Zwangerschap | Week 15 – het geslacht is bekend!

shutterstock_179883284

Oh mensen wat is dit spannend zeg. Het geslacht van ons kindje is al bekend, maar wij weten het nog niet! Afgelopen woensdag hadden wij de geslachtsbepaling, maar we hebben het op een briefje laten schrijven voor in een envelop. We hebben namelijk morgen de gender reveal en komen er dan dus met onze familie samen achter wat het wordt! Maar voor het dus zover is blikken we even terug op week 15, ik ben nu namelijk precies 15+1 dag zwanger van ons tweede kindje ♥.

Afgelopen week ben ik vooral bezig geweest met het uitkijken naar de geslachtsbepaling en de gender reveal organiseren van komende zaterdag. Maar daarnaast speelden er nog wel wat dingetjes.

KWAALTJES EN ANDERE ONGEMAKKEN

Mijn misselijkheid is eigenlijk helemaal over. Ik ben helemaal niet meer misselijk geweest wat ik echt heel fijn vind. Wel merk ik dat ik overdag weinig tot geen zin heb in eten. Maar omdat ik van mezelf moet eten (dat is wel zo gezond haha) eet ik alleen het hoognodige. Meer niet. Daarnaast begin ik steeds meer last van mijn rug te krijgen. Iets waar ik in de vorige zwangerschap ook last van had maar dan veel verder in de zwangerschap. Dat komt natuurlijk ook omdat ik toen zittend werk deed en nu ben ik toch veel meer in de weer en aan het tillen. Daar moet ik dus wel even voor oppassen. Maar verder gaat het dus eigenlijk hartstikke goed!

DINGEN GEREGELD/GEDAAN

Zoals ik hierboven zei ben ik druk bezig geweest met de gender reveal. Bij onze dochter heb ik eigenlijk tussen neus en lippen door verteld dat ze een meisje was. Dit keer wilde ik het anders aanpakken. Lekker samen met de familie ontdekken wat het geslacht wordt en op die manier ook meteen een goed excuus hebben om taart te eten haha. Maar dan moet je wel een taart hebben. Dus daar ben ik naar op zoek gegaan, er waren in de omgeving best veel mensen die zulke taarten maken en uiteindelijk koos ik iemand waarbij ik me goed voelde. Ik ben dan ook zeer benieuwd hoe de taart eruit gaat zien want ze heeft alle vrijheid gekregen!

Ook ben ik op zoek gegaan naar versiering en ik kan daar nogal moeilijk in zijn. Ik heb dan een bepaald beeld in mijn hoofd en dat wil ik dan ook vinden. Nu was dat vrij lastig en ben ik er ook wat laat mee begonnen. Op het moment dat ik dit schrijf heb ik dus nog niets besteld al heb ik wel contact gehad met wat bedrijven die zulke dingen verkopen. Alleen de verzendtijd is langer dan normaal dus dat wordt nog spannend haha.

Oh ja, ik heb me eindelijk ook voor allerlei zwangerschap boxen aangemeld. Dus binnenkort de eerste maar alvast ophalen. Denk dat ik ze samen met mn dochter ga uitpakken en dit filmen. Dat lijkt me wel leuk, toch?

DE BUIK

Tsjah en nu verwachtte je eigenlijk weer zo’n leuke buikfoto natuurlijk zoals de vorige keren. En die foto gaat ook zeker nog komen. Maar ik heb van woensdag op donderdagnacht mega slecht geslapen (oftewel, 4 uur geslapen en rest vd nacht wakker gelegen) en na een half uur prutsen met het statief, het licht van buiten en de camera kwam er een mega mislukte foto uit. Dus daarom nu even onderstaand buikje die van een paar dagen eerder is. En de “echte” buikfoto ben ik jullie dus nog verschuldigd!

buikje-15-weken

Op naar morgen… De Gender Reveal! Wat denken jullie? 

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

20 reacties

 1. marije op 16 december 2016 om 06:07

  Oei spannend morgen! Ben heel erg benieuwd! Leuk dat je het zo gaat onthullen.

 2. Charlotte op 16 december 2016 om 06:44

  Spannend! Veel plezier morgen! En ik zit er altijd naast dus ik ga niet raden wat het is hihi…

 3. Channa op 16 december 2016 om 07:01

  Ahh leuk! Ik denk een jongen of een meisje 😉 ben ook altijd zo slecht in gokken, haha.

  • Nicole op 16 december 2016 om 07:10

   Ik denk dat je gelijk hebt ?

 4. Batboy op 16 december 2016 om 07:26

  Wat ontzettend spannend zeg! Ik had ook wel graag zo’n taart gewild, maar of ik de envelop dan dicht zou kunnen houden…. Ben benieuwd.

 5. Loes Johanna op 16 december 2016 om 07:29

  Ooh wat spannend! Ik denk een baby ? Die hoorde ik bij onze gender reveal nog wel eens langskomen, haha. Fijn dat je misselijkheid weg is! Die eetlust kwam bij mij ook pas later terug, volgensmij rond week 20. Vanaf toen non-stop honger!

 6. Romy op 16 december 2016 om 07:37

  Wat ontzettend leuk om het op die manier ook voor jezelf een verrassing te houden! Ik gok op een jongetje 🙂

 7. Leonie van Mil op 16 december 2016 om 07:48

  Oh spanneeeeend!!

 8. Monique op 16 december 2016 om 07:56

  Dat wordt zo spannend en leuk morgen! Fijn trouwens dat de misselijkheid helemaal weg is 🙂

 9. Marieke op 16 december 2016 om 08:01

  Fijn dat je misselijkheid weg is! En wat is het spannend! En zo knap dat je niet even gespiekt hebt van de week! Heel veel plezier morgen! Wij lezen vast zeer binnenkort ook wel of het een jongen of een meisje is, toch? 😉

 10. Simone op 16 december 2016 om 08:20

  Spannend! Ik denk dat het een jongetje is. Veel plezier alvast!

 11. Simone op 16 december 2016 om 10:11

  Spannend! Ik gok op een jongen! Ik ben heel benieuwd!

 12. Marguerita op 16 december 2016 om 10:49

  Oh superspannend zeg! Maar als ze het met 15 weken al zeker weten, dan denk ik een jongetje! Als meisjesmama leert de ervaring dat dit geslacht lastiger te bepalen is, hahaha. Ik ga in ieder geval zeker de onthulling lezen, heel erg leuk zo’n feestje.

 13. Marije op 16 december 2016 om 11:26

  Oeh wat spannend allemaal zeg! Leuk dat jullie op deze manier er achter gaan komen of het een jongen of meisje is! Ik ga niet gokken, want ik zit er altijd naast haha. Veel plezier morgen!

 14. Bodil op 16 december 2016 om 12:18

  Leuk! Heel veel plezier morgen, geniet er van!
  (Ps; ik denk ook een baby! 😀 )

 15. Ilse van Kreanimo op 16 december 2016 om 13:50

  Spannend. Oehhhh spannend.

 16. jodi - liefthuis op 16 december 2016 om 14:35

  Ooooow wat spannend….

 17. Jessica op 16 december 2016 om 15:57

  Heel veel plezier gewenst morgen met de party. Ik ga voor een broertje voor Fay!

 18. marleen@burgertrutjes op 16 december 2016 om 17:56

  Leuk! Wat een mooi buikje <3 ben heeeel benieuwd!

 19. Anita op 16 december 2016 om 18:29

  Zo fijn dat de misselijkheid weg is! Wel balen dat je rugklachten nu eerder komen opzetten zeg, hoop zo dat het meevalt! En heeeel benieuwd naar het geslacht 🙂

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje