Zwangerschap week 18 en 19

Er breekt weer even een spannende periode aan, we gaan richting de 20 weken en dat betekend dat jij weer even lekker onder de loep genomen gaat worden. Vind ik dit spannend? Ja en nee… Alles tot nu toe zag er keurig uit je groeit fantastisch, ik voel je heerlijk bewegen in mijn buik dus ik heb er alle vertrouwen in. Ja, omdat er niet voor niets een medische controle voor jou en alle andere kleintjes geplant staat rond de 20 weken. Ze kunnen dan blijkbaar toch meer zien dan op eerdere echo’s.

Oh nee, bekkenpijn?!

Deze week raakte ik even in paniek toen tijdens het uitlaten van Moos er een pijnscheut van mijn onderrug naar mijn linker bil schoot. Oh nee! Dit gevoel, de pijn met het lopen, ik herken dit van de zwangerschap van Luka… mijn bekken! De dagen erna bleef de pijn en ik maakte mij zorgen. Ik wilde niet weer zo het tweede deel van mijn zwangerschap door moeten, weinig kunnen ivm bekken klachten.

Ik besloot actie te ondernemen en direct een afspraak te maken bij de osteopaat die mij destijds ook goed geholpen heeft. Ai… die kan pas op 14 november. Toch maar de afspraak geplant wat tsja, beter iets dan niets. De dagen erna modder ik wat aan, probeer rust momenten goed af te wisselen met beweging en ben bewust bezig met mijn houding. Ik lees tips online en pas deze toe tot ik op een avond het even niet meer red. Wederom huilend bij jouw papa op de bank, ja… die papa van jou kunnen we tegenwoordig pro noemen in het troosten van mama want de tranen vloeien rijkelijk.

Je papa stelt voor om mij te masseren in de hoop dat dit iets verlicht. Nou zal iedereen denken die dit leest dat ik een heerlijk ontspan momentje heb maar nee hoor… papa pakte de spieren van mij even flink aan. Het deed pijn, was absoluut niet prettig maar het bracht wel wat ik hoopte, even een beetje verlichting. Lag ik daar dan op bed. Au! Au! Au! Wat zullen de buren gedacht hebben hihi. Ook tijdens de massage liepen de tranen over mijn wangen.

Toch ging er blijkbaar iets goeds want de volgende dag waren de klachten een heel stuk minder. Vanaf dat moment is papa mij vaker op die manier gaan masseren en een paar dagen later was de pijn weg. Zo fijn! Ik merk wel dat het lopen soms wat pittiger is, maar ik heb geleerd goed naar haar lichaam te luisteren en pakt rust wanneer dit nodig is en dat helpt.

Spannende 20 weken echo

In de 19e week hebben we die spannende 20 weken echo. Je bent nog steeds een jongetje en nog steeds een heerlijk bewegelijke mini in mijn buik, dat was duidelijk. De 20 weken echo was veel langer dan normaal omdat wij toestemming hadden gegeven aan een leerling om mee te kijken. We hebben dus uitgebreid de tijd genomen om alles van jou goed te bekijken en konden je vingertjes en teentjes tellen. Het blijft bijzonder keer op keer om een kijkje naar binnen te nemen en jou te zien. Iedere keer weer verrast door hoe je gegroeid bent en weer zo verliefd. Nu al betover je ons.

Naar een concert!

Deze week ben je ook mee geweest naar je eerste concert. Een concert van de Backstreet Boys! Zeg nou zelf, een goed begin toch? Het was een lange heerlijke dag maar we hielden het samen vol! Ik voelde je zo nu en dan lekker mee trappelen en genoot ervan. Wel merkte ik dat ik minder comfortabel was dan ik had verwacht met al die mensen om me heen. Die allemaal het liefst helemaal vooraan stonden, dus ze konden soms lekker drukken.

Ook wel bijzonder, zoveel vrouwen, zeker ook moeders die allemaal in de zelfde situatie hebben gezeten maar gewoon geen rekening met je kunnen of willen houden omdat je zwanger bent. Mijn handen waren continu op mijn buik, ik voelde de drang je te beschermen en zo kon ik de duwende vrouwen uit de buurt van mijn buik, jouw huisje houden.

Even nog terug naar die 20 weken echo hoor, want ik vergeet eigenlijk helemaal te vertellen dat alles goed was. Jij wist dit natuurlijk al maar de mensen die dit lezen niet. Je buikje schijnt wel wat voller te zijn dan gemiddeld volgens dit termijn. Ik moet dus even met de verloskundige overleggen of er een suikertest gedaan moet worden maar goed, dat doen we over 2 weken. De afspraak staan namelijk dan gepland.