Zwangerschap | week 27 – dubbel gevoel

Daar ben ik weer met een nieuwe zwangerschapsupdate. Ik heb de 27 weken bereikt en zit dus bijna aan het einde van het tweede trimester. Aan de ene kant kijk ik erg uit naar die laatste fase, tenslotte word ik aan het einde van die fase beloond met een prachtig mannetje. Maar aan de andere kant weet ik hoe zwaar het derde trimester kan zijn en ben ik als de dood voor weer een zwangerschapsvergiftiging of ander gedoe. 

De uitgelichte foto is gemaakt door Jessica Fotografie.

Dubbel gevoel

Een dubbel gevoel dus, al weet ik dat vergelijken geen zin heeft. Elke zwangerschap is anders en dat kan ik tot nu toe alleen maar voluit beamen. Tijdens mijn zwangerschap van Fay zat ik nu al drie weken in de ziektewet met flinke harde buiken en bekkeninstabiliteit. Ik ging wekelijks naar de fysio en had veel pijn. Hoe anders is dat nu! Ik werk nog vier dagen per week waarbij ik drie dagen op kantoor ben en heel veel sta en doe. En ik lijk nergens last van te hebben.

Of ja nergens, als ik te lang sta dan begint mijn rechterbeen te gloeien van de pijn. En op maandag sta en til ik ook best veel op het werk waardoor ik aan het einde van de dag dit echt wel terug voel in mijn lijf. Maar het valt dus allemaal mee en hoort gewoon een beetje bij een normale zwangerschap, denk ik. Toch klop ik telkens af op hout wanneer ik zoiets zeg of schrijf want ik wil het niet over mezelf afroepen. Daarvoor is mijn werk te leuk en ik wil blijven ‘genieten’.

Komende week

Voor komende week heb ik een aantal zwangerschapsgerelateerde afspraken staan. Op dinsdag komt mijn SPV’er weer langs voor een gesprek en dan ga ik een aantal zorgen bespreken wat betreft de komende bevalling en vooral wat dingen naderhand. En op donderdag heb ik twee afspraken staan. Namelijk een groeiecho (ja met 28 weken al, dit ivm de vorige zwangerschap) en een controle bij de verloskundige. En omdat ik dan dus ook al 28 weken ben ga ik ook voor het bloedprikken voor de Rhesus factor van ons zoontje.

De buikfoto is van vorige week, ik heb besloten om dan maar elke zaterdag een foto te maken en deze dan bijna een week later in de update te zetten. Dat scheelt stress en gedoe en kunnen jullie toch nog een buikfoto zien 😉 Ik bewerk hem overigens wel, maar niet voor in de blog. Want dat vind ik dan weer een beetje raar staan. Een update van week 27 en dan een buikfoto met “26 weken” erin.

Hoe verliep jullie tweede trimester?

20 reacties op “Zwangerschap | week 27 – dubbel gevoel

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *