Zwangerschap | week 23 – extra controle aan huis

IMG_0826

Sinds gisteren ben ik alweer 23 weken zwanger! Maar de afgelopen week is echt voorbij gekropen. Klinkt gek aangezien ik tot nu toe zei dat het allemaal voorbij vliegt. Maar ik was (en ben nog een beetje) ziek de afgelopen week. En dat verklaart denk ik een hoop. Want ik ben amper de deur uit geweest. Heb veel op de bank gelegen en als het kon in bed. Stond ik vijf minuten op mijn benen dan kon je me oprapen, bijna zelfs letterlijk. Ik heb dan ook niet gewerkt deze week. Het lukte me gewoon echt niet. 

Kwaaltjes en andere ongemakken

Ik heb vorige week vrijdag weer op de weegschaal gestaan en was blij verrast. Er was niets bijgekomen, zelfs een beetje af. Ik weet heel goed dat gewicht niets uit moet maken en dat het vooral om de gezondheid van mijn ongeboren kind gaat. Maar wanneer je 34 kg afvalt dan blijft dit gewoon even een dingetje. En ik ben blij om te zien dat mijn “niet snoepen” challenge die ik stiekem had goed uitgepakt heeft. Aankomen vind ik niet erg, maar het was wel in een keer erg veel in een korte tijd. Dus het mag best binnen de perken blijven.

Verder heb ik enorm veel last gehad van harde buiken afgelopen week. Dit kwam waarschijnlijk door het vele hoesten en het ziek zijn. Omdat sommige mensen in mijn omgeving het niet helemaal vertrouwden heb ik toch de verloskundige gebeld en deze is op extra controle aan huis geweest. Ze heeft mijn baarmoeder gevoeld en gemeten, geluisterd naar het hartje en concludeerde dat het niet zwangerschap gerelateerd is. Een hele opluchting dus toch wel.

Dingen geregeld/gedaan

Zoals je wel snapt heb ik deze week eigenlijk niets gedaan. Toevallig heb ik gisteren wel voor de kinderkamer van Fay nog wat verf gehaald voor de kozijnen. Maar echt voor de baby zelf heb ik niets gedaan. Geen kleding gekocht, niets voor de babykamer (daar hebben we als het goed is vrijwel alles wel voor) en ook geen verdere afspraken geregeld of gehad. Beetje saai dus. Volgende week heb ik wel de glucose test, maar die hoort officieel dus bij week 24 haha. Maar daar zal ik dan wel over vertellen.

De buik

Aangezien we dus allemaal ziek thuis zaten kon mijn man gisteren wel een buikfoto maken. Ik zie er niet echt florissant uit want ik voel me nog helemaal niet lekker plus had echt geen zin in make up. Ook zul je niet echt veel verschil meer zien in outfits want meer kleding heb ik niet haha.

Laat gerust een reactie en/of vraag achter!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

19 reacties

 1. simpel, met een snufje liefde op 10 februari 2017 om 06:23

  Wat vervelend dat je zo ziek was en daardoor die harde buiken had. Rust nog lekker uit deze week.

 2. Dewi op 10 februari 2017 om 07:13

  Harde buiken dat is niet fijn. Wel goed dat je extra controle heb gekregen. Stelt je toch weer gerust. Maar alweer aardig op de helft, gaat hard…

 3. Anita op 10 februari 2017 om 07:30

  Hele mooie buik meis! Oh dat is minder van het ziek zijn, hopelijk krabbel je snel weer op

 4. Esther op 10 februari 2017 om 07:34

  Wat vervelend, Dat volgende week maar een betere week mag zijn en ik zie een mooie stralende vrouw hoor, ook zonder makeup!

  • Nicole op 11 februari 2017 om 23:00

   Ahh dank je. Ja stralen doe ik wel met zo’n druk mannetje in mn buik 😉 Maar voelde me toch echt belabberd 😛

 5. Loes Johanna op 10 februari 2017 om 08:28

  Wat vervelend dat je zo ziek was. Wel heel fijn dat de verloskundige even langskwam, is toch altijd weer een geruststelling.

 6. Brabantse mamas op 10 februari 2017 om 08:35

  Fijn die extra controle! Stelt toch weer gerust.

 7. Leonie van Mil op 10 februari 2017 om 09:02

  Wat naar dat je zo ziek was. Fijn om dan even extra controle te krijgen. Beterschap en hopelijk knap je snel op.

 8. MARIJKE op 10 februari 2017 om 09:53

  Niks aan dat je zo ziek was, extra vervelend als je zwanger bent!

 9. marije op 10 februari 2017 om 10:59

  Goed letten op jezelf en lekker uitzieken tot je weer 100% bent. Dikke kus!

 10. Marieke op 10 februari 2017 om 11:32

  Wat balen dat je maar niet opknapt.
  Wel fijn dat de harde buiken niet ernstig waren.
  Je hebt een mooi buikje hoor!

 11. Jodi - liefthuis op 10 februari 2017 om 17:49

  Wat balrn dat je zo ziek bent geweest. Goed dat je even hebt laten controleren scheelt toch weerman je gemoedstoestand.
  Nu nog lekker uitzieken. Of nou ja lekker…je snapt me

  • Nicole op 11 februari 2017 om 23:01

   Haha I get what you mean 😉

 12. Monique op 11 februari 2017 om 09:21

  Wat goed dat de verloskundige aan huig kwam voor een check! Ziek zijn is niet leuk en in combinatie met zwangerschap al helemaal niet… rustig aan!

 13. Jessica op 11 februari 2017 om 12:06

  Jeetje wat naar dat je zo ziek bent. Hopelijk voel je je snel beter, beterschap!

 14. Karin op 11 februari 2017 om 16:19

  Balen van het ziek zijn. Gelukkig met de kleine alles goed en wat heb je al een mooie buik! Genieten tussen de bedrijven door 😀

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje