Zwangerschap | week 12 – het hartje

img_5807

Afgelopen dinsdag was ik 12 weken zwanger en normaal heb je de termijnecho al gehad. Maar ik niet hoor. Nee ik ben weer zo’n uitzondering op de regel geloof ik. Want ik heb mijn termijnecho vandaag. Ja heel handig dus, want nu kon ik dus niet de uitslag daarvan meenemen in deze update. Maar goed dan heb je volgende week iets om naar uit te kijken ofzo haha.

Wel ben ik gisteren bij de verloskundige geweest (zij doen de echo’s dus niet zelf, vandaar dat ik niet meteen een echo had) en voelde ik afgelopen week voor het eerst dat ik niet alles meer kan nu ik zwanger ben. Of nou ja, ik kan wel alles.. maar dan in een iets lager tempo. Anders voel ik het daarna meteen!

Kwaaltjes en andere ongemakken

Afgelopen week heb ik geen last meer van mijn maag gehad. Yes! Al durf ik niet te vroeg te juichen eigenlijk, maar het voelt wel als een opluchting. Ook moet ik zeggen dat er soms dagen voorbij gaan dat ik amper misselijk ben. Maar er zitten ook nog dagen tussen dat ik volop misselijk ben, de hele dag door. Begin van de week had ik het wel echt mega zwaar. Mijn lichaam was op. Maar ja ik moest wel gewoon werken. Dus dat was even aanpassen en maar tegen mezelf blijven herhalen dat ik echt op tijd moest gaan zitten.

Dingen geregeld/gedaan

Afgelopen week heb ik al een aantal extra echo’s vast gelegd. In Eindhoven bij de Fontys hogescholen kun je gratis echo’s krijgen in verband met de opleiding. Ik krijg er vandaag zelfs eentje (jeeeeh 2x op een dag naar onze buikbeeb kijken) en begin februari ook eentje. En misschien nog wel meer, maar dat ligt er een beetje aan wat mijn werktijden zijn dan. Ook ligt de datum voor de geslachtsbepaling al vast.. ergens in december in ieder geval. Dus dat is ook mega spannend!

Afgelopen weekend ben ik eigenlijk veel te druk geweest. Zo zijn we op zaterdag naar de Mega Sint Spektakel geweest en zondag naar de Winterefteling. Beide dagen waren top maar hele dagen lopen dat trekt mijn lichaam dus niet zo. Ik had al veel last van trekkende banden in mijn buik.

En gisteren was het dan eindelijk zover: we konden het hartje horen van onze kleine druktemaker. Wat is dat een mooi geluid zeg. Momenteel het mooiste geluid misschien wel wat er bestaat. Naast het gelach van Fay natuurlijk..

De buik

En dan de buik. Net als vorige week zie ik er weinig gebeuren. Maar ik geniet wel steeds vaker van de bewegingen van onze buikbeeb. (ik zoek nog een goede werknaam, iemand suggesties?)

zwanger-12-weken

Zo, de 12 weken grens is in ieder geval in volle gezondheid bereikt. Fijne mijlpaal!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

13 reacties

 1. Charlotte op 25 november 2016 om 06:40

  Veel plezier vandaag! Ik zat net niet goed met mijn zwangerschap om bij Fontys terecht te kunnen. De vorige keer ook al niet haha.

 2. Anita op 25 november 2016 om 07:14

  Wat fijn dat de misselijkheid steeds verder afneemt! Nog even en het is hopelijk helemaal weg. 12 weken was voor mij ook echt de magische grens, alhoewel we toch eerst de 20 weken echo wilde afwachten. Geniet van de echo’s 🙂

 3. marije op 25 november 2016 om 07:25

  Happy 12 weeks! Fijn dat de misselijkheid af neemt en dat je extra echo’s krijgt. Slim gedaan!

 4. Fenna op 25 november 2016 om 07:49

  Zo fijn, die 12 weken grens! Ik geniet ook nog iedere keer van het geluid van haar hartje 🙂 . December klinkt ver weg maar dat is al bijna haha, nog even en dan weten jullie of er een jongetje of meisje op komst is, spannend! Veel plezier bij de echo’s.

 5. Monique op 25 november 2016 om 07:58

  Wat fijn dat alles goed is en je geen last meer hebt gehad van je maag! Wel heel belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren inderdaad!

 6. Loes Johanna op 25 november 2016 om 08:26

  Veel plezier en succes vandaag! Ik ben ook 1 keer bij de Fontys geweest, maar liep eigenlijk met mijn zwangerschap ook niet gelijk met hun schema. Volgensmij waren ze die ene keer gewoon heel erg wanhopig, haha.

 7. Dagmar op 25 november 2016 om 09:37

  Wat heerlijk om deze mijlpaal te bereiken, zo fijn! En heel veel succes vandaag, ik denk aan je!

 8. janske op 25 november 2016 om 13:44

  wat fijn dat het al iets beter gaat en dat je mini al kunt voelen 🙂 Geniet er maar lekker van! 🙂

 9. Lodi op 25 november 2016 om 14:21

  Fijn dat je die 12 weken grens nu hebt he! Bij de tweede ging ik eerst voor de echo ( bij 12 weken) en pas daarna naar de verloskundige, Ze zei, ik kan je toch niet nieuws vertellen. Toch voelde het pas echt, toen ik haar weer had gezien en alle onderzoeken weer plaats hadden gevonden.
  Probeer je rust te nemen, het wordt nog zwaar zat.

 10. Vlijtig Liesje op 25 november 2016 om 15:02

  Ik vind ‘buikbeeb’ best leuk als werktitel.

 11. Marieke op 25 november 2016 om 20:10

  Hoe was de echo?
  Wel fijn dat je extra kan spieken via het Fontys.
  Luca noemde we frummel en Giulia was pixel, maar werd al snel buikmeisje of baby 2.0! ! Benieuwd welke werknaam jij aan buikbeeb gaat geven.

 12. Yvonne op 25 november 2016 om 21:31

  Haha, zo groot als een potje nagellak. 🙂 Inmiddels heb je dus de echo gehad. Dan wordt het toch pas helemaal echt vond ik allebei de keren. Een fijne zwangerschap gewenst verder!

 13. Gera op 25 november 2016 om 21:48

  Wat fijn dat je de 12 weken door bent! Ik ben benieuwd hoe de echo was?

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje