Zwangerschap | week 28 – groeiecho + afspraken

moeder-dochter-

Stop de tijd! Gisteren was ik alweer 28 weken zwanger, wat betekent dat ik vaarwel heb moeten zeggen tegen die geweldig fijne tweede trimester. Vanaf nu zit ik in de eindfase, het derde trimester. Maar daar ga ik mezelf nog even niet mee bezig houden want vandaag kijk ik terug op afgelopen week. Iets met struisvogel gedrag haha. 

Afgelopen week zijn we (lees mijn man) onder andere bezig geweest met de kinderkamer van Fay. Daarnaast had ik een afspraak met mijn Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV-er), kreeg ik de eerste groeiecho en mocht ik weer bij de verloskundige langs. Ook besprak ik met mijn werkgever over het zwangerschapsverlof.. Een drukke zwangerschaps gerelateerde week dus!

Groeiecho

Gisteren kreeg ik na 4 weken ons mannetje weer te zien. Met een groeiecho. Dit is de eerste in een rij van drie en stiekem vind ik dat heel fijn. Anders had ik dus tot 34/35 weken moeten wachten voor ik weer even een bevestiging kreeg. Natuurlijk voel ik hem elke dag lekker bewegen en daar geniet ik zeer van. Maar de bevestiging dat alles goed is ook qua groei en dergelijk is toch heel fijn.

Gelukkig was hij eindelijk gedraaid. Hij lag namelijk al meer dan 8 weken in stuit met voeten en armen bij zijn hoofd. Maar gisterenavond voelde ik hem al flink bezig dus ik vermoedde al dat hij gedraaid was. En ja hoor. Zijn hoofdje ligt nu naar beneden en zijn benen zitten niet meer bij zijn hoofd. Wel loopt hij qua groei 1 á 2 weken voor, maar goed daar hebben we de groeiecho’s ook voor. Om dat in de gaten te houden.

Op controle bij de verloskundige

De controle bij de verloskundige was bijna direct na de groeiecho. Tussendoor heb ik nog bloed laten prikken voor de rhesus factor en hoop volgende week goed nieuws te horen haha. De controle was weer helemaal prima, het hartje klonk gewoon zoals hoort, mijn bloeddruk is perfect en ook de baarmoeder groeit helemaal prima.

Verder hebben we nog wat kwalen besproken waar ik last van heb en had ik nog een vraag over de borstvoeding. Maar aangezien ik daar nog geen eenduidig antwoord op weet ga ik daar nu even niet op in. Dat komt wel zodra ik zelf ook meer weet.

Al met al was het dus een hele fijne dag met eigenlijk alleen maar goed nieuws. Ik kan er weer drie weken tegen aan qua controle en over 4 weken is de volgende groeiecho. Ik ben enorm benieuwd of hij dan nog steeds goed ligt en hoe zijn groei dan is!

Buikfoto

Zoals ik vorige week al aangaf maak ik nu voortaan op de zaterdag de foto en laat ik hem dus in de update daarna zien. Je ziet op de foto dus nog mijn buik met 27 weken.

Heb jij ook zo’n fijne tweede trimester gehad?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

19 reacties

 1. simpel, met een snufje liefde op 17 maart 2017 om 06:09

  Mooi buikje! Mijn tweede trimester was ook fijner.

 2. marije op 17 maart 2017 om 06:17

  Wat fijn dat alles goed is! Mooi buikje hoor. De jurk staat je super.

 3. Channa op 17 maart 2017 om 06:54

  Fijn dat het goed gaat en dat hij gedraaid is!

 4. Patricia op 17 maart 2017 om 07:14

  Ik had hogere verwachtingen van tweede trimester qua energielevel, maar was zo moe. Ik slaap nu op het eind moeilijker in, maar wel dieper. Dus voel me over het algemeen uitgeruster.

 5. Melanie op 17 maart 2017 om 07:32

  Wat fijn dat alles goed gaat. Ik was tijdens mijn laatste zwangerschap 9maanden doodmoe. Echt verschrikkelijk. Ik was niet vooruit te branden. Ik ben toen ook meerdere keten flauw gevallen. Mijn bloeddruk en ijzer was laag.

 6. Gerdi op 17 maart 2017 om 08:00

  Wat fijn dat het allemaal zo goed gaat en je zo goed voelt! Hopelijk houd dit nog even aan.. wat grappig dat het beleid overal anders in ivm groeiecho’s.. Mn eerste kindje was 4300 gram en nooit geen suikertest of groeiecho gehad bij de 2e. Mn zoontje woog bijna 4600 gram bij de geboorte…

  • Nicole op 17 maart 2017 om 08:01

   Maar zijn zij ook te vroeg geboren? Dat was hier namelijk wel. Ze is eerder gehaald dan gepland ivm mijn pre eclampsie. En tijdens de groeiecho daarvoor bleek ze 4 weken voor te lopen qua groei.
   Maar die suikertest was denk ik ook bij mij omdat ik overgewicht heb. Dan denken ze al snel aan diabeet 😉

 7. Lisette op 17 maart 2017 om 08:14

  Mooie buik heb je! En wat fijn dat hij is gedraaid, toch een prettig idee.

 8. Nicole op 17 maart 2017 om 08:41

  Fijn dat hij gedraaid is, wat gaat het sne trouwens zeg!

 9. Annemijn op 17 maart 2017 om 08:41

  Fijn dat hij gedraaid is en het goed gaat. Ik vind je jurk erg mooi, Nicole.

  • Nicole op 17 maart 2017 om 08:46

   Ah dank je wel Annemijn!

 10. Channah op 17 maart 2017 om 09:01

  De foto’s in dit artikel zijn echt prachtig! Ons meisje loopt 2-3 weken voor en ook geen sprake van diabetes gelukkig (vieze test gehad bleh), ik baar gewoon grote baby’s’ blijkbaar haha! Hopelijk blijf je je in het laatste trimester ook gewoon goed voelen, het gaat allemaal zo snel.. Oh en fijn dat hij gedraaid is! Ook een geruststellend idee 😉

  • Nicole op 17 maart 2017 om 09:06

   Dank je Channah. Ja denk ook dat dit bij mij het geval is. Al wil ik niet weten hoeveel mn dochter had gewogen als ze gewoon tot 42 weken was blijven zitten haha. Benieuwd hoe het nu gaat!

 11. Angela - Mama met passie op 17 maart 2017 om 09:06

  Fijn dat hij gedraaid is meis. Ik ben ook zo blij dat deze beeb goed ligt. En fijn dat de groei in de gaten wordt gehouden 🙂 Schitterende foto trouwens! Ik was zo zenuwachtig bij mijn laatste controle, omdat dat de controle was dat ik twee jaar geleden bij Naomi doorverwezen werd!

 12. Joyce op 17 maart 2017 om 09:18

  Wat fijn dat het goed gaat! En jurkje staat je mooi!! 😀

 13. Jodi - liefthuis op 17 maart 2017 om 09:37

  Jaaaaa wat goed dat hij gedraaid is. Zo fijn

 14. Charlotte op 17 maart 2017 om 09:39

  Jaa het tweede trimester was fijn! Dat zou ik zo overdoen haha

 15. Brabantse mamas op 17 maart 2017 om 09:39

  Fijn dat ie gedraaid is!! Ook fijn dat de controles goed waren.

  Dat jurkje!! Ik moet hem ook hebben. Op naar de zeeman

  • Nicole op 17 maart 2017 om 12:57

   De volgende jurkjes tip staat nu ook al online hihi.. Dus naast de Zeeman ook nog even naar de…. 😉

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje