Zwangerschap | week 21 – magisch gevoel

Het is weer vrijdag en dat betekent weer een zwangerschapsupdate van mijn kant uit. Ik weet dat er best wat zwangeren meelezen die ongeveer rond dezelfde datum zijn uitgerekend en dat vind ik echt super leuk. Krijg dan ook vaak te horen dat veel dingen herkenbaar zijn. En tsjah dat is toch ook wel fijn voor mij om te horen. Dat ik niet de enige ben die zich soms zo voelt 😉 Ook zijn er een paar zwangeren alweer bijna bij de eindstreep. Super spannend om al die nieuwe kindjes te mogen ontmoeten over een tijdje!

Maar goed, ik mag nog even, ben dan wel over de helft toch duurt het echt nog wel wat maanden voor ik die eindstreep in zicht krijg. Toch vind ik dat niet erg want ik begin eindelijk wat te genieten van de zwangerschap. Hoe dat komt lees je even verderop.

Kwaaltjes en andere ongemakken

Ik heb steeds vaker pijn in mijn rechterbil en rechterkant van mijn onderrug. Ook merk ik bij tillen en op mijn hurken zitten dat dit eigenlijk niet meer gaat. Ben dan snel moe en heb al snel pijn. Dat vind ik helemaal niet leuk, vooral niet met 21 weken. Op mijn werk verdeel ik het “zware” werk dan ook en wissel ik veel taken af. Zodat ik daar wat evenwicht in heb. Ik ben wel echt blij met mijn werk want het is een fijne afwisseling en ik denk dan vaak niet na over mijn kwalen. Wel merk ik dat ik aan het eind van de dag extra snel geprikkeld ben. Woensdag kwam ik thuis van het werk en echt elk klein dingetje was al teveel. Stom stom stom!

Toch vind ik het tot nu toe eigenlijk allemaal best wel lekker gaan. Afgezien van die pijn af en toe en de prikkelbaarheid heb ik verder nergens echt last van. Wel merk ik dat mijn gewone leggings en broeken echt niet meer fijn zitten. Binnenkort dus toch maar nog wat bijkopen qua zwangerschapsleggings en broeken. Dan kan ik wat meer afwisselen 😉

Dingen geregeld/gedaan

Ik heb volgende week pas weer een controle bij de verloskundige en sta vandaag ook pas weer op de weegschaal dus kan daar weinig over zeggen. Maar gelukkig is deze week wel de stucadoor langs gekomen en ontvangen we hopelijk ook snel de offerte zodat we een afspraak kunnen maken. We gaan namelijk toch het kamertje verven in plaats van behangen (mits de offerte redelijk is) en ik kan niet wachten tot we daarmee kunnen beginnen! Moet overigens wel nog gaan kijken welke kleur enzo haha, maar dat komt vast goed 😉

Genieten

In de intro vertelde ik al dat ik nu toch wel extra aan het genieten ben van de zwangerschap. Het is bij zo’n tweede keer zoveel anders en ik ben een stuk bewuster van alles wat fout kan gaan. En ook merk ik dat ik er minder mee bezig ben. Maar sinds dinsdagavond voel ik zo heel af en toe de kleine man schoppen.. aan de buitenkant! Ik had eigenlijk heel onbewust mijn arm over mijn buik liggen en opeens merkte ik dat ik daar het schopje voelde! Ik was zo verbaasd maar ook enorm blij.. Het is niet zo dat ik dit al elke keer zo aan de buitenkant voel, het zijn nog kleine schopjes, maar zo af en toe… Daardoor neem ik echt heel bewust tijd voor de buikbaby en begin ik er zelfs tegen te praten haha.

Het is zo’n magisch gevoel.. dat leven in mijn buik. Echt heel bijzonder en ik ben dan ook enorm dankbaar dat ik dit weer mee mag maken. ♥

Vond jij die schopjes ook zo bijzonder?

20 reacties op “Zwangerschap | week 21 – magisch gevoel

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *