staat dus ook geen leuke tekst meer in. Mis dat stiekem wel haha. Voor mijn eigen collectie maak ik ze overigens wel nog. En ik zal binnenkort eens een overzicht van buikfoto’s laten zien. Zie trouwens mijn lichaam wel erg veranderen. Ik begin flink wat op te zwellen en de onderkin begint ook weer terug te komen. Benieuwd naar hoeveel ik inmiddels weeg!

Volgende week

Komende week heb ik twee afspraken staan. Eentje met de verloskundige waarbij er weer een standaard controle is en dan nog eentje voor de anti D spuit. Bluh daar kijk ik dus zeker niet naar uit haha. Maar goed dan is dat ook maar meteen achter de rug!

* De uitgelichte afbeelding van de getekende foetus komt van Shutterstock

19 reacties op “Zwangerschap | week 30 – ik loop nog rond!

Reageren is niet mogelijk.