Zwangerschap | week 16 – it’s a boy!!

Oh boy oh boy oh boy.. wij krijgen een jongetje!! Als eerste wil ik iedereen bedanken die met ons hebben toegeleefd naar hét moment dat we door de gender reveal erachter kwamen. En voor alle lieve en leuke reacties die wij kregen. Doordat ik nu weet dat we een zoon krijgen voelt de zwangerschap opeens veel anders. Een heel stuk echter. En ik ben er dan ook de afgelopen week behoorlijk mee bezig geweest. 

Ondanks dat ik dacht dat ik, zodra het geslacht bekend zou zijn, meteen in een shopping-spree terecht zou komen is dit nog niet gebeurd. Wel hebben we het eerste shirtje al ontvangen van mijn schoonmoeder, krijg ik van mijn lief vriendinnetje Laura ook wat kleertjes die van haar kleine man zijn geweest en heb ik via Facebook veilig voor 2 euro een heel groot pakket met jongenskleertjes “gewonnen”. Deze kleertjes zijn echter nog niet binnen dus weet ook niet of er iets leuks bij zit. Maar voor 2 euro kon ik het niet laten haha.

Kwaaltjes en andere ongemakken

Echte kwaaltjes lijk ik momenteel niet te hebben. Wel merk ik dat ik mijn slaap echt nodig heb. Maar dat komt ook omdat het behoorlijk druk is (geweest) op het werk waardoor ik dus mega veel energie kwijt ben geraakt. En dan is slaap wel zo handig om de energie weer terug te krijgen. Verder heb ik voor het eerst echt bandenpijn gehad in de nacht van woensdag op donderdag. Mijn lichaam kwam tot rust en… AUW! Weer een teken dat ik dus toch weer teveel til, sjouw, buk, enzovoort. Soms vergeet ik gewoon dat ik zwanger ben en doe ik dus teveel.

Dingen geregeld/gedaan

We hebben deze week niets geregeld, want alle komende afspraken staan al vast. Alleen twijfel ik nog steeds over de zorgverzekering. Ook wil ik binnenkort een fotograaf uitkiezen voor de zwangerschapshoot, de newbornshoot en nog een fotoshoot met Fay haar 3e verjaardag. Want dat is traditie. Het liefst heb ik iemand die alledrie de dingen kan doen. En dan zijn we ook nog steeds aan het kijken voor een geboortefotograaf. We willen zo graag net zulke mooie foto’s als bij Fay.. Alleen kost het klauwen vol met geld!

Verder heb ik ook al stiekem een lijstje gemaakt met jongensnamen. Maar wat is dat moeilijk zeg! Veel namen staan in de top 20 of worden al door naasten gebruikt. Dat wordt nog wat..

De buik

Ik ben deze week totaal niet blij met mijn buikfoto. Door de broek die ik aan heb lijken het gewoon allemaal vetrollen en dat had ik dus niet door. Dat maakt me meteen weer bewust van het aankomen en het veranderen van mijn lichaam tijdens de zwangerschap. En dan ga ik me weer druk maken om heel dat afvalproces wat ik net doorstaan heb. Moet ik niet doen dat weet ik, maar ik had gewoon zo graag een mooie buik in plaats van deze kwabbels!

zwanger-16-weken

Vond jij het ook zo moeilijk om een (jongens)naam te bedenken?

17 reacties op “Zwangerschap | week 16 – it’s a boy!!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *