Zwangerschap | de 20 weken echo

IMG_0551

Mensen wat vliegt de tijd. Lekker cliche maar het is wel zo. Ik zit gewoon alweer bijna op de helft. Gisteren was ik namelijk 19 weken zwanger en had ik ook meteen de 20 weken echo. Daar was ik behoorlijk nerveus over plus dat ik ook nog ziek was.. Wat het niet fijner maakte. Maar we hebben het weer overleefd en ik voelde me nog net goed genoeg om deze update voor jullie te typen 😉

Kwaaltjes en andere ongemakken

Net zoals vorige week heb ik eigenlijk geen echte kwaaltjes. Wel ben ik, zoals je vast hebt meegekregen, al een paar dagen behoorlijk ziek en dat vergt veel van mijn lichaam. Ik merk dat mijn buikbeeb het daar ook niet zo mee eens is. Dus als ik dan wél iets doe dan merk ik dat direct. Rugpijn, bandenpijn en ook harde buiken bij het vele hoesten. Bah, dat mag van mij wel stoppen hoor! Ook heb ik het idee dat de bekkeninstabiliteit weer langzaamaan aan het terug komen is. Daar baal ik echt van, want de vorige zwangerschap zat ik daardoor dus al met 24 weken thuis. Dat wil ik dit keer echt niet!

Dingen geregeld/gedaan

Gisteren hadden we dus onze 20 weken echo en alhoewel mijn man eigenlijk mee zou gaan moest hij toch nog last minute naar het werk. Dat vond ik helemaal spannend want ik was zo bang voor slecht nieuws. Gelukkig bleek die onzekerheid en angst voor niets want ons menneke zag er van top tot teen in orde en gezond uit. Al duurde het wel heel lang voor alles goed gemeten kon worden want meneer lag lekker eigenwijs te doen. Ook wilde ik graag een bevestiging van het geslacht en dat was ook al moeilijk te bepalen. Ze dacht wel een piemeltje gezien te hebben maar kon het niet zeker zeggen. En net in de laatste seconde draaide hij zo dat we het goed konden zien. Yes! Hoef ik niet al mn gekochte en gekregen spulletjes weer weg te doen haha.

20-weken-echo

De kraamzorg is nu ook aangevraagd in ieder geval dus dat is geregeld, evenals het kraampakket. Alhoewel ik me dus later bedacht dat ik helemaal geen kraampakket nodig heb omdat ik niet thuis beval. Maar goed, dan kan ik dit pakket doorgeven aan anderen.

Plannen

Dit weekend wil ik me gaan bezighouden met de kinderkamer van Fay. Zij krijgt een nieuwe, grote, kamer en daar moet werkelijk ALLES nog aan gedaan worden. Dit weekend dus maar eens gaan kijken voor behang en eventueel ook al naar een vloer kijken. Twijfel nog zo erg wat ik wil haha. De ene dag denk ik het te weten en dan kom ik weer iets anders tegen wat me ook leuk lijkt voor haar. Wil in ieder geval geen overduidelijk thema ofzo, aangezien ze er een aantal jaar mee moet doen.

Nou, op naar de 20 weken.. Dan zit ik op de helft!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

26 reacties

 1. Romy op 13 januari 2017 om 06:17

  Wat fijn om te horen dat alles goed gaat! Dat moet toch altijd weer een opluchting zijn. Ik hoop voor je dat je nog een tijdje kunt blijven werken en dat de bekkeninstabiliteit niet terugkeert. Veel succes met Fays kamer deze week!

 2. marije op 13 januari 2017 om 06:45

  Toch nu ook een eigenwijs mannetje 😉

  Hopelijk voel je je snel beter en blijft die nare bekkeninstabiliteit je deze zwangerschap bespaard. Succes met het kamertje van Fay

 3. Channa op 13 januari 2017 om 06:53

  Fijn dat alles goed gaat! En hopelijk blijft je bekkeninstabiliteit weg, dat is echt de hel 🙁

 4. Loes Johanna op 13 januari 2017 om 07:24

  Ooh wat fijn dat alles goed is!! En dat het echt een jongetje is, haha. Wij wilden inderdaad bij de 20 weken echo toch ook nog graag even de bevestiging van het geslacht, haha. Inmiddels heeft ze het bij 30 weken nog een keer bevestigd, dus als het nu een jongetje blijkt te zijn.. ?

 5. Esther op 13 januari 2017 om 08:07

  Opluchting zeg! Fijn dat alles goed is.

