Zwangerschap | de 20 weken echo

Mensen wat vliegt de tijd. Lekker cliche maar het is wel zo. Ik zit gewoon alweer bijna op de helft. Gisteren was ik namelijk 19 weken zwanger en had ik ook meteen de 20 weken echo. Daar was ik behoorlijk nerveus over plus dat ik ook nog ziek was.. Wat het niet fijner maakte. Maar we hebben het weer overleefd en ik voelde me nog net goed genoeg om deze update voor jullie te typen 😉

Kwaaltjes en andere ongemakken

Net zoals vorige week heb ik eigenlijk geen echte kwaaltjes. Wel ben ik, zoals je vast hebt meegekregen, al een paar dagen behoorlijk ziek en dat vergt veel van mijn lichaam. Ik merk dat mijn buikbeeb het daar ook niet zo mee eens is. Dus als ik dan wél iets doe dan merk ik dat direct. Rugpijn, bandenpijn en ook harde buiken bij het vele hoesten. Bah, dat mag van mij wel stoppen hoor! Ook heb ik het idee dat de bekkeninstabiliteit weer langzaamaan aan het terug komen is. Daar baal ik echt van, want de vorige zwangerschap zat ik daardoor dus al met 24 weken thuis. Dat wil ik dit keer echt niet!

Dingen geregeld/gedaan

Gisteren hadden we dus onze 20 weken echo en alhoewel mijn man eigenlijk mee zou gaan moest hij toch nog last minute naar het werk. Dat vond ik helemaal spannend want ik was zo bang voor slecht nieuws. Gelukkig bleek die onzekerheid en angst voor niets want ons menneke zag er van top tot teen in orde en gezond uit. Al duurde het wel heel lang voor alles goed gemeten kon worden want meneer lag lekker eigenwijs te doen. Ook wilde ik graag een bevestiging van het geslacht en dat was ook al moeilijk te bepalen. Ze dacht wel een piemeltje gezien te hebben maar kon het niet zeker zeggen. En net in de laatste seconde draaide hij zo dat we het goed konden zien. Yes! Hoef ik niet al mn gekochte en gekregen spulletjes weer weg te doen haha.

20-weken-echo

De kraamzorg is nu ook aangevraagd in ieder geval dus dat is geregeld, evenals het kraampakket. Alhoewel ik me dus later bedacht dat ik helemaal geen kraampakket nodig heb omdat ik niet thuis beval. Maar goed, dan kan ik dit pakket doorgeven aan anderen.

Plannen

Dit weekend wil ik me gaan bezighouden met de kinderkamer van Fay. Zij krijgt een nieuwe, grote, kamer en daar moet werkelijk ALLES nog aan gedaan worden. Dit weekend dus maar eens gaan kijken voor behang en eventueel ook al naar een vloer kijken. Twijfel nog zo erg wat ik wil haha. De ene dag denk ik het te weten en dan kom ik weer iets anders tegen wat me ook leuk lijkt voor haar. Wil in ieder geval geen overduidelijk thema ofzo, aangezien ze er een aantal jaar mee moet doen.

Nou, op naar de 20 weken.. Dan zit ik op de helft!

26 reacties op “Zwangerschap | de 20 weken echo

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *