Zwangerschap | week 20 – bekkeninstabiliteit?

Ik zit vanaf nu dus echt op de helft. Of ja, misschien ook wel helemaal niet want wie weet wanneer meneer zich aankondigt. Maar als je naar de uitgerekend datum kijkt dan dus wel. Op de helft. Twintig weken zwanger. Ik vind het best een mijlpaal hoor! Bij mijn eerste zwangerschap wist ik nu pas het geslacht van ons kindje terwijl we nu al een aantal weken blauwe muisjes eten 😉 

Kwaaltjes en andere ongemakken

Had ik de afgelopen weken niet echt last van kwaaltjes begin ik ze nu toch weer te krijgen. Zo moet ik echt 100x per dag plassen en ik heb voortaan echt de vreemdste dromen! Daarnaast merk ik echt dat ik al heel snel last krijg van mijn bekken en rug, wat de verloskundige ook doet vermoeden dat het een beginnende bekkeninstabiliteit is. Dat is dus echt oppassen geblazen want ik heb geen zin om in de ziektewet te belanden. Gelukkig ga ik straks minder dagen werken dus dat zal vast schelen.

Ook begin ik een beetje last te krijgen van nesteldrang, wat dan weer heel lastig is wat betreft de beginnende bekkeninstabiliteit. Zo heb ik gisterenochtend op handen en voeten het speelgoed van Fay uitgezocht en dat was niet zo slim.. haha. Oh ja nog iets waar ik “last” van heb zijn mijn borsten. Ik heb gewoon weer mijn voedingsbh’s in maat H en G aan van de vorige zwangerschap. Nu al! Terwijl ik dat dus toen pas op het einde had. Echt, ik snap wel waarom ik ben aangekomen.. Zit allemaal in die 2 joekels haha.

Dingen geregeld/gedaan

Maandag ben ik bij de verloskundige geweest op controle. Ik ga wat vaker dan normaal (om de 2 weken ipv 4 weken) en vind dat altijd wel fijn. Even luisteren naar het hartje, controleren of de baarmoeder goed groeit en het belangrijkste (vind ik): mijn bloeddruk meten. Tot nu toe was hij of juist enorm laag of gewoon precies goed. Dus ik ben er blij mee. Waarom ik daar zo gefocust op ben komt door de zwangerschapsvergiftiging tijdens de eerste zwangerschap. Ik wil het nu extra goed in de gaten houden zodat we er nu misschien sneller bij zijn mocht het weer gebeuren.

De buik

En jaaaa daar is weer een buikfoto! Die van vorige week ben ik gewoon helemaal vergeten, zelfs in het weekend. Dus er ontbreekt er nu gewoon eentje in de reeks. Best zonde. Maar goed, kan gebeuren. Zwangerschapsdementie laten we maar zeggen 😉

Vond jij de 20 weken ook zo’n mijlpaal?

20 reacties op “Zwangerschap | week 20 – bekkeninstabiliteit?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *