Zwangerschap week 20 en 21 – over de helft!

Het is feest. We zijn over de helft! Over 22 weken lig jij echt in onze armen. Jeetje wat kijken wij hiernaar uit. Mijn bekken klachten zijn na de massages van jouw papa niet meer teruggekomen en papa’s massages zijn weer een stuk zachter. Ook papa kan jou steeds vaker voelen trappelen in mama’s buik dus iedere avond als we in bed liggen hebben jij en papa even een onderonsje. Groei maar lekker verder kleine bink we genieten van ieder moment.

Beginnen aan het babykamertje

We zijn begonnen aan het kamertje. Normaal gesproken weet ik heel goed wat ik wil in huis qua interieur en heb ik het al bedacht voor we überhaupt wisten dat we het anders wilden. Maar de hormonen doen gekke dingen met me, dat is wel duidelijk. Alleen de kleurkeuze is al een ramp. We hebben gekozen voor bruin tinten, lekker neutraal en makkelijk. Hadden we net alles geschilderd vond ik die bruine muur toch te donker dus kon het opnieuw.

Gelukkig is Bas flexibel, geen typje dat hier extreem op reageert en ben ik het type dat het zelf ook wel weer oplost. Zo gezegd zo gedaan, de kamer is nu een stuk lichter. Toch moet ik bekennen dat ik nog steeds wel twijfel over de kleur maar ik gok dat wanneer we de kamer gaan aankleden het uiteindelijk allemaal wel goed komt. We hebben ook de eerste meubeltjes gekocht en zo begint het kamertje van onze kleine man vorm te krijgen.

Uitzoeken van spulletjes

Omdat er nu ruimte is besloot ik toch ook even een kijkje te gaan nemen in de bak met spulletjes die ik van Luka en Jonah bewaard heb, het is niet veel maar ik was benieuwd of er nog iets bij zit wat we voor Dino kunnen gebruiken. Heerlijk om die kleine pakjes met herinneringen weer terug te zien en bizar om te bedenken dat die 2 binken deze kleine pakjes aan gehad hebben.

Een aantal pakjes liggen nu bij Dino in de la en gaan we lekker weer gebruiken, een aantal ook niet omdat deze voor mij echt bij Luka en/of Jonah horen. Tijdens het uitzoeken van de spulletjes kwam Luka ook even kijken, zo bijzonder hoe geïnteresseerd hij is in de baby die komen gaat en hoe hij mee geniet. Terwijl we samen de kleine kleertjes bewonderen aait hij over mijn buik en zegt Dino nu al heel lief te vinden.

Ik merk dat nu het kamertje vorm begint te krijgen en er babyspulletjes te vinden zijn het ook steeds echter begint te worden voor de jongens. Dit gaat de kamer worden van hun broertje en het valt mij op dat ze er iedere dag toch wel even in wandellen.

Het is aftellen!

Voor de jongens is 40 weken natuurlijk helemaal niet te overzien. Wanneer je 6 en 7 jaar bent is een week al lang. Daarom ben ik opzoek gegaan naar een middel om hen er meer bij te betrekken maar ook om ze inzicht te geven in hoelang het dan ongeveer nog zal duren. We kwamen uit bij een fantastische aftelkalender voor de zwangerschap! Natuurlijk had ik ook zelf een papiertje in elkaar kunnen zetten met 40 hartjes of iets dergelijks wat ze af konden strepen maar deze vond ik veel leuker.

Naast iedere week een sticker staan er ook mijlpalen op. Het moment dat ze te weten kunnen komen of ze een broertje of zusje krijgen, of met welk voorwerp de lengte van de baby te vergelijken valt. We zijn hier nu al enkele weken lekker mee bezig en het leeft bij de jongens. Iedere week kijken ze uit naar de sticker die ze mogen plakken en deze week was er ook voor hun een mijlpaal: de voorkant was vol! We konden de poster omdraaien en daar verder plakken. Dat betekent ook voor hun dat het steeds dichterbij komt. Mocht je dus kinderen in huis hebben en een middel zoeken om de kinderen en te betrekken bij je zwangerschap en overzicht voor ze willen creëren is dit absoluut een aanrader.

Dat fijne tweede trimester

Bij mijn vorige zwangerschappen was ik mij er eigenlijk niet zo heel erg van bewust maar bij deze enorm! Dat tweede trimester is echt een cadeautje. Was ik tijdens de eerste maanden extreem moe, voel ik mij nu echt goed. Iedere week heb ik 1 dag waarop ik even niet vooruit te branden ben maar verder zit ik er heerlijk in. Die ene dag kon ik voorheen nog wel eens vervelend vinden maar ook hier heb ik mijn weg inmiddels in gevonden en accepteer ik het van mezelf dat ik het dan ook gewoon wat rustiger aan doe. Weinig spannends dus behalve dat voorbij die 20 weken zijn echt als een mijlpaal voelt, zo fijn! We zijn gewoon op de helft…. De helft!! Ik kan echt niet wachten tot er weer zo’n heerlijk klein mannetje op mijn borst ligt.

Tot volgende week!

1 reactie op “Zwangerschap week 20 en 21 – over de helft!

Reageren is niet mogelijk.