Zwangerschap | week 22 – geen hartje?

En we hebben de 22 weken alweer aangetikt! In eerste instantie dacht ik weinig te kunnen vertellen over afgelopen week. Maar toen ik goed ging nadenken kon ik zo een boel dingen vertellen dus ga er maar even voor zitten haha.

Kwaaltjes en andere ongemakken

Afgelopen zaterdag ging ik naar een bonteavond in ons dorp. Allerlei tonpraters kwamen optreden en ook mijn man deed een optreden samen met een aantal van de raad van elf. Super leuk en ik heb echt genoten al vond ik het wel heel zwaar. Gek eigenlijk want ik zat vrijwel de hele avond, maar de baby was super actief en normaal lig ik gewoon al vroeg te ronken. En nu dus niet.

Sinds deze week slaap ik overigens sowieso slechter dan eerst. Ik heb nogal een voorkeurshouding in bed, op mijn rechterzij.. maar dat ligt niet altijd even fijn meer dus wil ik dan op mijn linkerzij liggen. Daar is de baby het dan nooit mee eens waardoor ik op mijn rug eindig. En op mijn rug kom ik dus moeilijk in slaap. Dat die ellende nu al begint met 22 weken had ik niet verwacht.

Verder heb ik steeds vaker last van mijn liezen. De verloskundige vroeg me er nog naar afgelopen maandag tijdens de controle en toen zei ik niets te voelen. En ja hoor, alsof ik het op me af geroepen had kreeg ik er last van. Bandenpijn dus. Ook word ik regelmatig wakker met harde buiken. Stom gedoe.

Dingen geregeld/gedaan

Zoals ik net al zei had ik maandag weer een controle en alles was goed. Mijn bloeddruk was netjes en mijn gewicht vond ze ook nog netjes al was ik het daar niet mee eens. Ik ben namelijk in 2 weken tijd opeens 2 kilo aangekomen. Dus ben ik deze week begonnen met extra letten op wat ik eet. Niet meer onnodig snoepen!

Wel kreeg ik het even flink benauwd op het moment dat we naar het hartje van de baby wilden luisteren. Tot nu toe in elke controle vond ze zijn hartslag binnen 5 seconde. Letterlijk. En dit keer duurde en duurde het maar. De vk ging wat ongemakkelijker kijken en ik merkte dat ze het spannend begon te vinden toen het na 2 minuten nog niet gelukt was. Net op het moment dat ik bang begon te worden vond ze hem gelukkig alsnog. Hij had zich schijnbaar goed verstopt wat dat betreft. Klein ondeugd 😉

Verder niet zoveel geregeld of gedaan, gisteren is de stukadoor geweest voor de nieuwe kamer van Fay en vanmorgen komt hij het afmaken. Dus binnenkort kunnen we beginnen met schilderen en gaat daarna de vloer erin. De kleuren hebben we al uitgekozen maar de verf nog niet in huis. De vloer wel overigens. Daarna begint mijn volgende missie: de zoektocht naar een (tweedehands) kast voor Fay. We gebruiken nu voor haar nog de kast uit de babykamer maar ja die is straks voor de baby.

De buik

In de uitgelichte foto staat natuurlijk de buikfoto al, ik vond het leuk om hem te vergelijken met een paar weken geleden. Je ziet echt al verschil en hij begint gelukkig steeds mooier te worden. Door mijn gewicht is hij niet zo mooi als bij iemand die een gezond bmi heeft maar ik begin er steeds trotser op te worden.

Was jij trots op je buik tijdens de zwangerschap?

18 reacties op “Zwangerschap | week 22 – geen hartje?

Reageren is niet mogelijk.