Zwangerschap | week 24 – hoofdpijn en glucose test

Vierentwintig weken alweer. Kroop de tijd vorige week voorbij, deze week heb ik geen idee waar de tijd gebleven is. Ik blijf dus heerlijk in herhaling vallen, maar goed. Dat krijg je nu eenmaal als je wekelijks een update plaatst. Toch is deze update anders dan anderen. Even niet de standaard kopjes maar gewoon even erop los kletsen.

In nasleep van mijn ziek zijn heb ik afgelopen week continu hoofdpijn gehad, met uitzondering van gisteren. Hoofdpijn is normaal al geen pretje, maar helemaal niet als je daar ook sterretjes bij ziet en het idee hebt een hoge bloeddruk te hebben. Eigenwijs als ik ben nam ik geen pijnstiller en belde ook niet de verloskundige. Het ging dan ook uiteindelijk vanzelf weer over. Dus ik neem aan dat er niets aan de hand is geweest.

Goed gesprek

Op dinsdag kwam de Sociaal Psychiatrisch Hulpverlener weer eens langs. Tijdens mijn postnatale depressie kwam ze om de week of wekelijks, maar nu is het eigenlijk puur om te monitoren of de depressie niet terug komt. En daarom komt ze 1x per maand. Ik vond het dit keer ook wel echt prettig want zo kon ik haar even bijpraten over mijn onzekerheid, het schuldgevoel en allerlei andere zaken.

Glucose test (suiker test)

Ook had ik gisteren mijn glucose tolerantie test. Deze kreeg ik omdat onze dochter tijdens de zwangerschap een paar weken voor liep in groei (en bij de bevalling bleek ze inderdaad groot voor haar termijn) en dus nu alles in de gaten willen houden. Daarom straks ook drie groeiecho’s. Ik zag best wel tegen de test op, vooral het wachten. Maar juist dat viel mee. Het drankje en het bloedprikken op het einde was echt vreselijk. Maar daar wijd ik een andere keer wel over uit.

Doordat ik die test had heb ik helaas nog geen buikfoto kunnen maken (daar heb ik de hulp van mijn man voor nodig) dus deze kunnen jullie weer via mijn social media verwachten komend weekend. Tot die tijd even een buikfoto die ik afgelopen dinsdag nog maakte..

Komende week heb ik een 3D echo gepland staan en hopen we weer verder te kunnen met de kinderkamer!

7 reacties op “Zwangerschap | week 24 – hoofdpijn en glucose test

Reageren is niet mogelijk.