Zwangerschap | week 24 – hoofdpijn en glucose test

IMG_1271

Vierentwintig weken alweer. Kroop de tijd vorige week voorbij, deze week heb ik geen idee waar de tijd gebleven is. Ik blijf dus heerlijk in herhaling vallen, maar goed. Dat krijg je nu eenmaal als je wekelijks een update plaatst. Toch is deze update anders dan anderen. Even niet de standaard kopjes maar gewoon even erop los kletsen.

In nasleep van mijn ziek zijn heb ik afgelopen week continu hoofdpijn gehad, met uitzondering van gisteren. Hoofdpijn is normaal al geen pretje, maar helemaal niet als je daar ook sterretjes bij ziet en het idee hebt een hoge bloeddruk te hebben. Eigenwijs als ik ben nam ik geen pijnstiller en belde ook niet de verloskundige. Het ging dan ook uiteindelijk vanzelf weer over. Dus ik neem aan dat er niets aan de hand is geweest.

Goed gesprek

Op dinsdag kwam de Sociaal Psychiatrisch Hulpverlener weer eens langs. Tijdens mijn postnatale depressie kwam ze om de week of wekelijks, maar nu is het eigenlijk puur om te monitoren of de depressie niet terug komt. En daarom komt ze 1x per maand. Ik vond het dit keer ook wel echt prettig want zo kon ik haar even bijpraten over mijn onzekerheid, het schuldgevoel en allerlei andere zaken.

Glucose test (suiker test)

Ook had ik gisteren mijn glucose tolerantie test. Deze kreeg ik omdat onze dochter tijdens de zwangerschap een paar weken voor liep in groei (en bij de bevalling bleek ze inderdaad groot voor haar termijn) en dus nu alles in de gaten willen houden. Daarom straks ook drie groeiecho’s. Ik zag best wel tegen de test op, vooral het wachten. Maar juist dat viel mee. Het drankje en het bloedprikken op het einde was echt vreselijk. Maar daar wijd ik een andere keer wel over uit.

Doordat ik die test had heb ik helaas nog geen buikfoto kunnen maken (daar heb ik de hulp van mijn man voor nodig) dus deze kunnen jullie weer via mijn social media verwachten komend weekend. Tot die tijd even een buikfoto die ik afgelopen dinsdag nog maakte..

Komende week heb ik een 3D echo gepland staan en hopen we weer verder te kunnen met de kinderkamer!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

7 reacties

 1. marije op 17 februari 2017 om 06:36

  Wel goed op jezelf letten meis. Helemaal met hoofdpijn. Hopelijk vanaf nu weer berg opwaarts. Fijn dat je zo goed in de gaten wordt gehouden op alle vlakken.

 2. Joyce op 17 februari 2017 om 09:16

  Fijn dat je de juiste hulp krijgt met betrekking tot je depressie. Hopelijk komt het niet weer terug en zowel heb je direct de juiste hulp <3 Je buik groeit goed duidelijk een baby buik.

 3. MamaIssues op 17 februari 2017 om 10:02

  Wat leuk een 3D echo!!! Zo bijzonder om je kindje op die manier te zien 🙂
  Veel plezier alvast!!

  Wel goed op jezelf letten he met hoofdpijn etc 🙂

 4. Janske op 17 februari 2017 om 13:13

  Rustig aan moppie! Die glucose test moest ik een paar keer. ..brrr. ..

 5. Maike op 17 februari 2017 om 19:41

  Mooie foto weer! Hopen dat het nu weer beter met je gaat

 6. Mary-Lou op 17 februari 2017 om 22:53

  Ik vond de suikertest ook geen pretje, bah. Leuk een 3D echo! Geniet ervan. Hopelijk volgende week een fijne update zonder kwaaltjes.

 7. Charlotte op 18 februari 2017 om 11:33

  Goed op jezelf letten hè! En ja ik weet het, dat is makkelijker gezegd dan gedaan haha. Veel plezier met de 3d echo deze week!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje