Zwangerschap | week 29 – “wauw jij bent vast al bijna uitgerekend”

Afgelopen week heb ik dus al een paar keer de vraag gehad hoe lang ik nog moest aangezien ze mijn buik zo groot vonden. Als ik dan vertelde dat ik nog 11 weken had tot de uitgerekende datum viel hun mond open. Zelf vind ik het eigenlijk wel meevallen qua grootte. Heb niet het idee dat het zo’n hele enorme buik is eigenlijk. Maar goed, ik ben inmiddels dus 29 weken zwanger, tijd voor de wekelijkse update!

Qua afspraken of iets dergelijks stond er overigens niets gepland afgelopen week. Maar ik heb wel de verloskundige en lactatiekundige telefonisch gesproken. De verloskundige omdat ze belde met de uitslag van mijn bloedonderzoek en de lactatiekundige over, je raadt het al, borstvoeding. Ik had vorige week namelijk bloed laten prikken in verband met de Rhesusfactor. Ik ben Rhesus negatief en als de baby positief is dan moet ik een speciale Anti-D spuit hiervoor halen. En ja.. je raadt het al: ook deze baby is Rhesus positief (Fay ook al) dus ik mag binnenkort fijn zo’n nare spuit in mijn been.

Inhoudsopgave

Lactatiekundige

Ook had ik dus een gesprek met een lactatiekundige. Ik wil enorm graag borstvoeding geven, vooral omdat het me de eerste keer amper gegund was. Dat had allerlei medische redenen waar ik nu even niet dieper op in ga. Maar het was wel de aanleiding voor dat gesprek met de lactatiekundige. Of nou eigenlijk was de aanleiding een vraag die aangekaart werd op de negenmaandenbeurs tijdens een gezellige meet met Betty, Suuz en Lindsay. Ik ben deze dames er dankbaar want had er helemaal niet bij stilgestaan en daarom zijn we nu allerlei informatie aan het verzamelen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

De lactatiekundige heeft hele waardevolle en fijne informatie kunnen geven waardoor mijn man en ik erg geholpen zijn. Maar meer hiervoor in een apart artikel. Het wordt namelijk te lang voor een “update”.

Verlof

Omdat ik in mijn vorige update eigenlijk geen aandacht besteed heb aan het gesprek met mijn baas over het zwangerschapsverlof kom ik daar nu nog even op terug. Want aangezien we alweer een week verder zijn kan ik dus zeggen dat ik nog maar vijf(!!) weken heb tot mijn verlof begint. Ik was eerst van plan om tot aan de 36 weken door te werken, maar een aantal mensen (waaronder mijn SPV-er) wezen me erop dat dit geen slim plan was. Dus we gaan door tot 34 weken. En dat is dus al over vijf weken!

Aan de ene kant kijk ik er erg naar uit, maar aan de andere kant wil ik nog zoveel dingen doen voor mijn werk.. Dit weekend dus maar even een goede to do list in mijn bullet journal zetten met dingen die nog gedaan moeten worden. Dan kan ik naar aanleiding daarvan een plan van aanpak maken.

Babybel

Omdat ik vergeten ben een buikfoto te maken (zo fijn die zwangerschapsdementie) heb ik een foto gepakt van de week ervoor. Ook erg toepasselijk want ik wilde nog graag pronken met de bola die ik ontvangen heb van zwangerschapssieraden.nl! Op deze website vind je allerlei mooie zwangerschapskettingen. Deze komen oorspronkelijk uit Mexico, waar ze door zwangere vrouwen om of op de buik werden gedragen. Ik koos voor een rosé kleurige, maar je hebt ook zilver en goud. Wel moet ik toegeven dat ik hem niet elke dag draag, maar dat komt dan vaak omdat mijn dochter hem ook om wil. Voor haar eigen baby (lees: knuffelbeer) hahaha.

Zoals je ziet heb ik al heel wat tijgerstrepen op mijn buik staan. Sommige zijn van de eerste zwangerschap, anderen van de jaren daarvoor toen ik ook in gewicht aankwam en weer afviel.

19 reacties op “Zwangerschap | week 29 – “wauw jij bent vast al bijna uitgerekend”

 • Ooh Wow, zo snel al met verlof. Blijf je wel bloggen of minder je dat in verlof ook? Ik vind het zelf echt zo lastig om niet bezig te zijn, haha. Zorgt juist ook voor afleiding.

  • Ja aangezien ik op mijn werk vooral ook veel inpak, sjouw, etc moet ik dat wel lichamelijk. Qua blog blijf ik gewoon doorgaan tot de bevalling hahaha! En ook houd ik me in mn verlof bezig met mijn nieuwe project die ik wil opstarten na de bevalling. Dus zal zeker nog genoeg afleiding hebben. (plus heb gewoon een peuter rondlopen he.. dus niets doen zit er sowieso niet in!)

 • Goed dat je eerder met verlof gaat. Heb ik toen ook gedaan, ook nog even lekker genieten met zijn drieën. Je ziet er goed uit! Jammer dat je weer zo een nare prik moet krijgen..

 • Met of zonder streep…je bent een krachtvrouw en draagt een mensje in je. Ik heb die vraag ook meerdere keren gehoord destijds en ik kon daar best onzeker over worden! Ik vind het soms ook best brutaal van mensen om zomaar conclusies te trekken…..ik begon nog net niet te grommen ?

 • Je ziet er hartstikke goed uit! Herkenbaar die vraag! Bij mij begonnen ze in de zomer ermee.. oh jij hoef niet lang meer zeker?? Uhm tot december nog.. das nog een heel eind! Je voelt je er wel een tikkie dik door als ze dat doen…

 • Wat gaat de tijd snel! Je hebt een prachtige buik. Verstandig om met 34 weken te stoppen, je weet idd maar nooit hoe alles gaat verlopen. Ik ben zelf 3 weken te vroeg bevallen en was daarom blij dat ik al eerder was gestopt met werken!

 • Prachtige buik! Ik kreeg altijd wisselende opmerkingen maar van mannen meestal je hoeft zeker niet lang meer hè? Terwijl ik pas op de helft was en van vrouwen dat het maar een klein buikje was. Heerlijk dat je bijna verlof hebt!

 • Wauw. het gaat zo snel. Wat ben je prachtig zwanger! Nog een paar weken inderdaad en dan mag je al van je verlof genieten!
  Liefs

 • Jeetje, 29 weken alweer! Mijn buiken waren ook altijd gigantisch, ik kreeg regelmatig de vraag of ik wel zeker wist dat het er maar een was…Gelukkig vindt je het zelf wel meevallen!

 • Wat een verstandige beslissing om eerder met verlof te gaan. Zeker bij een tweede is het gewoon zwaarder, dus ook wel lekker als je eerder met verlof kan. Ik plakte er bij Giulia nog twee weken vakantie aan vast, dat was echt heerlijk 🙂
  Gaat Fay wel nog naar het kdv tijdens je verlof?

 • Wow, het gaat echt snel! Je hebt een mooie buik, lekker van genieten! Ik heb ook tijgerstrepen. Fijn dat je langzaam kunt beginnen met aftellen tot je verlof!

Reageren is niet mogelijk.