Zwangerschap | week 27 – dubbel gevoel

JessicaFotografie-28

Daar ben ik weer met een nieuwe zwangerschapsupdate. Ik heb de 27 weken bereikt en zit dus bijna aan het einde van het tweede trimester. Aan de ene kant kijk ik erg uit naar die laatste fase, tenslotte word ik aan het einde van die fase beloond met een prachtig mannetje. Maar aan de andere kant weet ik hoe zwaar het derde trimester kan zijn en ben ik als de dood voor weer een zwangerschapsvergiftiging of ander gedoe. 

De uitgelichte foto is gemaakt door Jessica Fotografie.

Dubbel gevoel

Een dubbel gevoel dus, al weet ik dat vergelijken geen zin heeft. Elke zwangerschap is anders en dat kan ik tot nu toe alleen maar voluit beamen. Tijdens mijn zwangerschap van Fay zat ik nu al drie weken in de ziektewet met flinke harde buiken en bekkeninstabiliteit. Ik ging wekelijks naar de fysio en had veel pijn. Hoe anders is dat nu! Ik werk nog vier dagen per week waarbij ik drie dagen op kantoor ben en heel veel sta en doe. En ik lijk nergens last van te hebben.

Of ja nergens, als ik te lang sta dan begint mijn rechterbeen te gloeien van de pijn. En op maandag sta en til ik ook best veel op het werk waardoor ik aan het einde van de dag dit echt wel terug voel in mijn lijf. Maar het valt dus allemaal mee en hoort gewoon een beetje bij een normale zwangerschap, denk ik. Toch klop ik telkens af op hout wanneer ik zoiets zeg of schrijf want ik wil het niet over mezelf afroepen. Daarvoor is mijn werk te leuk en ik wil blijven ‘genieten’.

Komende week

Voor komende week heb ik een aantal zwangerschapsgerelateerde afspraken staan. Op dinsdag komt mijn SPV’er weer langs voor een gesprek en dan ga ik een aantal zorgen bespreken wat betreft de komende bevalling en vooral wat dingen naderhand. En op donderdag heb ik twee afspraken staan. Namelijk een groeiecho (ja met 28 weken al, dit ivm de vorige zwangerschap) en een controle bij de verloskundige. En omdat ik dan dus ook al 28 weken ben ga ik ook voor het bloedprikken voor de Rhesus factor van ons zoontje.

De buikfoto is van vorige week, ik heb besloten om dan maar elke zaterdag een foto te maken en deze dan bijna een week later in de update te zetten. Dat scheelt stress en gedoe en kunnen jullie toch nog een buikfoto zien 😉 Ik bewerk hem overigens wel, maar niet voor in de blog. Want dat vind ik dan weer een beetje raar staan. Een update van week 27 en dan een buikfoto met “26 weken” erin.

Hoe verliep jullie tweede trimester?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

20 reacties

 1. simpel, met een snufje liefde op 10 maart 2017 om 06:18

  Ik snap je dubbele gevoel. Wel goed dat je dit uitspreekt. Mijn tweede trimester van de jongens ging beter als de eerste. De eerste en gedeeltelijk tweede was ik vreselijk ziek en lag in het ziekenhuis. Het tweede trimester was ik thuis en minder ziek waardoor ik weer een beetje vooruit kon.

 2. marije op 10 maart 2017 om 06:25

  Die 1e foto van jullie twee ?

  Goed dat je je zorgen uitspreekt. Hoewel het nooit hetzelfde is, snap ik je zorgen wel. Het is makkelijk om te zeggen dat je je geen zorgen moet maken, maar zo werkt het niet.

  • Nicole op 11 maart 2017 om 14:13

   Nee dat is ook zo. Plus sommige dingen hebben wel grote kans tot herhaling. Zoals bekkeninstabiliteit. Maar probeer ook te genieten ipv zorgen te maken!

 3. jonna@burgertrutjes op 10 maart 2017 om 07:07

  Wow, wat een super mooie foto’s meis! En je zorgen zijn logisch. Zelf geen ervaring met een zwangerschap maar kan mij er wel wat bij indenken. Succes

 4. Nicole op 10 maart 2017 om 07:21

  Wat een mooie buik heb je al! Gelukkig verschillen zwangerschappen en bevallingen vaak flink van elkaar. Ik ga duimen voor een spoedig verloop verder voor je!

  • Nicole op 11 maart 2017 om 14:14

   Mn buik is stiekem niet zo mooi, maar weet het met een goede broek en juiste positie goed te verbloemen 😉

  • Nicole op 11 maart 2017 om 14:16

   Hmm besef me dat mn andere reactie nogal stom overkomt. Vind het super lief van je jouw reactie hoor. Baal momenteel alleen even van mn buik haha 😛

 5. Charlotte op 10 maart 2017 om 07:50

  Het tweede trimester was een feestje haha. En die foto’s van de shoot zijn echt prachtig! Krijgen we er meer te zien?

  • Nicole op 11 maart 2017 om 14:14

   Er zijn vooral veel mooie Fay foto’s.. Die zul je zo af en aan wel langs zien komen denk ik 😉

 6. Merel op 10 maart 2017 om 07:56

  Spannend, hoop dat je goed nieuws krijgt komende week. En heel fijn dat je minder lichamelijke klachten ervaart dit keer, zeker omdat je werk zo leuk is. Succes iig, zal voor je duimen.

 7. Jenn op 10 maart 2017 om 09:06

  Mooie foto’s!

 8. Mary-Lou op 10 maart 2017 om 09:45

  Mooie uitgelichte foto. Spannende week zo. Hoop dat de uitkomsten allemaal goed gaan zijn. Ik vond het aan het eind van het tweede trimester soms al erg pittig. In het derde trimester ben ik dan ook minder gaan werken door meer ouderschapsverlof op te nemen. Fijn dat je klachten nu minder zijn tov vorige keer.

 9. Nova op 10 maart 2017 om 10:56

  Wauw, die foto is zo mooi!

  Ik duim voor jullie1 Tweede trimester was best heftig vanwege het blijven spugen.. ben zelfs een week opgenomen geweest. Ik was uitgedroogd..

  • Nicole op 11 maart 2017 om 14:15

   Oh heftig! Dat had mijn schoonzusje bij haar eerste zwangerschap ook.. Heeft weken in het ziekenhuis gelegen.

 10. Jacqueline op 10 maart 2017 om 16:28

  Mooi zeg, die foto van jou en Fay!

 11. Anita op 10 maart 2017 om 18:39

  Prachtige foto! Hier een fijn 2e trimester 🙂 Snap dat hoe dichterbij het komt hoe spannender je het vindt. Helpt natuurlijk ook niet mee dat je vorige bevalling nu precies 3 jaar geleden was en alle herinneringen weer boven komen.

 12. Patricia op 10 maart 2017 om 19:37

  Wat een mooie foto zeg! En fijn dat je je nu beter voelt dan bij de vorige zwangerschap rond dezelfde tijd.

 13. Jessica op 10 maart 2017 om 21:24

  Wat een prachtige foto! Wat een mooie buik, wauw wauw!

 14. Ilse van Kreanimo op 10 maart 2017 om 23:05

  Elke zwangerschap is anders, probeer je niet te veel zorgen te maken en geniet…
  Maar ik begrijp het heus wel…

  Prachtig plaatje.

 15. Cindy op 15 maart 2017 om 15:51

  Die foto van jou en Fay, prachtig!! Succes morgen, gewoon al je 3e trimester in. Wat gaat het hard. En fijn dat je nu nog kan werken, ergens toch? Maar ik snap je ongerustheid.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje