Zwangerschap week 24 – eetgewoontes en kinderwagen

Voor ik begin met vertellen over wat we allemaal weer meegemaakt hebben deze week wil ik eerst even een ode brengen aan mijn schoonvader. Aan het begin van mijn zwangerschap had ik vrij weinig trek in avond eten, behalve de soep van mijn schoonvader! Lief als dat hij is maakte hij toen ik het hem vroeg meteen een pannetje soep voor ons klaar. Dit gebeurd sindsdien nu met regelmaat en geloof me dat is heerlijk. Want dankzij die soep roepen de Snickers in de keukenla mijn naam wat minder en dwalen mijn gedachtes wat vaker af naar dat pannetje in de koelkast.

We hebben een kinderwagen!

Overigens zijn we deze week sowieso enorme bofkonten, want naast het pannetje soep hebben we de prachtige kinderwagen die op ons verlanglijstje stond cadeau gekregen. Tijdens ons eerste bezoekje aan de babywinkel (waar ik een aantal weken geleden over schreef) had manlief, die de kinderwagen uit mocht zoeken, zijn oog laten vallen op de Joolz. Begrijp ik helemaal! Een Joolz had ik ook bij Luka en Jonah en het blijft een heerlijke wagen.

Mijn enige eis was echt een zo groot mogelijke mand onder de wagen aangezien ik goed ben in winkelen en zo mijn aankopen gemakkelijk mee kan slepen. Afgelopen week was ik met Nicole op de ‘We are pregnant beurs’ en tijdens het rondstruinen tussen alle ‘Instagram winkeltjes’ liep ik daar ineens tegen een pareltje aan. Een bolderkar? Huh?! Oh, deze bolderkar is een kinderwagen! We hebben deze mooie wagen even staan bewonderen, wat uitleg hierover gekregen en eigenlijk wist ik binnen 1 sec dit gaat hem worden.

Toen ik Bas foto’s appte en de link naar de website (hij was op dat moment in het buitenland) bleek ik niet de enige die heel snel overtuigd was. In een paar seconde tijd was het dus dag Joolz, hallo Jiffle wagon! Zowel Bas als ik gaan heel goed op leuke ‘foefjes’ die een product te bieden heeft & daar heeft deze Jiffle er heel wat van! Zo zit er standaard een meerijd-plankje geïntegreerd in de wagen. Ideaal!

Fijne kinderwagen voor nu, maar ook in de toekomst

Wij hebben natuurlijk 2 jongens die al prima mee kunnen lopen en het plankje zeer waarschijnlijk niet nodig maar dat de mogelijkheid er is dat ze er even op gaan staan of op gaan zitten is toch een leuke gedachte. Daarnaast, wie weet waar we volgend jaar staan, misschien hebben we wel nog het geluk dat er nog een wondertje bij mag komen is dit onderdeel vast in huis. Verder zijn wij gek op het strand, hebben we nu een prachtige bolderkar die eigenlijk ook altijd in de weg staat. Dankzij de nieuwe kinderwagen komt er meteen weer wat ruimte vrij in de schuur want hij is straks heel gemakkelijk om te bouwen naar bolderkar!

Zoals je leest, wij zijn blij! De bestelling is eruit, Bas bestudeert nu de filmpjes zodat hij hem straks in elkaar kan zetten want dat is waar je als aanstaande papa natuurlijk enorm naar uit kijkt en ik fantaseer over hoe ik straks wijntjes op het terras kan drinken, de zijkanten van de reiswieg open rits en mijn knappe baby kan bewonderen. Zodra hij binnen is horen jullie het vast en komt er waarschijnlijk vast nog wel wat over voorbij.

Dikker worden

Eerder schreef ik al over het aankomen tijdens de zwangerschap. Hier is rust in gekomen. Mijn buik groeit en groeit, inmiddels ben ik met mijn 24 weken net zo dik als op de dag van de bevalling van Jonah (precies 40 weken) en begin ik mij al een eendje te voelen dat wat heen en weer waggelt. Ik vraag mij serieus af hoe ik er straks uit zie met die 40 weken, volgens mij gaat dit een gigantische buik worden!

Moet wel zeggen dat ondanks dat ik dus razend snel groei, ik mezelf ook wel weer mooier begin te voelen. Die buik groeit nu wat meer naar voren in plaats van in de breedte en zeg nou zelf, als je de hele dag getrappel voelt in je buik dan kan je er toch alleen maar van houden? De weegschaal heb ik besloten te negeren want de feestdagen staan nog voor de deur. Ik probeer echt gezonde keuze te maken maar sinds Sint maarten is de hoeveelheid chocolade in huis ineens verdubbeld en ze roepen allemaal mijn naam. Ik zal echt nog wel behoorlijk aankomen deze periode de baby groeit tenslotte ook nog behoorlijk maar ook als ik niet zwanger ben moet ik in Januari altijd weer even steng voor mezelf zijn. Laten we nu dan maar afspreken dat April de Januari van 2023 gaat zijn & we dan wel zien waar we staan.

Getrappel

Zoals ik net al schreef, Dino laat zich lekker voelen. Mijn buik schiet alle kanten op en eigenlijk gaat dit getrappel de hele dag door. Dit kleine binkie is de drukste van alle 3! Nu heeft hij nog alle ruimte maar ik ben zo benieuwd hoe dat straks gaat zijn wanneer het allemaal wat krapper begint te worden daar binnen. Hopelijk gaat hij een beetje lief zijn voor zijn mama en blijven mijn ribben heel. Naast zijn papa zijn ook de grote broers niet meer weg te slaan bij de buik. Hun handen erop leggen, lief afwachten tot ze hem voelen en met hem kletsen zodat hij hun stemmetjes leert kennen: ze doen het allemaal.

Bijzondere momenten vind ik dit. De jongens maken deze zwangerschap zo bewust mee. Ze stellen heel veel vragen maar delen ook wel hun zorgen. Voor ons is het spannend wat er komen gaat maar voor hun uiteraard ook. Want wat gebeurd er met hun plekje? Zo wil Jonah regelmatig horen dat hij mijn kleine binkie blijft en de enige mini in huis. Luka wilde van Bas weten of hij dan nog wel net zoveel met hem blijft spelen en ga zo maar door. Ik vind het fijn dat de jongens zo open zijn over wat er bij hen speelt en ik praat graag met ze over wat er komen gaat. Natuurlijk kunnen we niet alles voorspellen maar doordat zij delen wat er in hen omgaat kunnen wij hier wel over nadenken en inspelen op hun belevingswereld.  

Eetgewoontes

Ik begon deze blog natuurlijk met de soep van mijn schoonvader en over die eetgewoontes gesproken ook hier doen de hormoonmonsters gekke dingen. Je hoort wel eens dat vrouwen vreemde dingen gaan eten tijdens hun zwangerschap. Waren het bij Luka hamburgers van de mac, bij Jonah Raketjes vlieg ik nu echt van het één in het ander… Zo geniet ik dus intens van de soep van schoonpapa maar ook van huzarensalade & vlees, beide dingen die ik als ik niet zwanger ben gewoon NIET eet. Maar ook mandarijnen vind ik heeeeeeerlijk! Jammer dat we straks alweer een beetje door de goede tijd van mandarijntjes heen zijn maar ik vrees niet, de hormoonmonsters hebben vast wel weer wat anders voor mij klaar staan, heel benieuwd naar wat dat gaat zijn.