Zwangerschap | week 12 – het hartje

Afgelopen dinsdag was ik 12 weken zwanger en normaal heb je de termijnecho al gehad. Maar ik niet hoor. Nee ik ben weer zo’n uitzondering op de regel geloof ik. Want ik heb mijn termijnecho vandaag. Ja heel handig dus, want nu kon ik dus niet de uitslag daarvan meenemen in deze update. Maar goed dan heb je volgende week iets om naar uit te kijken ofzo haha.

Wel ben ik gisteren bij de verloskundige geweest (zij doen de echo’s dus niet zelf, vandaar dat ik niet meteen een echo had) en voelde ik afgelopen week voor het eerst dat ik niet alles meer kan nu ik zwanger ben. Of nou ja, ik kan wel alles.. maar dan in een iets lager tempo. Anders voel ik het daarna meteen!

Kwaaltjes en andere ongemakken

Afgelopen week heb ik geen last meer van mijn maag gehad. Yes! Al durf ik niet te vroeg te juichen eigenlijk, maar het voelt wel als een opluchting. Ook moet ik zeggen dat er soms dagen voorbij gaan dat ik amper misselijk ben. Maar er zitten ook nog dagen tussen dat ik volop misselijk ben, de hele dag door. Begin van de week had ik het wel echt mega zwaar. Mijn lichaam was op. Maar ja ik moest wel gewoon werken. Dus dat was even aanpassen en maar tegen mezelf blijven herhalen dat ik echt op tijd moest gaan zitten.

Dingen geregeld/gedaan

Afgelopen week heb ik al een aantal extra echo’s vast gelegd. In Eindhoven bij de Fontys hogescholen kun je gratis echo’s krijgen in verband met de opleiding. Ik krijg er vandaag zelfs eentje (jeeeeh 2x op een dag naar onze buikbeeb kijken) en begin februari ook eentje. En misschien nog wel meer, maar dat ligt er een beetje aan wat mijn werktijden zijn dan. Ook ligt de datum voor de geslachtsbepaling al vast.. ergens in december in ieder geval. Dus dat is ook mega spannend!

Afgelopen weekend ben ik eigenlijk veel te druk geweest. Zo zijn we op zaterdag naar de Mega Sint Spektakel geweest en zondag naar de Winterefteling. Beide dagen waren top maar hele dagen lopen dat trekt mijn lichaam dus niet zo. Ik had al veel last van trekkende banden in mijn buik.

En gisteren was het dan eindelijk zover: we konden het hartje horen van onze kleine druktemaker. Wat is dat een mooi geluid zeg. Momenteel het mooiste geluid misschien wel wat er bestaat. Naast het gelach van Fay natuurlijk..

De buik

En dan de buik. Net als vorige week zie ik er weinig gebeuren. Maar ik geniet wel steeds vaker van de bewegingen van onze buikbeeb. (ik zoek nog een goede werknaam, iemand suggesties?)

zwanger-12-weken

Zo, de 12 weken grens is in ieder geval in volle gezondheid bereikt. Fijne mijlpaal!

13 reacties op “Zwangerschap | week 12 – het hartje

 • Wat fijn dat de misselijkheid steeds verder afneemt! Nog even en het is hopelijk helemaal weg. 12 weken was voor mij ook echt de magische grens, alhoewel we toch eerst de 20 weken echo wilde afwachten. Geniet van de echo’s 🙂

 • Zo fijn, die 12 weken grens! Ik geniet ook nog iedere keer van het geluid van haar hartje 🙂 . December klinkt ver weg maar dat is al bijna haha, nog even en dan weten jullie of er een jongetje of meisje op komst is, spannend! Veel plezier bij de echo’s.

 • Wat fijn dat alles goed is en je geen last meer hebt gehad van je maag! Wel heel belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren inderdaad!

 • Veel plezier en succes vandaag! Ik ben ook 1 keer bij de Fontys geweest, maar liep eigenlijk met mijn zwangerschap ook niet gelijk met hun schema. Volgensmij waren ze die ene keer gewoon heel erg wanhopig, haha.

 • Fijn dat je die 12 weken grens nu hebt he! Bij de tweede ging ik eerst voor de echo ( bij 12 weken) en pas daarna naar de verloskundige, Ze zei, ik kan je toch niet nieuws vertellen. Toch voelde het pas echt, toen ik haar weer had gezien en alle onderzoeken weer plaats hadden gevonden.
  Probeer je rust te nemen, het wordt nog zwaar zat.

 • Hoe was de echo?
  Wel fijn dat je extra kan spieken via het Fontys.
  Luca noemde we frummel en Giulia was pixel, maar werd al snel buikmeisje of baby 2.0! ! Benieuwd welke werknaam jij aan buikbeeb gaat geven.

 • Haha, zo groot als een potje nagellak. 🙂 Inmiddels heb je dus de echo gehad. Dan wordt het toch pas helemaal echt vond ik allebei de keren. Een fijne zwangerschap gewenst verder!

Reageren is niet mogelijk.