Zwangerschap | week 21 – magisch gevoel

Het is weer vrijdag en dat betekent weer een zwangerschapsupdate van mijn kant uit. Ik weet dat er best wat zwangeren meelezen die ongeveer rond dezelfde datum zijn uitgerekend en dat vind ik echt super leuk. Krijg dan ook vaak te horen dat veel dingen herkenbaar zijn. En tsjah dat is toch ook wel fijn voor mij om te horen. Dat ik niet de enige ben die zich soms zo voelt 😉 Ook zijn er een paar zwangeren alweer bijna bij de eindstreep. Super spannend om al die nieuwe kindjes te mogen ontmoeten over een tijdje!

Maar goed, ik mag nog even, ben dan wel over de helft toch duurt het echt nog wel wat maanden voor ik die eindstreep in zicht krijg. Toch vind ik dat niet erg want ik begin eindelijk wat te genieten van de zwangerschap. Hoe dat komt lees je even verderop.

Kwaaltjes en andere ongemakken

Ik heb steeds vaker pijn in mijn rechterbil en rechterkant van mijn onderrug. Ook merk ik bij tillen en op mijn hurken zitten dat dit eigenlijk niet meer gaat. Ben dan snel moe en heb al snel pijn. Dat vind ik helemaal niet leuk, vooral niet met 21 weken. Op mijn werk verdeel ik het “zware” werk dan ook en wissel ik veel taken af. Zodat ik daar wat evenwicht in heb. Ik ben wel echt blij met mijn werk want het is een fijne afwisseling en ik denk dan vaak niet na over mijn kwalen. Wel merk ik dat ik aan het eind van de dag extra snel geprikkeld ben. Woensdag kwam ik thuis van het werk en echt elk klein dingetje was al teveel. Stom stom stom!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Toch vind ik het tot nu toe eigenlijk allemaal best wel lekker gaan. Afgezien van die pijn af en toe en de prikkelbaarheid heb ik verder nergens echt last van. Wel merk ik dat mijn gewone leggings en broeken echt niet meer fijn zitten. Binnenkort dus toch maar nog wat bijkopen qua zwangerschapsleggings en broeken. Dan kan ik wat meer afwisselen 😉

Dingen geregeld/gedaan

Ik heb volgende week pas weer een controle bij de verloskundige en sta vandaag ook pas weer op de weegschaal dus kan daar weinig over zeggen. Maar gelukkig is deze week wel de stucadoor langs gekomen en ontvangen we hopelijk ook snel de offerte zodat we een afspraak kunnen maken. We gaan namelijk toch het kamertje verven in plaats van behangen (mits de offerte redelijk is) en ik kan niet wachten tot we daarmee kunnen beginnen! Moet overigens wel nog gaan kijken welke kleur enzo haha, maar dat komt vast goed 😉

Genieten

In de intro vertelde ik al dat ik nu toch wel extra aan het genieten ben van de zwangerschap. Het is bij zo’n tweede keer zoveel anders en ik ben een stuk bewuster van alles wat fout kan gaan. En ook merk ik dat ik er minder mee bezig ben. Maar sinds dinsdagavond voel ik zo heel af en toe de kleine man schoppen.. aan de buitenkant! Ik had eigenlijk heel onbewust mijn arm over mijn buik liggen en opeens merkte ik dat ik daar het schopje voelde! Ik was zo verbaasd maar ook enorm blij.. Het is niet zo dat ik dit al elke keer zo aan de buitenkant voel, het zijn nog kleine schopjes, maar zo af en toe… Daardoor neem ik echt heel bewust tijd voor de buikbaby en begin ik er zelfs tegen te praten haha.

Het is zo’n magisch gevoel.. dat leven in mijn buik. Echt heel bijzonder en ik ben dan ook enorm dankbaar dat ik dit weer mee mag maken. ♥

Vond jij die schopjes ook zo bijzonder?

20 reacties op “Zwangerschap | week 21 – magisch gevoel

 • Ah zo leuk dat schoppen. Hier is het ineens sinds een week of 2 echt hard aan het worden en woebelt ze m’n hele buik door haha. En herkenbaar dat hurken en bukken en alles, is nu gewoon niet fijn meer!

 • Oooh zo leuk allemaal. Nu is een leuke periode, je kan nog bewegen, voelt je baby en kunt nog genieten. Je bent nog niet bezig met aftellen. Dat wordt helemaal anders over een paar weken! 🙂

 • Ooh wat heerlijk! Ik voelde de schopjes eigenlijk ook meteen al heel goed aan de buitenkant, manlief kon het ook al een paar dagen na mij voelen. Zo bijzonder! Nu duw ik vaak voeten weg uit mijn ribben, haha.

 • Die schopjes zijn idd heel bijzonder! Eigenlijk ben je gewoon alweer op de helft. Bij de tweede zwangerschap gaat alles zo veel sneller vind ik. Maar je weet ook wat je te wachten staat in positieve en negatieve zin.

 • Wat leuk om te lezen! En ik herken mezelf er inderdaad ook wel in. Ik ben nu ook ruim 21 weken en heb ook een beetje een naar gevoel in mijn rechterbil/onderrug. Alsof het een beetje vast zit. En die schopjes, dat is inderdaad zo bijzonder! Voelt je partner ze ook al? 🙂

 • Totaal niet zwanger en zal het voorlopig ook nog niet zijn, maar ik vind het zo leuk om mee te lezen!! Wat fijn dat het allemaal zo lekker gaat 🙂 en dat je de schopjes nu kan voelen. Het lijkt me zo bijzonder! Ik hoop dat de pijntjes niet erger worden en dat je lekker kan blijven genieten 🙂 Ik ben benieuwd naar je volgende updates! Liefs, Merel

 • De schopjes doen ook mij vaak stilstaan bij het wonder wat er in me groeit. Inderdaad magisch! Jammer van de lichamelijke kwaaltjes en kort lontje, vooral dat laatste is helaas erg herkenbaar. Toen ik met verlof ging en wat meer rust kreeg, werd dat gelukkig minder. Heel veel plezier met al het leuks wat een kamertje inrichten met zich meebrengt.

 • Wat heerlijk dat gevoel van buiten. Ik kan het me helemaal voorstellen dat je er dan weer veel bewuster mee bezig bent. Lekker shoppen voor jezelf en jezelf verwennen is misschien ook een goeie. Mama me time

 • Magisch is het zeker! Als ze er dan uit zijn, ga je je afvragen hoe ze precies lagen…ik blijf dat bizar vinden! Mijn zoontje was vrij lang (54cm) en hij had amper ruimte…

 • De schopjes waren voor mij inderdaad een teken dat het allemaal goed zat, heerlijk gevoel! Alleen niet fijn nu ze lekker met haar hoofd en rug tegen mijn buik aandrukt. Nog even 🙂 Voor je het weet heb je de andere helft ook volbracht!

 • Absoluut, zeker als je ze dan kunt delen met je lief. ’s Avonds wordt ons kleintje echt een stuk actiever. Dan is dat even een heel fijn moment in bed. Samen voelen. Dan voelt het ook veel meer ‘ons’ kindje.

Reageren is niet mogelijk.