Zwangerschap | week 25 – pretecho en negenmaandenbeurs

Wat was afgelopen week fijn! Echt een week waarin ik me veel op de zwangerschap heb gericht en me ook echt op en top zwanger voelde. Zo ging ik namelijk naar de negenmaandenbeurs samen met een vriendin maar had ik ook een pretecho de avond ervoor. Verder had ik nog een controle en is er nog iets leuks gebeurd afgelopen week. Dit en meer lees je terug in deze zwangerschapsupdate!

De pretecho

Een tijd terug deed ik mee met een winactie via Facebook. Je kon namelijk een pretecho winnen bij Echo Eindhoven. Dit wilde ik wel dus ik waagde een poging. Hoe leuk was het dat ik ook nog eens won! Ik besloot om afgelopen week de echo te doen omdat ik toch al met 28-32-36 weken nog een groeiecho krijg. Zo zit er telkens zo’n 4 weken tussen de echo’s aangezien de vorige rondom de 20 weken was. Een verslag over deze mooie ervaring komt nog, het was in ieder geval echt prachtig en ik heb even flink zitten genieten van onze actieve zoon. (Herken je iets op de foto?)

Negenmaandenbeurs

En eindelijk was het afgelopen woensdag zover! Ik mocht met zwangere buik naar de negenmaandenbeurs. Ik was er al eens geweest maar niet zwanger. Dit keer ging ik met vriendinnetje Jennifer en we hebben er een heerlijk dagje van gemaakt. Bij bepaalde merken wilde ik perse even langs, de ene in verband met mijn blog en de ander omdat ik nog wat nodig had of lekker wilde neuzen tussen de producten. Het werd een dag met vooral veel geklets, lol en harde buiken op het einde haha. Toch niet zoveel meer gewend geloof ik.

Controle en mijlpaal

Ook hadden we afgelopen week een mijlpaal om te vieren. Ik voelde onze zoon al een paar weken aan de buitenkant ook en heb zelfs de buik al een beetje zien bewegen. Maar mijn man had hem nog niet gevoeld. Telkens als hij zijn hand erop legde stopte hij met schoppen of hij had er gewoon moeite mee. (Komt denk ik ook door zijn spasme) Maar afgelopen week voelde hem dan voor het eerst schoppen. Zo fijn! Konden we eindelijk de kaart van Mama ABC gebruiken.

Ook ging ik weer op controle gisteren en ondanks dat ik al twee weken met hoofdpijn rondloop is mijn bloeddruk perfect en al het andere zag er ook goed uit. Toen ze aan mijn buik voelde merkte ik aan de rechterkant echt een zeurende pijn, vrij hoog ook. Maar ze vertelde me dat mijn baarmoeder best hoog begint en dus veel hoger zit dan gemiddeld. Ik had al zo’n vermoeden omdat ik vaker het idee heb dat ik redelijk hoog de baby voel en dat klopt dus ook.

Buikfoto

Ik moet zeggen dat ik mijn buik steeds mooier vind worden. En als ik naar deze foto kijk dan snap ik ook wel dat mensen over me zeggen dat ik straal. Echter hoor ik ook regelmatig dat mensen mij nog steeds zo ‘slank’ vinden terwijl ik mezelf toch echt al opgeblazen vind!

Heb jij een pretecho gehad bij jouw zwangerschap(pen)?

11 reacties op “Zwangerschap | week 25 – pretecho en negenmaandenbeurs

Reageren is niet mogelijk.