Zwangerschap | week 27 – dubbel gevoel

Daar ben ik weer met een nieuwe zwangerschapsupdate. Ik heb de 27 weken bereikt en zit dus bijna aan het einde van het tweede trimester. Aan de ene kant kijk ik erg uit naar die laatste fase, tenslotte word ik aan het einde van die fase beloond met een prachtig mannetje. Maar aan de andere kant weet ik hoe zwaar het derde trimester kan zijn en ben ik als de dood voor weer een zwangerschapsvergiftiging of ander gedoe. 

De uitgelichte foto is gemaakt door Jessica Fotografie.

Dubbel gevoel

Een dubbel gevoel dus, al weet ik dat vergelijken geen zin heeft. Elke zwangerschap is anders en dat kan ik tot nu toe alleen maar voluit beamen. Tijdens mijn zwangerschap van Fay zat ik nu al drie weken in de ziektewet met flinke harde buiken en bekkeninstabiliteit. Ik ging wekelijks naar de fysio en had veel pijn. Hoe anders is dat nu! Ik werk nog vier dagen per week waarbij ik drie dagen op kantoor ben en heel veel sta en doe. En ik lijk nergens last van te hebben.

Of ja nergens, als ik te lang sta dan begint mijn rechterbeen te gloeien van de pijn. En op maandag sta en til ik ook best veel op het werk waardoor ik aan het einde van de dag dit echt wel terug voel in mijn lijf. Maar het valt dus allemaal mee en hoort gewoon een beetje bij een normale zwangerschap, denk ik. Toch klop ik telkens af op hout wanneer ik zoiets zeg of schrijf want ik wil het niet over mezelf afroepen. Daarvoor is mijn werk te leuk en ik wil blijven ‘genieten’.

Komende week

Voor komende week heb ik een aantal zwangerschapsgerelateerde afspraken staan. Op dinsdag komt mijn SPV’er weer langs voor een gesprek en dan ga ik een aantal zorgen bespreken wat betreft de komende bevalling en vooral wat dingen naderhand. En op donderdag heb ik twee afspraken staan. Namelijk een groeiecho (ja met 28 weken al, dit ivm de vorige zwangerschap) en een controle bij de verloskundige. En omdat ik dan dus ook al 28 weken ben ga ik ook voor het bloedprikken voor de Rhesus factor van ons zoontje.

De buikfoto is van vorige week, ik heb besloten om dan maar elke zaterdag een foto te maken en deze dan bijna een week later in de update te zetten. Dat scheelt stress en gedoe en kunnen jullie toch nog een buikfoto zien 😉 Ik bewerk hem overigens wel, maar niet voor in de blog. Want dat vind ik dan weer een beetje raar staan. Een update van week 27 en dan een buikfoto met “26 weken” erin.

Hoe verliep jullie tweede trimester?

20 reacties op “Zwangerschap | week 27 – dubbel gevoel

 • Ik snap je dubbele gevoel. Wel goed dat je dit uitspreekt. Mijn tweede trimester van de jongens ging beter als de eerste. De eerste en gedeeltelijk tweede was ik vreselijk ziek en lag in het ziekenhuis. Het tweede trimester was ik thuis en minder ziek waardoor ik weer een beetje vooruit kon.

 • Die 1e foto van jullie twee ?

  Goed dat je je zorgen uitspreekt. Hoewel het nooit hetzelfde is, snap ik je zorgen wel. Het is makkelijk om te zeggen dat je je geen zorgen moet maken, maar zo werkt het niet.

  • Nee dat is ook zo. Plus sommige dingen hebben wel grote kans tot herhaling. Zoals bekkeninstabiliteit. Maar probeer ook te genieten ipv zorgen te maken!

 • Wat een mooie buik heb je al! Gelukkig verschillen zwangerschappen en bevallingen vaak flink van elkaar. Ik ga duimen voor een spoedig verloop verder voor je!

  • Hmm besef me dat mn andere reactie nogal stom overkomt. Vind het super lief van je jouw reactie hoor. Baal momenteel alleen even van mn buik haha 😛

 • Spannend, hoop dat je goed nieuws krijgt komende week. En heel fijn dat je minder lichamelijke klachten ervaart dit keer, zeker omdat je werk zo leuk is. Succes iig, zal voor je duimen.

 • Mooie uitgelichte foto. Spannende week zo. Hoop dat de uitkomsten allemaal goed gaan zijn. Ik vond het aan het eind van het tweede trimester soms al erg pittig. In het derde trimester ben ik dan ook minder gaan werken door meer ouderschapsverlof op te nemen. Fijn dat je klachten nu minder zijn tov vorige keer.

 • Wauw, die foto is zo mooi!

  Ik duim voor jullie1 Tweede trimester was best heftig vanwege het blijven spugen.. ben zelfs een week opgenomen geweest. Ik was uitgedroogd..

 • Prachtige foto! Hier een fijn 2e trimester 🙂 Snap dat hoe dichterbij het komt hoe spannender je het vindt. Helpt natuurlijk ook niet mee dat je vorige bevalling nu precies 3 jaar geleden was en alle herinneringen weer boven komen.

 • Die foto van jou en Fay, prachtig!! Succes morgen, gewoon al je 3e trimester in. Wat gaat het hard. En fijn dat je nu nog kan werken, ergens toch? Maar ik snap je ongerustheid.

Reageren is niet mogelijk.