Zwangerschap | de 20 weken echo

Mensen wat vliegt de tijd. Lekker cliche maar het is wel zo. Ik zit gewoon alweer bijna op de helft. Gisteren was ik namelijk 19 weken zwanger en had ik ook meteen de 20 weken echo. Daar was ik behoorlijk nerveus over plus dat ik ook nog ziek was.. Wat het niet fijner maakte. Maar we hebben het weer overleefd en ik voelde me nog net goed genoeg om deze update voor jullie te typen 😉

Kwaaltjes en andere ongemakken

Net zoals vorige week heb ik eigenlijk geen echte kwaaltjes. Wel ben ik, zoals je vast hebt meegekregen, al een paar dagen behoorlijk ziek en dat vergt veel van mijn lichaam. Ik merk dat mijn buikbeeb het daar ook niet zo mee eens is. Dus als ik dan wél iets doe dan merk ik dat direct. Rugpijn, bandenpijn en ook harde buiken bij het vele hoesten. Bah, dat mag van mij wel stoppen hoor! Ook heb ik het idee dat de bekkeninstabiliteit weer langzaamaan aan het terug komen is. Daar baal ik echt van, want de vorige zwangerschap zat ik daardoor dus al met 24 weken thuis. Dat wil ik dit keer echt niet!

Dingen geregeld/gedaan

Gisteren hadden we dus onze 20 weken echo en alhoewel mijn man eigenlijk mee zou gaan moest hij toch nog last minute naar het werk. Dat vond ik helemaal spannend want ik was zo bang voor slecht nieuws. Gelukkig bleek die onzekerheid en angst voor niets want ons menneke zag er van top tot teen in orde en gezond uit. Al duurde het wel heel lang voor alles goed gemeten kon worden want meneer lag lekker eigenwijs te doen. Ook wilde ik graag een bevestiging van het geslacht en dat was ook al moeilijk te bepalen. Ze dacht wel een piemeltje gezien te hebben maar kon het niet zeker zeggen. En net in de laatste seconde draaide hij zo dat we het goed konden zien. Yes! Hoef ik niet al mn gekochte en gekregen spulletjes weer weg te doen haha.

20-weken-echo

De kraamzorg is nu ook aangevraagd in ieder geval dus dat is geregeld, evenals het kraampakket. Alhoewel ik me dus later bedacht dat ik helemaal geen kraampakket nodig heb omdat ik niet thuis beval. Maar goed, dan kan ik dit pakket doorgeven aan anderen.

Plannen

Dit weekend wil ik me gaan bezighouden met de kinderkamer van Fay. Zij krijgt een nieuwe, grote, kamer en daar moet werkelijk ALLES nog aan gedaan worden. Dit weekend dus maar eens gaan kijken voor behang en eventueel ook al naar een vloer kijken. Twijfel nog zo erg wat ik wil haha. De ene dag denk ik het te weten en dan kom ik weer iets anders tegen wat me ook leuk lijkt voor haar. Wil in ieder geval geen overduidelijk thema ofzo, aangezien ze er een aantal jaar mee moet doen.

Nou, op naar de 20 weken.. Dan zit ik op de helft!

26 reacties op “Zwangerschap | de 20 weken echo

 • Wat fijn om te horen dat alles goed gaat! Dat moet toch altijd weer een opluchting zijn. Ik hoop voor je dat je nog een tijdje kunt blijven werken en dat de bekkeninstabiliteit niet terugkeert. Veel succes met Fays kamer deze week!

 • Toch nu ook een eigenwijs mannetje 😉

  Hopelijk voel je je snel beter en blijft die nare bekkeninstabiliteit je deze zwangerschap bespaard. Succes met het kamertje van Fay

 • Ooh wat fijn dat alles goed is!! En dat het echt een jongetje is, haha. Wij wilden inderdaad bij de 20 weken echo toch ook nog graag even de bevestiging van het geslacht, haha. Inmiddels heeft ze het bij 30 weken nog een keer bevestigd, dus als het nu een jongetje blijkt te zijn.. ?

 • Eigenwijs ‘really runs in the family’…haha? Leuk joh! Als ik dit lees, lijkt mijn 20 weken echo zoooo lang geleden…Aiden rolt nu alle kanten op! Ongelofelijk hoe snel de tijd gaat! Hoop dat je je snel beter voelt!

 • Wat spannend. Wel fijn dat het allemaal goed ging. Ik beval trouwens ook niet thuis en heb ook een pakket aangevraagd. Er zit nl toch wat dingen in die je nodig hebt zoals oa de gezellige kraamverbanden. Alles wat ik overhoud doneer ik aan stichting babyspullen. Misschien een idee? Beterschap!

 • Gaat ook weer snel he,fijn dat de echo goed was!Altijd weer erg fijn om te horen! Leuk een nieuwe kamer voor Fay,wij willen voor Yarah een nieuw kamertje maken als de baby van het wiegje naar haar ledikant gaat, dus wie weet heb je nog wat inspiratie 🙂

 • Tjonge, je bent al bijna op de helft! Inderdad, wat vliegt de tijd. Superfijn dat alles goed was aan je baby en dat je tegelijk bevestiging kreeg dat het een jongetje wordt.

 • Fijn dat alles goed was!! Hopelijk blijft de bekkenpijn alleen nog even uit.
  Duurt het bij jou ook zo lang voor je weer helemaal fit bent na ziek te zijn geweest?
  Ik ben nu al twee weken echt niet fit na een griepje. En vreemd genoeg blijft die buik maar groeien, al Mn reserves worden opgesnoept door de kleine knul.

 • Fijn dat alles goed was, blijft toch spannend zo’n echo. Wat komt er ook veel geregel bij kijken he? Gelukkig kun je alle geshopte boy stuff gewoon gaan gebruiken straks, haha.

Reageren is niet mogelijk.