Zwangerschap | Week 11

Jeetje er is alweer een week voorbij! Vorige week maakte ik mijn zwangerschap bekend en vertelde ik over de eerste weken. En vandaag ga ik jullie vertellen hoe week 11 eruit zag. Ik ben op het moment iets meer dan 11 weken zwanger, want op dinsdag is (als het goed is) mijn wisseldag. Helemaal zeker weet ik het niet aangezien ik mijn termijnecho nog niet heb gehad. Dus het kan zijn dat het nog iets veranderd haha. Maar volgens mijn eigen berekeningen is het dinsdag. Dus daar houden we het nu maar even op. 

Ik moet zeggen dat mijn onzekerheid wat betreft deze zwangerschap redelijk verdwenen lijkt. Doordat iedereen het nu weet voel ik me echt zwanger. Ook denk ik af en toe de baby te voelen al vind ik het wel erg vroeg daarvoor. Hij of zij is nog zo klein, dat kan toch helemaal niet? Toch verzekerde Manon me ervan dat het wél kan dus ik geniet maar gewoon van die zeldzame plopjes 🙂

Kwaaltjes en andere ongemakken

Ik heb afgelopen week voor het eerst buitenshuis last gehad van mijn maag. Het kwam altijd in de avonden opzetten en dan was ik thuis. Daar heb ik ook mijn medicijn staan dus ideaal. Maar afgelopen week kreeg ik op het moment dat ik het kantoor van mijn werk binnenliep een aanval. Mens, wat heb ik een pijn gehad. Maar ik liep en deed gewoon door want ja.. ik was op mijn werk. Gelukkig trok het na 2!! uur weer weg.

Mijn misselijkheid en vermoeidheid hebben ook echt hun top bereikt volgens mij. Ik ben de hele dag door super misselijk en niets helpt dan. Ik heb een hoop dingen geprobeerd die mensen me influisterden. Maar helaas.. Ook val ik dus zo iedere avond in slaap op de bank rond 20.45 – 21.oo uur. Dat herken ik wel van mijn eerste zwangerschap alleen toen had ik dat al vanaf het begin. En bij deze zwangerschap nu pas.

Dingen geregeld/gedaan

Ik heb afgelopen week eigenlijk qua zwangerschap nog niets geregeld of gedaan. Ik weet dat ik het aan de verzekering moet doorgeven bijvoorbeeld, maar ik wacht tot de termijn echo. Wat we wel hebben gedaan is het aan onze dochter vertellen. Want die wist nog van van niets! Hoe zij erop reageerde en hoe ze er sindsdien mee om gaat vertel ik nog wel een keer.

De buik

Ja en dan de buik. Ik heb niet het idee dat er daarmee veel gebeurd. Alleen dij ik zelf gewoon uit. Ik heb het idee weer veel meer vet(jes) te hebben en dat alles niet meer zo strak is als eerst. En stiekem baal ik daar dus wel van. Maar goed, ik denk aan het doel. Een prachtig mooi nieuw kindje in ons gezin erbij. En dan neem ik al dat andere voor lief…

zwanger-11-weken

Helaas was het echt veel te donker overdag (heb alleen de ochtenden nog maar ivm werk) om een fatsoenlijke foto te maken. Dus hij is niet zoals de andere twee die ik gemaakt heb.

Was jij ook zo misselijk in het eerste trimester?

19 reacties op “Zwangerschap | Week 11

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *