Zwangerschap | week 23 – extra controle aan huis

Sinds gisteren ben ik alweer 23 weken zwanger! Maar de afgelopen week is echt voorbij gekropen. Klinkt gek aangezien ik tot nu toe zei dat het allemaal voorbij vliegt. Maar ik was (en ben nog een beetje) ziek de afgelopen week. En dat verklaart denk ik een hoop. Want ik ben amper de deur uit geweest. Heb veel op de bank gelegen en als het kon in bed. Stond ik vijf minuten op mijn benen dan kon je me oprapen, bijna zelfs letterlijk. Ik heb dan ook niet gewerkt deze week. Het lukte me gewoon echt niet. 

Kwaaltjes en andere ongemakken

Ik heb vorige week vrijdag weer op de weegschaal gestaan en was blij verrast. Er was niets bijgekomen, zelfs een beetje af. Ik weet heel goed dat gewicht niets uit moet maken en dat het vooral om de gezondheid van mijn ongeboren kind gaat. Maar wanneer je 34 kg afvalt dan blijft dit gewoon even een dingetje. En ik ben blij om te zien dat mijn “niet snoepen” challenge die ik stiekem had goed uitgepakt heeft. Aankomen vind ik niet erg, maar het was wel in een keer erg veel in een korte tijd. Dus het mag best binnen de perken blijven.

Verder heb ik enorm veel last gehad van harde buiken afgelopen week. Dit kwam waarschijnlijk door het vele hoesten en het ziek zijn. Omdat sommige mensen in mijn omgeving het niet helemaal vertrouwden heb ik toch de verloskundige gebeld en deze is op extra controle aan huis geweest. Ze heeft mijn baarmoeder gevoeld en gemeten, geluisterd naar het hartje en concludeerde dat het niet zwangerschap gerelateerd is. Een hele opluchting dus toch wel.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Dingen geregeld/gedaan

Zoals je wel snapt heb ik deze week eigenlijk niets gedaan. Toevallig heb ik gisteren wel voor de kinderkamer van Fay nog wat verf gehaald voor de kozijnen. Maar echt voor de baby zelf heb ik niets gedaan. Geen kleding gekocht, niets voor de babykamer (daar hebben we als het goed is vrijwel alles wel voor) en ook geen verdere afspraken geregeld of gehad. Beetje saai dus. Volgende week heb ik wel de glucose test, maar die hoort officieel dus bij week 24 haha. Maar daar zal ik dan wel over vertellen.

De buik

Aangezien we dus allemaal ziek thuis zaten kon mijn man gisteren wel een buikfoto maken. Ik zie er niet echt florissant uit want ik voel me nog helemaal niet lekker plus had echt geen zin in make up. Ook zul je niet echt veel verschil meer zien in outfits want meer kleding heb ik niet haha.

Laat gerust een reactie en/of vraag achter!

19 reacties op “Zwangerschap | week 23 – extra controle aan huis

Reageren is niet mogelijk.