 6. Essma op 13 januari 2017 om 08:34

  Eigenwijs ‘really runs in the family’…haha? Leuk joh! Als ik dit lees, lijkt mijn 20 weken echo zoooo lang geleden…Aiden rolt nu alle kanten op! Ongelofelijk hoe snel de tijd gaat! Hoop dat je je snel beter voelt!

 7. yvonne op 13 januari 2017 om 08:35

  Fijn dat alles goed is. Is toch een spannend moment.

 8. Mary-Lou op 13 januari 2017 om 08:49

  Wat spannend. Wel fijn dat het allemaal goed ging. Ik beval trouwens ook niet thuis en heb ook een pakket aangevraagd. Er zit nl toch wat dingen in die je nodig hebt zoals oa de gezellige kraamverbanden. Alles wat ik overhoud doneer ik aan stichting babyspullen. Misschien een idee? Beterschap!

  • Nicole op 14 januari 2017 om 08:43

   Ja dat was ik ook van plan ? Kraamverband had ik na m’n spoed ks de vorige keer ook niet nodig haha!

   • Mary-Lou op 14 januari 2017 om 10:01

    Wat?? “Lucky” you. Heb er 2 gehad en bij beide heb ik best lang met die enorme dingen moeten lopen. Zo zie je maar hoe het per persoon kan verschillen.

 9. MamaIssues op 13 januari 2017 om 08:53

  Wat fijn dat alles goed was bij de seo!!
  Je bent op de helft dus tijd inderdaad een beetje dingen te gaan voorbereiden 😀
  Leuk!!!

 10. Anita op 13 januari 2017 om 10:19

  Wat balen dat Bart niet mee kon maar super fijn dat alles goed was! Hopelijk blijft de bekkeninstabiliteit lang weg!

 11. Vlijtig Liesje op 13 januari 2017 om 11:44

  Fijn dat de twintig weken echo helemaal goed was! Dat is toch een geruststelling!

 12. Wilmaaa op 13 januari 2017 om 12:22

  Gaat ook weer snel he,fijn dat de echo goed was!Altijd weer erg fijn om te horen! Leuk een nieuwe kamer voor Fay,wij willen voor Yarah een nieuw kamertje maken als de baby van het wiegje naar haar ledikant gaat, dus wie weet heb je nog wat inspiratie 🙂

 13. Nicole @ Everyday-Life.nl op 13 januari 2017 om 12:32

  Fijn dat het allemaal goed was! Gaat echt mega snel he! Ik ben alweer ruim 36 weken. Bizar hoe het voorbij is gevlogen.

  • Nicole op 14 januari 2017 om 08:44

   Wauw al bijna op t einde.. Tijd vliegt!

 14. Jessica op 13 januari 2017 om 12:40

  Jeetje wat gaat het snel, maar wat fijn dat alles goed is! Toch weer een geruststelling.

 15. Astrid op 13 januari 2017 om 13:20

  Tjonge, je bent al bijna op de helft! Inderdad, wat vliegt de tijd. Superfijn dat alles goed was aan je baby en dat je tegelijk bevestiging kreeg dat het een jongetje wordt.

 16. Cindy op 13 januari 2017 om 13:25

  Fijn dat alles goed was!! Hopelijk blijft de bekkenpijn alleen nog even uit.
  Duurt het bij jou ook zo lang voor je weer helemaal fit bent na ziek te zijn geweest?
  Ik ben nu al twee weken echt niet fit na een griepje. En vreemd genoeg blijft die buik maar groeien, al Mn reserves worden opgesnoept door de kleine knul.

  • Nicole op 14 januari 2017 om 08:44

   Ja fit ben ik nog steeds niet,blijf beetje sukkelen en dat ken ik helemaal niet van eerst..

 17. Malou op 13 januari 2017 om 15:19

  Wat fijn dat alles goed gaat!

 18. marieke op 13 januari 2017 om 15:52

  Fijn om te lezen dat alles goed gaat. Balen dat je last krijgt van bekkeninstabiliteit. Hopelijk valt het mee.

 19. Angela - Mama met passie op 13 januari 2017 om 16:24

  Zo’n opluchting van die 20-wekenecho, dat was vandaag ook een opluchting bij ons. Ik hoop dat je snel geen last meer krijgt van je bekken.

 20. Maike op 13 januari 2017 om 18:52

  Fijn om te horen dat het goed gaat!

 21. jodi - liefthuis op 14 januari 2017 om 12:18

  Wat mega fijn dat de 20 weken echo goed was. Zo’n opluchting.

 22. Marguerita op 14 januari 2017 om 20:14

  Fijn dat alles goed was, blijft toch spannend zo’n echo. Wat komt er ook veel geregel bij kijken he? Gelukkig kun je alle geshopte boy stuff gewoon gaan gebruiken straks, haha.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje