Zwangerschap | week 16 – it’s a boy!!

IMG_0591

Oh boy oh boy oh boy.. wij krijgen een jongetje!! Als eerste wil ik iedereen bedanken die met ons hebben toegeleefd naar hét moment dat we door de gender reveal erachter kwamen. En voor alle lieve en leuke reacties die wij kregen. Doordat ik nu weet dat we een zoon krijgen voelt de zwangerschap opeens veel anders. Een heel stuk echter. En ik ben er dan ook de afgelopen week behoorlijk mee bezig geweest. 

Ondanks dat ik dacht dat ik, zodra het geslacht bekend zou zijn, meteen in een shopping-spree terecht zou komen is dit nog niet gebeurd. Wel hebben we het eerste shirtje al ontvangen van mijn schoonmoeder, krijg ik van mijn lief vriendinnetje Laura ook wat kleertjes die van haar kleine man zijn geweest en heb ik via Facebook veilig voor 2 euro een heel groot pakket met jongenskleertjes “gewonnen”. Deze kleertjes zijn echter nog niet binnen dus weet ook niet of er iets leuks bij zit. Maar voor 2 euro kon ik het niet laten haha.

Kwaaltjes en andere ongemakken

Echte kwaaltjes lijk ik momenteel niet te hebben. Wel merk ik dat ik mijn slaap echt nodig heb. Maar dat komt ook omdat het behoorlijk druk is (geweest) op het werk waardoor ik dus mega veel energie kwijt ben geraakt. En dan is slaap wel zo handig om de energie weer terug te krijgen. Verder heb ik voor het eerst echt bandenpijn gehad in de nacht van woensdag op donderdag. Mijn lichaam kwam tot rust en… AUW! Weer een teken dat ik dus toch weer teveel til, sjouw, buk, enzovoort. Soms vergeet ik gewoon dat ik zwanger ben en doe ik dus teveel.

Dingen geregeld/gedaan

We hebben deze week niets geregeld, want alle komende afspraken staan al vast. Alleen twijfel ik nog steeds over de zorgverzekering. Ook wil ik binnenkort een fotograaf uitkiezen voor de zwangerschapshoot, de newbornshoot en nog een fotoshoot met Fay haar 3e verjaardag. Want dat is traditie. Het liefst heb ik iemand die alledrie de dingen kan doen. En dan zijn we ook nog steeds aan het kijken voor een geboortefotograaf. We willen zo graag net zulke mooie foto’s als bij Fay.. Alleen kost het klauwen vol met geld!

Verder heb ik ook al stiekem een lijstje gemaakt met jongensnamen. Maar wat is dat moeilijk zeg! Veel namen staan in de top 20 of worden al door naasten gebruikt. Dat wordt nog wat..

De buik

Ik ben deze week totaal niet blij met mijn buikfoto. Door de broek die ik aan heb lijken het gewoon allemaal vetrollen en dat had ik dus niet door. Dat maakt me meteen weer bewust van het aankomen en het veranderen van mijn lichaam tijdens de zwangerschap. En dan ga ik me weer druk maken om heel dat afvalproces wat ik net doorstaan heb. Moet ik niet doen dat weet ik, maar ik had gewoon zo graag een mooie buik in plaats van deze kwabbels!

zwanger-16-weken

Vond jij het ook zo moeilijk om een (jongens)naam te bedenken?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

17 reacties

 1. marije op 23 december 2016 om 06:32

  Aah maak je niet druk om je buik foto! Ik snap je gevoel maar je ziet er geweldig uit! Ik vond het zo leuk om jullie reactie bij de gender reveal te zien. Jullie gezin is nu helemaal compleet met een jongetje.

 2. Malou op 23 december 2016 om 07:11

  Jaa ik vond het ook echt heel moeilijk, het heeft bij ons een hele tijd geduurd totdat we eruit waren over de naam.

 3. Loes Johanna op 23 december 2016 om 07:38

  Ik vond de geslachtsbepaling het inderdaad ook veel echter maken! En gelukkig heb je nog veel tijd om te shoppen en een naam te kiezen. En, je ziet er prachtig uit!

 4. Fenna op 23 december 2016 om 08:12

  Wat leuk! Hier hadden we zowel voor een meisje als voor een jongen al namen rond de 12e week. Tot nu toe is het nogsteeds dezelfde naam haha.

  • Nicole op 27 december 2016 om 09:20

   Oooh wat fijn! Wij hadden wel een naam maar die staat zo hoog in de top 10, we willen hem nu niet meer haha!

 5. MetMirjam op 23 december 2016 om 09:41

  Wij wisten al heel snel wat de naam van ons meisje zou zijn (jongensnaam hadden we (nog) niet maar die bleek natuurlijk niet nodig haha).

 6. Nicole op 23 december 2016 om 09:45

  Jongensnaam vonden wij ook lastig ja. Er was één naam die we allebei leuk vonden en.dat was Spencer wat het.dus ook is geworden.

 7. Wilmaaa op 23 december 2016 om 10:13

  Zo leuk een jongetje! Lastig hé namen, dat vond ik ook, gelukkig zijn we er al even uit 🙂

 8. Anita op 23 december 2016 om 10:53

  Een naam is zeker lastig. Ik vond juist voor een meisje moeilijker en laten we die nu net moeten kiezen 😉 Minder van de bandenpijn, hopelijk komt het niet te vaak terug meis!

 9. Alexandra op 23 december 2016 om 11:52

  Een jongensnaam verzinnen is hier ook een ramp. We komen er over 2 weken achter of het een jongetje of meisje is. Als het een jongen is moeten we echt nog aan de slag. Al heel wat lijsten doorgekeken maar niks wat ons aanspreekt….

 10. Channah op 23 december 2016 om 11:59

  Voor wat het waard is: je ziet er mooi uit en de lach op je gezicht maakt je nog veel mooier! 😉 En zo fijn als je het geslacht weet, dan kun je inderdaad gaan nadenken over de naam en kleertjes gaan shoppen. Zo leuk een jongen en een meisje!

 11. Debbie op 23 december 2016 om 12:33

  Echt leuk een jongetje, en nu is het echt wel heel leuk om een naam te gaan verzinnen en echt te gaan shoppen voor een jongetje. Ons kleintje houd het nog even geheim, omdat ik elke 2 weken een echo heb. Ben ik natuurlijk even wezen vragen of ze al even konden kijken. Maar tot 2 x toe liet onze kleine het niet toe. Voor namen hier geen probleem, we hebben eigenlijk al een meisjes en een jongens naam bedacht. Nog 11 dagen voor de 20 weken echo.

 12. Mary-Lou op 23 december 2016 om 12:35

  Ik kan wel zeggen dat je je er niet druk om moet maken, maar zo werkt het helaas niet. Je stelt je kwetsbaar op en dat vind ik mooi. Wat betreft een jongensnaam; zijn wij er ook nog niet over uit en ik beval in januari, oeps.

 13. Angela - Mama met passie op 23 december 2016 om 15:23

  Jaaaaaaaaaaaaaaaaa een jongen woehoe! Ik had net zo hard gegild voor een meisje hoor haha. Maar leuk meis 😀 En je bent prachtig!

 14. Charlotte op 23 december 2016 om 19:10

  Ja namen zijn zo moeilijk! Wij zijn er nog niet uit uit hoor. En herkenbaar dat teveel doen haha. Ik heb trouwens een zwangerschapsshoot en een baby lifestyle shoot gepland bij Jessica in Eindhoven. Vind haar werk zo mooi!

 15. Els op 24 december 2016 om 09:50

  Wat leuk om bij te lezen! En je ziet er stralend uit :-). Maak je niet druk, X

  PS ben heel benieuwd naar de naam die je gaat kiezen :-).

 16. Janske op 24 december 2016 om 11:03

  Je straalt nicole! En die buik. …die word alleen maar mooier ??

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje