Zwangerschap | week 20 – bekkeninstabiliteit?

Ik zit vanaf nu dus echt op de helft. Of ja, misschien ook wel helemaal niet want wie weet wanneer meneer zich aankondigt. Maar als je naar de uitgerekend datum kijkt dan dus wel. Op de helft. Twintig weken zwanger. Ik vind het best een mijlpaal hoor! Bij mijn eerste zwangerschap wist ik nu pas het geslacht van ons kindje terwijl we nu al een aantal weken blauwe muisjes eten 😉 

Kwaaltjes en andere ongemakken

Had ik de afgelopen weken niet echt last van kwaaltjes begin ik ze nu toch weer te krijgen. Zo moet ik echt 100x per dag plassen en ik heb voortaan echt de vreemdste dromen! Daarnaast merk ik echt dat ik al heel snel last krijg van mijn bekken en rug, wat de verloskundige ook doet vermoeden dat het een beginnende bekkeninstabiliteit is. Dat is dus echt oppassen geblazen want ik heb geen zin om in de ziektewet te belanden. Gelukkig ga ik straks minder dagen werken dus dat zal vast schelen.

Ook begin ik een beetje last te krijgen van nesteldrang, wat dan weer heel lastig is wat betreft de beginnende bekkeninstabiliteit. Zo heb ik gisterenochtend op handen en voeten het speelgoed van Fay uitgezocht en dat was niet zo slim.. haha. Oh ja nog iets waar ik “last” van heb zijn mijn borsten. Ik heb gewoon weer mijn voedingsbh’s in maat H en G aan van de vorige zwangerschap. Nu al! Terwijl ik dat dus toen pas op het einde had. Echt, ik snap wel waarom ik ben aangekomen.. Zit allemaal in die 2 joekels haha.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Dingen geregeld/gedaan

Maandag ben ik bij de verloskundige geweest op controle. Ik ga wat vaker dan normaal (om de 2 weken ipv 4 weken) en vind dat altijd wel fijn. Even luisteren naar het hartje, controleren of de baarmoeder goed groeit en het belangrijkste (vind ik): mijn bloeddruk meten. Tot nu toe was hij of juist enorm laag of gewoon precies goed. Dus ik ben er blij mee. Waarom ik daar zo gefocust op ben komt door de zwangerschapsvergiftiging tijdens de eerste zwangerschap. Ik wil het nu extra goed in de gaten houden zodat we er nu misschien sneller bij zijn mocht het weer gebeuren.

De buik

En jaaaa daar is weer een buikfoto! Die van vorige week ben ik gewoon helemaal vergeten, zelfs in het weekend. Dus er ontbreekt er nu gewoon eentje in de reeks. Best zonde. Maar goed, kan gebeuren. Zwangerschapsdementie laten we maar zeggen 😉

Vond jij de 20 weken ook zo’n mijlpaal?

20 reacties op “Zwangerschap | week 20 – bekkeninstabiliteit?

 • Jeeh, 20 weken! Fijn dat je zo goed in de gaten wordt gehouden door de verloskundige. Hoop ook echt dat de bekkenklachten niet doorzetten. Kun je daarvoor ook naar een fysio of iets dergelijks?

 • Ten eerste gefeliciteerd met je mijlpaal. Vanaf nu kan het aftellen beginnen. Bekkeninstabiliteit is niet fijn ik heb het gelukkig alleen bij mijn oudste gehad. Begon toen ook rond de 20 weken. En in combinatie met nesteldrang niet bepaald handig. Ik weet er alles van. Sterkte. Ik hoop dat het je een beetje bespaard blijft.

 • Die 20 weken zijn wel heel bijzonder inderdaad! Nu ik je buik zo zie begint het bij mij weer extra te kriebelen, Geniet ervan ondanks je bekkeninstabiliteit!
  Liefs

 • Al op de helft! Wat gaat de tijd toch super snel!!
  Goed op jezelf letten!! Fijn dat je minder kan werken want bekken instabiliteit dat is verschrikkelijk!

 • Ik vond de 20 weken heel bijzonder. Voor mij was het de start van vertrouwen hebben dat het goed bleef gaan en natuurlijk te weten komen dat we een meisje krijgen! Balen van je klachten, hopelijk wordt t niet heel veel erger!

 • Voor ons was het ook echt een mijlpaal. Niet alleen omdat we het geslacht te horen zouden krijgen, maar ook vanwege de echo. De officiële bekendmaking bij het ‘grote publiek’ volgde daarna. Nu kijken mensen wel vreemd op dat ik al 31 weken ben… ze weten het pas zo kort, dat ze dachten dat ik nog niet zover was. Ik vind het knap, want het was bij week 20 voor mijn gevoel al heel goed te zien.

 • Ik kan het me eerlijk gezegd niet meer herinneren of ik het een mijlpaal vond. Blijkbaar niet dan. 😉
  Laat je goed informeren wat betreft je bekkenklachten, voor nu, maar ook voor tijdens of na de bevalling. Dat heb ik zelf niet zo goed aangepakt en daar pluk ik nu nog de vruchten van (ok, er speelt wel wat meer mee, maar toch).

 • 20 weken vond ik ook zeker een mijlpaal; Hopelijk verergert het niet met je bekken. Ik had tijdens en na mijn tweede zwangerschap een erge vorm van bekkeninstabiliteit. Dat was heel pijnlijk. Bizar genoeg was dat veel minder tijdens mijn derde zwangerschap. Maar echt goed lopen was er toen ook wel niet bij, ik leek meer op een gans als ik liep 😉

Reageren is niet mogelijk.