Zwangerschap | week 13 – andere uitgerekende datum

Zoals ik in mijn vorige zwangerschap update al vertelde had ik vorige week vrijdag mijn termijnecho en daarna nog een extra echo bij de Fontys. Ik moet zeggen dat die echo’s ook wel echt het hoogtepunt van afgelopen week waren.

Kwaaltjes en andere ongemakken

In het weekend deed ik het lekker rustig aan, behalve het uitje naar Den Bosch met mijn tante. Dat vergde toch weer enorm veel van mijn lichaam en dat in combinatie met slechtere nachten resulteerde in een zondag waarop ik echt niets heb gedaan. Die slechtere nachten zijn er steeds vaker en dat baart me wel zorgen. Ben als de dood dat mijn slaapapneu terug komt. Ik heb het apparaat nog staan voor het geval dat maar gebruik hem liever niet.

Verder adviseerde de verloskundige om Floradix te gaan nemen om me wat fitter te voelen alleen heb ik dat nog steeds niet gehaald. Binnenkort maar eens doen, want als dat helpt zou dat veel schelen! Ook kreeg ik afgelopen week last van een soort van buikgriep. Echt heel irritant.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Dingen geregeld/gedaan

We hebben dus afgelopen week de termijnecho gehad en deze zag er gewoon helemaal top uit. Er is extra bevestigd dat het echt maar 1 kindje is wat in mijn buik rondzwemt en ik heb mede door die echo’s een werknaam bedacht voor de buikbaby. Namelijk eigenwijsje 2.0! Want ook dit kind is weer lekker eigenwijs en wil niet liggen zoals hij/zij moet liggen voor de echo.

Wat ik wel vreemd vond bij de termijnecho was dat ze een aantal metingen deed en er telkens 12+3 of 12+4 uit kwam (behalve 1x 11+6) en uiteindelijk is de termijn op 12+1 gezet die dag. Wat inhield dat mijn uitgerekende datum gewoon is veranderd. Ik ben volgens hen op 8 juni uitgerekend. Wel even wennen hoor, die 7 juni zat zo in mijn systeem. Daarna heb ik overigens meteen de 20 weken vast laten leggen en die is op 12 januari. Nog even wachten dus, maar voor die tijd hebben we gelukkig wel al de geslachtsecho!

De buik

zwanger-13-weken

Ik hoop dat ik snel een wat mooiere buik ga krijgen! Dit lijkt meer op een “wat is zij dik-buik” haha.

15 reacties op “Zwangerschap | week 13 – andere uitgerekende datum

Reageren is niet mogelijk.