Zwangerschap | week 28 – groeiecho + afspraken

Stop de tijd! Gisteren was ik alweer 28 weken zwanger, wat betekent dat ik vaarwel heb moeten zeggen tegen die geweldig fijne tweede trimester. Vanaf nu zit ik in de eindfase, het derde trimester. Maar daar ga ik mezelf nog even niet mee bezig houden want vandaag kijk ik terug op afgelopen week. Iets met struisvogel gedrag haha. 

Afgelopen week zijn we (lees mijn man) onder andere bezig geweest met de kinderkamer van Fay. Daarnaast had ik een afspraak met mijn Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV-er), kreeg ik de eerste groeiecho en mocht ik weer bij de verloskundige langs. Ook besprak ik met mijn werkgever over het zwangerschapsverlof.. Een drukke zwangerschaps gerelateerde week dus!

Groeiecho

Gisteren kreeg ik na 4 weken ons mannetje weer te zien. Met een groeiecho. Dit is de eerste in een rij van drie en stiekem vind ik dat heel fijn. Anders had ik dus tot 34/35 weken moeten wachten voor ik weer even een bevestiging kreeg. Natuurlijk voel ik hem elke dag lekker bewegen en daar geniet ik zeer van. Maar de bevestiging dat alles goed is ook qua groei en dergelijk is toch heel fijn.

Gelukkig was hij eindelijk gedraaid. Hij lag namelijk al meer dan 8 weken in stuit met voeten en armen bij zijn hoofd. Maar gisterenavond voelde ik hem al flink bezig dus ik vermoedde al dat hij gedraaid was. En ja hoor. Zijn hoofdje ligt nu naar beneden en zijn benen zitten niet meer bij zijn hoofd. Wel loopt hij qua groei 1 á 2 weken voor, maar goed daar hebben we de groeiecho’s ook voor. Om dat in de gaten te houden.

Op controle bij de verloskundige

De controle bij de verloskundige was bijna direct na de groeiecho. Tussendoor heb ik nog bloed laten prikken voor de rhesus factor en hoop volgende week goed nieuws te horen haha. De controle was weer helemaal prima, het hartje klonk gewoon zoals hoort, mijn bloeddruk is perfect en ook de baarmoeder groeit helemaal prima.

Verder hebben we nog wat kwalen besproken waar ik last van heb en had ik nog een vraag over de borstvoeding. Maar aangezien ik daar nog geen eenduidig antwoord op weet ga ik daar nu even niet op in. Dat komt wel zodra ik zelf ook meer weet.

Al met al was het dus een hele fijne dag met eigenlijk alleen maar goed nieuws. Ik kan er weer drie weken tegen aan qua controle en over 4 weken is de volgende groeiecho. Ik ben enorm benieuwd of hij dan nog steeds goed ligt en hoe zijn groei dan is!

Buikfoto

Zoals ik vorige week al aangaf maak ik nu voortaan op de zaterdag de foto en laat ik hem dus in de update daarna zien. Je ziet op de foto dus nog mijn buik met 27 weken.

Heb jij ook zo’n fijne tweede trimester gehad?

19 reacties op “Zwangerschap | week 28 – groeiecho + afspraken

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *