Zwangerschap | week 22 – geen hartje?

18-en-22-weken

En we hebben de 22 weken alweer aangetikt! In eerste instantie dacht ik weinig te kunnen vertellen over afgelopen week. Maar toen ik goed ging nadenken kon ik zo een boel dingen vertellen dus ga er maar even voor zitten haha.

Kwaaltjes en andere ongemakken

Afgelopen zaterdag ging ik naar een bonteavond in ons dorp. Allerlei tonpraters kwamen optreden en ook mijn man deed een optreden samen met een aantal van de raad van elf. Super leuk en ik heb echt genoten al vond ik het wel heel zwaar. Gek eigenlijk want ik zat vrijwel de hele avond, maar de baby was super actief en normaal lig ik gewoon al vroeg te ronken. En nu dus niet.

Sinds deze week slaap ik overigens sowieso slechter dan eerst. Ik heb nogal een voorkeurshouding in bed, op mijn rechterzij.. maar dat ligt niet altijd even fijn meer dus wil ik dan op mijn linkerzij liggen. Daar is de baby het dan nooit mee eens waardoor ik op mijn rug eindig. En op mijn rug kom ik dus moeilijk in slaap. Dat die ellende nu al begint met 22 weken had ik niet verwacht.

Verder heb ik steeds vaker last van mijn liezen. De verloskundige vroeg me er nog naar afgelopen maandag tijdens de controle en toen zei ik niets te voelen. En ja hoor, alsof ik het op me af geroepen had kreeg ik er last van. Bandenpijn dus. Ook word ik regelmatig wakker met harde buiken. Stom gedoe.

Dingen geregeld/gedaan

Zoals ik net al zei had ik maandag weer een controle en alles was goed. Mijn bloeddruk was netjes en mijn gewicht vond ze ook nog netjes al was ik het daar niet mee eens. Ik ben namelijk in 2 weken tijd opeens 2 kilo aangekomen. Dus ben ik deze week begonnen met extra letten op wat ik eet. Niet meer onnodig snoepen!

Wel kreeg ik het even flink benauwd op het moment dat we naar het hartje van de baby wilden luisteren. Tot nu toe in elke controle vond ze zijn hartslag binnen 5 seconde. Letterlijk. En dit keer duurde en duurde het maar. De vk ging wat ongemakkelijker kijken en ik merkte dat ze het spannend begon te vinden toen het na 2 minuten nog niet gelukt was. Net op het moment dat ik bang begon te worden vond ze hem gelukkig alsnog. Hij had zich schijnbaar goed verstopt wat dat betreft. Klein ondeugd 😉

Verder niet zoveel geregeld of gedaan, gisteren is de stukadoor geweest voor de nieuwe kamer van Fay en vanmorgen komt hij het afmaken. Dus binnenkort kunnen we beginnen met schilderen en gaat daarna de vloer erin. De kleuren hebben we al uitgekozen maar de verf nog niet in huis. De vloer wel overigens. Daarna begint mijn volgende missie: de zoektocht naar een (tweedehands) kast voor Fay. We gebruiken nu voor haar nog de kast uit de babykamer maar ja die is straks voor de baby.

De buik

In de uitgelichte foto staat natuurlijk de buikfoto al, ik vond het leuk om hem te vergelijken met een paar weken geleden. Je ziet echt al verschil en hij begint gelukkig steeds mooier te worden. Door mijn gewicht is hij niet zo mooi als bij iemand die een gezond bmi heeft maar ik begin er steeds trotser op te worden.

Was jij trots op je buik tijdens de zwangerschap?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

18 reacties

 1. simpel, met een snufje liefde op 3 februari 2017 om 06:16

  Je hebt als een mooi buikje! Ik snap dat het even heel spannend was toen dat harte niet gevonden was. Ik had altijd het geluk dat ik altijd een echo kreeg als ik op controle moest. Ik was ook zo trots op mijn buik.

  • Nicole op 3 februari 2017 om 06:49

   Mijn verloskundige heeft helaas geen echo apparaat ?

 2. marije op 3 februari 2017 om 06:33

  Je hebt een hartstikke mooie buik! Wat zal je geschrokken zijn zeg toen het even duurde voor het hartje gevonden werd. Gelukkig is alles goed.

 3. Wilmaaa op 3 februari 2017 om 06:49

  Mooie buik hoor! En dat was wel even schrikken dan zeg, ik zou een hartverzakking krijgen, gelukkig was het allemaal goed 🙂

 4. Leonie van Mil op 3 februari 2017 om 07:11

  Oeh wat een schrik!! Gelukkig gaat alles goed!

 5. Loes Johanna op 3 februari 2017 om 07:15

  Ooh dat is schrikken! Wat Wilma zegt, ik zou ook echt een hartverzakking krijgen. Gelukkig niks aan de hand! Hier zeker ook trots op mijn zwangere buik, al begint hij nu met 36 weken wel echt in de weg te zitten, haha.

 6. Neelke op 3 februari 2017 om 07:23

  Prachtig foto’s hoor! En fijn dat ze uiteindelijk toch het hartje vond, maar wat spannend zeg!

 7. Merel op 3 februari 2017 om 07:28

  Vind je buik ook prachtig. En inderdaad, wat een schrik. Gelukkig ging het allemaal goed! Vervelend van het slapen trouwens, begint inderdaad vroeg. Hoop voor je dat het nog verandert!

 8. Romy op 3 februari 2017 om 07:32

  Wat een mooie buik heb je! Ik kan me voorstellen dat het wel even schrikken was toen je het hartje niet meer hoorde. Gelukkig bleek alles toch goed te zijn!

 9. Alissa op 3 februari 2017 om 08:59

  Je hebt een prachtige buik! Echt hoor. En pff dat moet schrikken zijn als ze het hartje niet snel vindt… gelukkig is de kleine doerak nu al een grappenmaker

 10. Patricia op 3 februari 2017 om 09:09

  Steken in mijn lies kwamen toen ook, maar nu eigenlijk geen last meer van. Slapen op mijn zij is ook lastig, maar gaat hier met 33 weken nog goed.

 11. Essma op 3 februari 2017 om 09:20

  Wat grappig! Mijn linkerzij was ook echt altijd een ‘no go’ ? Leuk vest dat fuchsia!

 12. Angela - Mama met passie op 3 februari 2017 om 10:14

  Mooie buik! Dat is zeker schrikken, bij Naomi had ik dat regelmatig, zat altijd verstopt 😉 Deze niet hoor, maar trapt heerlijk op mijn blaas haha. Ik ben ook echt trots op mijn groeiende buik 😀

 13. Jessica op 3 februari 2017 om 12:41

  Ik vind je buik echt prachtig! Mooi om te zien dat er een kindje in groeit.. Wauw!

 14. marleen@burgertrutjes op 3 februari 2017 om 14:26

  Ohh wat eng joh! Gelukkig is alles goed <3 En je ziet er strálend uit!

 15. Zoë-Amber op 3 februari 2017 om 15:25

  Een baby die je dwingt om op een bepaalde manier te gaan slapen – wow!
  Zelfs dan al macht over je hebben – schavuiten!

  En dan ook nog de hartslag verstoppen – dat wordt een ondeugd 😉

 16. Anita op 3 februari 2017 om 17:46

  Dat is inderdaad schrikken zeg! Maar gelukkig liet de kleine man van zich horen 🙂 Wat fijn dat de kamer van Fay vorm begint te krijgen!

 17. MARIJKE op 9 februari 2017 om 08:11

  O man wat spannend dat ze het harte niet kon vinden. Kan mij voorstellen dat je in behoorlijke spanning zat. Gelukkig gevonden!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje