Zwangerschap | week 14 – welkom tweede trimester!

Jeeeeh, ik ben alweer 14 weken zwanger! Oh mensen de tijd vliegt voorbij. Ik hoorde zwangere vrouwen altijd roepen dat het bij een 2e (of 3e of..) zwangerschap veel sneller ging qua tijd maar geloofde dat niet zo. Vooral niet omdat ik tot voor kort juist vond dat het super langzaam ging. Maar.. inmiddels kom ik daar wel op terug! Want naar mijn idee was mijn vorige update gisteren pas ofzo. Oké nu is een week niet zo lang, maar toch. Wat mijn zwangerschap betreft is er niet zoveel gebeurd, maar heb ik wel redelijk wat dingen uitgezocht qua zorgverzekering bijvoorbeeld. Ook kreeg ik te horen dat ik een gratis echo heb gewonnen.. Deze ga ik pas volgend jaar inwisselen, maar toch.. Super leuk!

Kwaaltjes en andere ongemakken

Qua kwaaltjes gaat het steeds meer de goede kant op. Ik moet nog wel kokhalzen bij bepaalde geuren en aanzichten, maar dat zal ik ook blijven houden denk ik. De vermoeidheid komt en gaat. De ene dag kan ik er beter mee om gaan dan een andere dag. Maar ook dat wordt steeds minder. Wel heb ik enorm pijnlijke borsten maar dan vooral ’s nachts. En om een of andere reden slaap ik trouwens ook steeds vaker op mijn rug. En dat vind ik niet fijn dus word ik wakker en ga ik op mn zij liggen. Om vervolgens weer op mn rug wakker te worden haha.

Dingen geregeld/gedaan

Zoals ik al aangaf in de intro ben ik bezig met het uitzoeken van een zorgverzekering. Ik zit eraan te denken om ons te laten begeleiden door een doula. Maar onze huidige maatschappij vergoed dit helemaal niet. Nu moet ik zeggen dat andere maatschappijen dit ook niet heel erg veel vergoeden, meestal maar zo’n 100 euro en dan heb je wel een duurdere verzekering. Dus ik ben er nog niet helemaal uit wat ik ga doen.

Daarnaast heb ik iemand gevonden die voor ons de gender reveal taart gaat maken. Gelukkig kon ik toch nog een datum en tijd afspreken met de meeste mensen die we erbij willen hebben. Dus op zaterdag 17 december is de grote onthulling! Hopelijk laat ons eigenwijsje 2.0 zich daarvoor wel goed zien tijdens de geslachtsbepaling. Want anders zitten we met een taart waarvan we niet weten welke kleur hij moet worden haha.

En gisteren hebben we weer naar het hartje van onze kleine mogen luisteren… Wat een prachtig geluid ♥

De buik

Tot voor kort had ik niet zoveel met mijn buik. Onze dochter wel, die wil er elke dag mee knuffelen en kusjes op geven. Voor mij voelde dat een tikkeltje raar eigenlijk. Maar sinds een dag of twee ben ik er best trots op en ben ik ook al veelvuldig eroverheen aan het aaien. Haha. Wel nog in privé-sfeer want vind hem nog niet echt op een babybuik lijken!

zwanger-14-weken

Die leuke milestoneblokken helemaal bovenaan heb ik trouwens van de leuke webshop Lifestyle2Love gekregen. Zij verkopen hele leuke baby- en kindermusthaves waaronder speenkoorden, wagenspanners en bijtringen. Ik heb met hen een langdurige samenwerking dus je zult hier nog wel vaker over horen, zien en lezen!

Hoe gaat het met alle andere zwangeren? En niet-zwangeren natuurlijk ook!

16 reacties op “Zwangerschap | week 14 – welkom tweede trimester!

 • Wat fijn dat je steeds minder last hebt van kwaaltjes! Ik ben nu wel heel nieuwsgierig naar jullie gender reveal binnenkort 🙂

 • Heerlijk dat het zo snel gaat!
  En wat spannend zeg, jullie weten al bijna of het een jongen of meisje is.
  Heb je al een voorgevoel?

  Hoe heb je die leuke teksten op je bruiloft gemaakt?
  Dat ziet er echt gaaf uit.

  Ik ga je volgen ☓

  • Dat doe ik met het online programma: picmonkey. Moet je maar eens op zoeken! Heb dit keer geen voorgevoel eigenlijk.. Leuk dat je me volgt!

 • Jaah eindelijk kan ik reageren Haha! Ik merk dus ook dat ik de tijd veel sneller vind gaan dan bij de eerste. Nu alweer ruim 10 weken terwijl we het voor mijn gevoel pas net 3 weken weten.
  Ben heel benieuwd wat het gaat worden. Ik gok op een zusje voor fay!

  • Jaaa leuk!! Nou in het begin vond ik het dus juist erg langzaam gaan haha. Wilde t zo graag vertellen en dat kon niet 😛 Ja ik ben ook zo benieuwd! De meeste gokken een jongen, maar dat is waarschijnlijk gewoon omdat ik al een meisje heb haha.

 • Leuk om weer een update te lezen. Fijn dat de kwaaltjes minder worden. En leuk dat jullie een speciale echo laten maken voor het geslacht. Ik kan voor mezelf niet wachten tot ik dat kleintje in me armen kan nemen. De zwagerschap gaat gelukkig goed, maar met mij iets minder. Ach ja straks heb ik er iets moois voor terug…

Reageren is niet mogelijk.