Zwangerschap | week 25 – pretecho en negenmaandenbeurs

25-weken-zwanger-uitgelicht

Wat was afgelopen week fijn! Echt een week waarin ik me veel op de zwangerschap heb gericht en me ook echt op en top zwanger voelde. Zo ging ik namelijk naar de negenmaandenbeurs samen met een vriendin maar had ik ook een pretecho de avond ervoor. Verder had ik nog een controle en is er nog iets leuks gebeurd afgelopen week. Dit en meer lees je terug in deze zwangerschapsupdate!

De pretecho

Een tijd terug deed ik mee met een winactie via Facebook. Je kon namelijk een pretecho winnen bij Echo Eindhoven. Dit wilde ik wel dus ik waagde een poging. Hoe leuk was het dat ik ook nog eens won! Ik besloot om afgelopen week de echo te doen omdat ik toch al met 28-32-36 weken nog een groeiecho krijg. Zo zit er telkens zo’n 4 weken tussen de echo’s aangezien de vorige rondom de 20 weken was. Een verslag over deze mooie ervaring komt nog, het was in ieder geval echt prachtig en ik heb even flink zitten genieten van onze actieve zoon. (Herken je iets op de foto?)

Negenmaandenbeurs

En eindelijk was het afgelopen woensdag zover! Ik mocht met zwangere buik naar de negenmaandenbeurs. Ik was er al eens geweest maar niet zwanger. Dit keer ging ik met vriendinnetje Jennifer en we hebben er een heerlijk dagje van gemaakt. Bij bepaalde merken wilde ik perse even langs, de ene in verband met mijn blog en de ander omdat ik nog wat nodig had of lekker wilde neuzen tussen de producten. Het werd een dag met vooral veel geklets, lol en harde buiken op het einde haha. Toch niet zoveel meer gewend geloof ik.

Controle en mijlpaal

Ook hadden we afgelopen week een mijlpaal om te vieren. Ik voelde onze zoon al een paar weken aan de buitenkant ook en heb zelfs de buik al een beetje zien bewegen. Maar mijn man had hem nog niet gevoeld. Telkens als hij zijn hand erop legde stopte hij met schoppen of hij had er gewoon moeite mee. (Komt denk ik ook door zijn spasme) Maar afgelopen week voelde hem dan voor het eerst schoppen. Zo fijn! Konden we eindelijk de kaart van Mama ABC gebruiken.

Ook ging ik weer op controle gisteren en ondanks dat ik al twee weken met hoofdpijn rondloop is mijn bloeddruk perfect en al het andere zag er ook goed uit. Toen ze aan mijn buik voelde merkte ik aan de rechterkant echt een zeurende pijn, vrij hoog ook. Maar ze vertelde me dat mijn baarmoeder best hoog begint en dus veel hoger zit dan gemiddeld. Ik had al zo’n vermoeden omdat ik vaker het idee heb dat ik redelijk hoog de baby voel en dat klopt dus ook.

Buikfoto

Ik moet zeggen dat ik mijn buik steeds mooier vind worden. En als ik naar deze foto kijk dan snap ik ook wel dat mensen over me zeggen dat ik straal. Echter hoor ik ook regelmatig dat mensen mij nog steeds zo ‘slank’ vinden terwijl ik mezelf toch echt al opgeblazen vind!

Heb jij een pretecho gehad bij jouw zwangerschap(pen)?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

11 reacties

 1. marije op 24 februari 2017 om 06:14

  Je straalt ook echt en ziet er geweldig uit. Fijn dat je deze week een goede week had.

 2. Joyce op 24 februari 2017 om 08:10

  Wat zie je er goed uit!!! Hier zelf alleen geslachtsbepalingen gedaan. De 3D echo doen ze er standaard bij bij mijn verloskundige 🙂

  • Nicole op 24 februari 2017 om 19:54

   Oh beter! Mijn verloskundige heeft niet eens een echo apparaat!

 3. MamaIssues op 24 februari 2017 om 08:34

  Wat fijn dat het zo goed gaat!!!
  Ik heb zelf nooit een pretecho laten maken maar op mijn werk zie ik dagelijks blije mama’s met hele mooie echo foto’s 🙂
  Super leuk om je baby al zo goed te kunnen zien echt heel speciaal!!

 4. Angela - Mama met passie op 24 februari 2017 om 09:35

  Wat heerlijk dat je je zo goed voelt meid! En die harde buiken na woensdag, dat herken ik ook haha. Gaaf he als je man het dan ook kan voelen 🙂 Ik heb vanavond de 3d/4d pretecho, ben zooooo benieuwd naar ons mannetje. Mijn moeder en schoonmoeder gaan mee!

 5. Jodi - liefthuis op 24 februari 2017 om 10:19

  Ik had de 3D echo van mijn moeder gekregen. Hoefde van mij niet perse van te voren maar nu vond ik het toch wel heel erg gaaf.

 6. Anita op 24 februari 2017 om 11:30

  Wat een heerlijke week!! Wil je mooie buik snel in het echt zien hoor 🙂

 7. Mirjam op 24 februari 2017 om 14:28

  Je ziet er inderdaad stralend uit met een mooie buik! Wij hebben bij Fiene alleen met 17 weken een pretecho gedaan omdat we zo benieuwd waren naar het geslacht 😉

 8. Volgmama op 24 februari 2017 om 15:33

  Ik had je nog gespot hihi. Geen tijd gehad om te kletsen!

 9. janske op 24 februari 2017 om 21:40

  Je straalt en je buik is prachtig!

 10. Carolien op 25 februari 2017 om 09:03

  Lijkt me zo bijzonder. En ook de schopjes. Je straalt echt op de fotos, en ziet er super goed uit.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje