Zwangerschap | week 29 – “wauw jij bent vast al bijna uitgerekend”

Afgelopen week heb ik dus al een paar keer de vraag gehad hoe lang ik nog moest aangezien ze mijn buik zo groot vonden. Als ik dan vertelde dat ik nog 11 weken had tot de uitgerekende datum viel hun mond open. Zelf vind ik het eigenlijk wel meevallen qua grootte. Heb niet het idee dat het zo’n hele enorme buik is eigenlijk. Maar goed, ik ben inmiddels dus 29 weken zwanger, tijd voor de wekelijkse update!

Qua afspraken of iets dergelijks stond er overigens niets gepland afgelopen week. Maar ik heb wel de verloskundige en lactatiekundige telefonisch gesproken. De verloskundige omdat ze belde met de uitslag van mijn bloedonderzoek en de lactatiekundige over, je raadt het al, borstvoeding. Ik had vorige week namelijk bloed laten prikken in verband met de Rhesusfactor. Ik ben Rhesus negatief en als de baby positief is dan moet ik een speciale Anti-D spuit hiervoor halen. En ja.. je raadt het al: ook deze baby is Rhesus positief (Fay ook al) dus ik mag binnenkort fijn zo’n nare spuit in mijn been.

Inhoudsopgave

Lactatiekundige

Ook had ik dus een gesprek met een lactatiekundige. Ik wil enorm graag borstvoeding geven, vooral omdat het me de eerste keer amper gegund was. Dat had allerlei medische redenen waar ik nu even niet dieper op in ga. Maar het was wel de aanleiding voor dat gesprek met de lactatiekundige. Of nou eigenlijk was de aanleiding een vraag die aangekaart werd op de negenmaandenbeurs tijdens een gezellige meet met Betty, Suuz en Lindsay. Ik ben deze dames er dankbaar want had er helemaal niet bij stilgestaan en daarom zijn we nu allerlei informatie aan het verzamelen.

De lactatiekundige heeft hele waardevolle en fijne informatie kunnen geven waardoor mijn man en ik erg geholpen zijn. Maar meer hiervoor in een apart artikel. Het wordt namelijk te lang voor een “update”.

Verlof

Omdat ik in mijn vorige update eigenlijk geen aandacht besteed heb aan het gesprek met mijn baas over het zwangerschapsverlof kom ik daar nu nog even op terug. Want aangezien we alweer een week verder zijn kan ik dus zeggen dat ik nog maar vijf(!!) weken heb tot mijn verlof begint. Ik was eerst van plan om tot aan de 36 weken door te werken, maar een aantal mensen (waaronder mijn SPV-er) wezen me erop dat dit geen slim plan was. Dus we gaan door tot 34 weken. En dat is dus al over vijf weken!

Aan de ene kant kijk ik er erg naar uit, maar aan de andere kant wil ik nog zoveel dingen doen voor mijn werk.. Dit weekend dus maar even een goede to do list in mijn bullet journal zetten met dingen die nog gedaan moeten worden. Dan kan ik naar aanleiding daarvan een plan van aanpak maken.

Babybel

Omdat ik vergeten ben een buikfoto te maken (zo fijn die zwangerschapsdementie) heb ik een foto gepakt van de week ervoor. Ook erg toepasselijk want ik wilde nog graag pronken met de bola die ik ontvangen heb van zwangerschapssieraden.nl! Op deze website vind je allerlei mooie zwangerschapskettingen. Deze komen oorspronkelijk uit Mexico, waar ze door zwangere vrouwen om of op de buik werden gedragen. Ik koos voor een rosé kleurige, maar je hebt ook zilver en goud. Wel moet ik toegeven dat ik hem niet elke dag draag, maar dat komt dan vaak omdat mijn dochter hem ook om wil. Voor haar eigen baby (lees: knuffelbeer) hahaha.

Zoals je ziet heb ik al heel wat tijgerstrepen op mijn buik staan. Sommige zijn van de eerste zwangerschap, anderen van de jaren daarvoor toen ik ook in gewicht aankwam en weer afviel.

19 reacties op “Zwangerschap | week 29 – “wauw jij bent vast al bijna uitgerekend”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *