Zwangerschap | week 18 – extra groeiecho’s

IMG_0718

Hoera er is weer een week voorbij! De teller staat inmiddels op 18 weken zwanger en dat betekent dat ik volgende week eindelijk weer een echo heb. Wel een hele spannende en belangrijke echo, namelijk de 20 weken echo. Best gek dat het zo genoemd wordt terwijl het inmiddels met 19 weken is en niet met de 20 zoals de naam suggereert. Maar goed, ik kan over afgelopen week al bijna een boek schrijven dus laten we maar beginnen bij het begin.

Vorige week vrijdag stond ik op de weegschaal. Dat doe ik vrijwel elke vrijdag, mits ik het niet vergeet. Ik vond het wel spannend nu aangezien de feestdagen net voorbij waren, maar het getal was enorm gunstig. Ik was op dat moment slechts 1,9kg aangekomen in totaal. Hartstikke netjes dus en ik hoop dit zo vol te houden! Dat scheelt namelijk weer afvallen na de bevalling haha.

Kwaaltjes en andere ongemakken

Echt last van kwalen heb ik niet, maar.. en daar komt het.. ik neem regelmatig teveel hooi op mijn vork en dan fluit mijn lichaam me terug. Zo heb ik afgelopen maandag echt een mega drukke dag gehad op het werk waarbij ik alleen maar bestellingen aan het verwerken was. Zitten was er die 5 uur niet bij, alleen maar staan lopen inpakken sjouwen enzovoort. En dat zorgde ervoor dat ik dinsdag met veel pijn wakker werd en de hele ochtend niet uit bed te krijgen was. gelukkig was mijn man thuis die ochtend. Had ook echt steken aan mijn banden maar ook soms het idee harde buiken te hebben. Vooral dat laatste moet ik mee uitkijken!

Dingen geregeld/gedaan

Afgelopen maandagochtend mochten we weer op controle bij de verloskundige. Daar hoorden we dat ik met 24 weken een suikertest krijgt en met 28, 32 en 36 weken extra groeiecho’s. Wat nu precies de reden daarvoor is weet ik niet, geloof dat het te maken heeft met mijn vorige zwangerschap. Ik vind het niet zo erg, behalve die suikertest dan haha. Want het zijn wel weer drie extra’s echo’s waarbij ik naar onze Harry kan spieken! Ik heb trouwens ook eindelijk doorgegeven aan mijn zorgverzekering dat ik zwanger ben, maar moet nog steeds de kraamzorg bellen. Oeps.. die gaat bovenaan op het to do lijstje!

Verder kocht ik (zwangerschaps)kleding bij de H&M van mijn kerstgeld. Helaas zaten er vele te grote dingen bij, schijnbaar heb ik geen XL maar L?! Dus moet ik morgen naar de winkel zelf om te ruilen.. He wat vervelend. Neem ik meteen mijn tegoedbon mee haha!

De buik

Dit keer wel weer een buikfoto in de zwangerschapsupdate. Want mijn man kon hem gewoon maken gisterenochtend. Ik heb het idee dat hij wel weer dikker is geworden die buik, al ligt het er ook enorm aan wat ik aan heb volgens mij! Merk wel dat mijn gewone broeken niet meer lekker zitten en de kleine flink protesteert wanneer ik wel een gewone broek aan heb haha.

zwanger-18-weken

Wat droeg jij tijdens de zwangerschap voor kleding?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

27 reacties

 1. marije op 6 januari 2017 om 06:41

  Wat fijn dat je je goed voelt en dat je je grenzen inmiddels herkent. Het start bij bewustwording 😉

 2. Monique op 6 januari 2017 om 06:54

  Wat zie je er goed uit! Probeer goed naar je lichaam te luisteren met werken meis. Ik droeg trouwens bijna alleen nog maar zwangerschapskleding vanaf die termijn. Dat zit vaak toch net wat mooier 🙂

 3. Patricia op 6 januari 2017 om 06:59

  Heb paar normale stretchboeken waar toevallig ban aan zat, dus die pakte ik er regelmatig bij. En combineer positie, maar ook gewone shirtjes met vestjes en blazers. Nu 30 weken kan ik niet meer zonder positiebroek. Over twee weken ook groeiecho. Zo nieuwsgierig. Sinds week 20 namelijk alleen hartje gehoord..

  • Nicole op 8 januari 2017 om 10:14

   Oh ja qua vesten koop ik ook echt geen positiedingen. Maar shirtjes had ik niet veel meer ivm het vele afvallen. Jurkjes heb ik ook nog. Maar broeken? Nee die beginnen te knellen haha!

 4. Loes Johanna op 6 januari 2017 om 07:13

  Extra echo’s vind ik ook nooit erg, haha. En dat rustiger aan doen herken ik ook absoluut, goed naar je lichaam luisteren!

 5. Channa op 6 januari 2017 om 07:30

  Extra echo’s zijn leuk, lekker gluren. Ik droeg al vrij snel alleen maar positiebroeken, vind ik heerlijk zitten.

 6. Marieke op 6 januari 2017 om 08:06

  Wel fijn dat je drie groeiecho’s krijgt. Had ik idd ook bij de jongste, maar dat had te maken met zwangerschapsdiabetes.

  Ik droeg tijdens mijn laatste zwangerschap jurkjes, positiespijkerbroeken van Miss Etam (aanrader) en een jumpsuit.

  • Nicole op 8 januari 2017 om 10:15

   Oh ja een jumpsuit! Dat is ook leuk.. Ga ik ook eens naar op zoek 🙂

 7. MamaIssues op 6 januari 2017 om 08:20

  Wat gaat het super snel he!!
  En spannend de seo (20 weken echo)
  Je bent gewoon al bijna op de helft 😀

 8. Merel op 6 januari 2017 om 08:42

  Je straalt, mooi. Jammer van het suikerdrankje, maar de echo’s zijn mooi meegenomen! En je toename in gewicht is echt heel netjes.

  Wat kleding betreft, wisselend. Ik droeg bij de eerste zwangerschap al heel snel positiekleding en bij de laatste viel dat enorm mee. Droeg wel veel van mijn eigen shirts nog, maar woonde bijna in mijn zwangerschapslegging. O wat zat hij lekker!

 9. Nicole op 6 januari 2017 om 09:17

  Ik heb ook allemaal extra groeiecho’s gehad maar hier was alles dik in orde. Ik droeg trouwens al vrij snel zwangerschapskleding, lekker relaxed haha!

 10. Nienke op 6 januari 2017 om 10:08

  Ik droeg een combinatie van positiekleding en eigen kleding. Ik kon niet zonder positiebroeken (had een gigantische buik de laatste keer, bij de vierde) maar mijn eigen shirts en vesten kon ik heel lang aan. Ook droeg ik graag jurken in combinatie met een legging, heerlijk comfortabel. Misschien een tip; ik kocht op een bepaald moment een paar lange shirts bij de Action voor iets van 3 euro per stuk, die bleken heel rekbaar en kon ik de hele zwangerschap dragen. Ook kocht ik graag bij H&M (nog trouwens) en daar was/is XL mij ook te ruim, ik heb maat 44/46. Ik heb het idee dat bij H&M maat L maat 44/46 is en XL dus 46/48 of zelfs 48/50. Ook bij de normale collectie. Ik heb trouwens ook het e.e.a. op marktplaats gekocht de laatste zwangerschap, maar dat moet je willen en is iedere keer toch weer een gok.
  Hoe dan ook, je ziet er goed uit en rustig aan hè!

 11. Alissa op 6 januari 2017 om 10:42

  Ik droeg al heel snel zwangerschapsbroeken, maar mijn buik was niet meer te verbloemen met 6 weken. Ik vond gewone shirts trouwens prima te doen als ze wat langer zijn. Die van de Vero Moda en MS Mode gaan ook weer mooi terug in model en heb ik nog lang gedragen erna. De H&M zwangerschapskleding vond ik ook groot vallen overigens, maar die van de Miss Etam slaat echt alles.

  En doe je wel rustig aan? Je ziet er top uit, maar dat had ik op IG al gezegd 🙂

 12. Anita op 6 januari 2017 om 10:47

  Jammer dat niet iedere keer een echo gemaakt kan worden dus wel prettig dat je er op het eind meer krijgt. Ik draag nu vooral lange shirts van de vera moda, jurk en zwangerschapsbroeken van de H&M. Alhoewel deze nu wel strak om de buik zitten en meer in het midden wat niet lekker is. Maar ga voor de laatste weken echt geen nieuwe meer kopen!
  Kan je op het werk niet een hoop bestellingen bij elkaar op tafel leggen en dan zittend inpakken?

