Zwangerschap | week 26 – omgekeerde wereld

Hoe ik vorige week mijn zwangerschap echt heel intens beleefde door onder andere de negenmaandenbeurs, zo is deze week echt de omgekeerde wereld. Ik ben momenteel 26 weken zwanger maar afgelopen week ben ik totaal niet bezig geweest met de zwangerschap, afgezien van gisteren dan.

In het begin van deze zwangerschapsweek ging ik een weekend weg met de kleine meid. Dus mijn aandacht ging echt volledig naar haar. Wel merkte ik dat ik zwanger ben aangezien ik sneller moe was maar ook last kreeg van uitstraling in mijn rechterbeen. Gelukkig liet ik me daardoor niet uit het veld slaan en hebben we een top weekend gehad. Daarna was het weer tijd voor werk maar ook voor het Carnaval. Met een alcohol vrij biertje in de hand heb ik lekker gedanst en genoten van onze peuter die volop aan het hossen was.

Fotoshoot en kraamvisite

Gisteren was wel weer even een heel “bewust van de zwangerschap” dagje, want in de ochtend had Fay een fotoshoot waarbij ik ook nog met haar op de foto ging en natuurlijk de buik. Ben zo benieuwd naar de foto’s! Ook ging ik die avond op kraamvisite bij mijn lieve vriendin Anita en haar dochtertje Juliette. Ivm de vervelende start ging ik nu pas op kraamvisite maar wat een klein mooi frummeltje nog. Het is dat ik al zwanger ben anders hadden mijn eierstokken flink geklapperd!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Weinig klachten

Verder gaat het volgens mij allemaal wel lekker. Ik voel de baby regelmatig schoppen wat altijd wel leuk is. En heb maar weinig last van kwalen of andere ongemakken. Ja ik heb wel eens uitstraling in mijn been wanneer ik te lang sta of gelopen heb en ook heb ik al weken last van hoofdpijn. Maar dat begint ook al bijna gewoon te worden haha. Verder kan ik mijn veters nog steeds strikken al begint het wat vervelender te worden. En valt het qua cravings ook wel mee al heb ik een aantal guilty pleasures 😉

Nog te doen

Wat ik wel vrij binnenkort wil doen is een afspraak maken met de fotograaf die zowel de zwangerschapsshoot als de newbornshoot (lifestyle) en geboorte gaat fotograferen. Dit is een vriendin van de familie wat ik zelf wel prettig vind, vooral tijdens de bevalling. Het boek die je in de uitgelichte foto ziet kreeg ik onlangs en bevestigt weer mijn wens om echt een geboortefotograaf bij de bevalling te hebben. Dat hadden we bij Fay ook en is me nog steeds zo dierbaar! Verder gaan we dit weekend eindelijk verder met de kinderkamer dus ik hoop dat ik deze maand echt nog een lijstje kan gaan maken van wat we aan babyspullen nodig hebben. Dat kan ik namelijk pas doen als Fay in haar nieuwe kamer zit. Dan kunnen we al het babyspul uitstallen in de babykamer en zo een lijstje maken.

Kleine oproep

Afgelopen tijd heeft mijn man op de donderdagen dat hij in de ochtend vrij was mijn buikfoto gemaakt. Echter is hij bij een nieuwe baan begonnen waar hij altijd overdag werkt en niet weet ik niet zo goed hoe ik ze moet maken. Ik loop altijd te rommelen met het statief en de zogenaamde afstandsbediening maar dat werkt voor geen meter. Dit kost me altijd enorm veel tijd (zo’n half uur) en oneindig veel geduld (wat ik niet meer heb), dus als iemand een andere oplossing weet….

14 reacties op “Zwangerschap | week 26 – omgekeerde wereld

 • Gaaf dat je de geboorte gaat laten fotograferen en fijn dat alles op rolletjes loopt.

  Helaas kan ik je niet helpen met je foto vraag. Ik heb daar niet zoveel kennis van ?

  • Ja dat deed ik al op dagen dat mn man niet kan. Maar dat is dan wel 2 dagen later en dan kan ik het ook niet in dit overzicht meenemen. Maar thnx voor het meedenken!

 • Super zeg, een zwangerschapsshoot én geboortefotograaf! Ben nu al erg benieuwd naar het resultaat 🙂 En voor wat betreft de buikfoto.. misschien als selfie in de spiegel? Wel wat minder mooi, maar lekker snel en beter dan niets?

 • Wat leuk zeg een zwangerschapsshoot. Ik heb dat nooit gedaan. Heb ik achteraf wel spijt van. Ik heb niet zo veel buik foto’s . Hoop dat de hoofdpijn snel weg is voor je.

 • Fijn dat het goed gaat! Ik ben benieuwd naar de foto’s van de shoot! En stiekem toch wel jaloers op jullie geboortefotograaf hoor… Wij zijn er nog steeds niet over uit…

 • Wat mooi dat je de geboorte gaat fotograferen.
  Je moeder/vader of schoonmoeder/vader die de foto kan maken voor je? Of een buurvrouw/buurman?
  Ik maakte selfies in de spiegel. Maar begrijp wel dat je deze reeks af wilt maken.

  • Nee iedereen werkt gewoon dus kan niet hierheen komen. En mijn buren zijn pools en de andere zijn in de 70 haha. Dus dat is helaas geen optie. En ik wil inderdaad de reeks afmaken. En nu kan ik het altijd op zaterdag doen hoor, maar dan kan hij nooit meer in mijn weekoverzicht en dat vind ik dan weer jammer haha!

 • Lukt het je de camera met het statief wel goed te plaatsen? Laat Fay bijvoorbeeld eens lekker mee helpen en op de knop drukken als je de camera goed hebt staan. Dani wil dat ook vaak graag, en het gaat veel beter dan ooit gedacht 🙂

Reageren is niet mogelijk.