 13. Angela - Mama met passie op 6 januari 2017 om 10:53

  Fijn dat jij zo aankijkt tegen groeiecho’s! Ik ben als de dood voor weer zoveel groeiecho’s, maar dat heeft te maken met mijn vorige zwangerschap. Ik kan er voor kiezen om geen groeiecho te doen met 32 weken, maar die wil ik dan weer wel. Lekker dubbel he? 😉 Je ziet er mooi uit, je straalt gewoon helemaal! Ik draag voor alsnog mijn gewone kleding nog. Doordat ik zoveel ben afgevallen, waren mijn eigen broeken te groot. Die pas ik nu weer en mijn buik zit hoger dan bij mijn eerste zwangerschap, dus ik kan ze nog aan. Maar ik denk volgende week niet meer, we gaan het zien.

  • Nicole op 8 januari 2017 om 10:17

   Mijn vorige zwangerschap ging, op de bekkeninstabiliteit en harde buiken na, eigenlijk heel goed tot 34 weken. Toen ik een groeiecho kreeg bleek Fay 4 weken voor te lopen en uiteindelijk bleek ik zelf pre eclampsie te hebben. Denk dat ik door die dingen nu extra goed in de gaten gehouden wordt. Daarom vind ik het niet erg, beter extra in de gaten houden dan straks te laat zijn met iets..

 14. Essma op 6 januari 2017 om 10:56

  Ik ken je niet,maar je straalt absoluut! Hoop dat je een fijne verdere zwangerschap hebt! ???

  • Nicole op 8 januari 2017 om 10:17

   Ah dank je wel voor je lieve reactie Essma!

 15. simpel, met een snufje liefde op 6 januari 2017 om 12:34

  Extra echo’s zijn altijd leuk. Ik kreeg alleen maar echo’s tijdens mijn tweelingzwangerschap. Ik heb ze heel vaak kunnen bekijken. Wel vervelend van de test.

 16. IJlien op 6 januari 2017 om 14:57

  Ahw je ziet er zo goed uit!! Goed op jezelf blijven letten hoor lieverd <3

 17. Malou op 6 januari 2017 om 16:19

  Je ziet er echt goed uit zeg! En fijn dat je je grenzen kent 🙂

 18. Charlotte op 6 januari 2017 om 16:38

  Fijn al die extra echo’s hihi. En ik droeg geloof ik al met 12 weken zwangerschaps broeken. Het zat al heel snel niet meer lekker allemaal haha

 19. Maike op 6 januari 2017 om 18:10

  Mooie foto, ziet er goed uit!

 20. Esmeralda op 7 januari 2017 om 19:44

  Rustig aan hoor Nicole, pak maar lekker je rustmomentjes wanneer het kan. Ik droeg toen ik zwanger was geen zwangerschapskleding, ik kocht gewoon wat wijdere kleding, De zwangerschapskleding van die tijd was verschrikkelijk lelijk haha

  • Nicole op 8 januari 2017 om 10:18

   Ja ik kies neutrale zwangerschapskleding hoor, meeste vind ik ook niets (en zo duur!) maar paar broeken zijn wel echt nodig en wat effen shirts..

 21. Debbie op 7 januari 2017 om 20:00

  De 20 weken echo hebben wij dus wel precies in week 20 gehad. Bij jouw komt het net dus even anders uit. Ja en die suikertest ga ik ook helaas krijgen. Waar je zeker niet vrolijk van wordt. Ik zou toch graag wel willen weten waarom precies die extra groei echo,s want dat doen ze niet voor niets natuurlijk. Ook hier krijgen wij een extra uitgebreide echo net als de 20 weken echo, maar voor mij is zeker wel duidelijk waarom.

  • Nicole op 8 januari 2017 om 10:32

   Zoals ik al zei, ik denk door de vorige zwangerschap. Zoiets zei ze maar ik was niet op aan het letten haha. Gelukkig ga ik over een week weer, dan kan ik om meer uitleg vragen 🙂

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje