Waar zou ik toch zijn zonder mijn familie?

Ik ben gezegend met een hele fijne familie. En op momenten als gisteren dank ik daar wie dan ook voor op mijn knieën (figuurlijk dan he, in mijn toestand kom ik nu niet meer omhoog zonder hulp haha). Ik besef me dan ook nog eens extra hoeveel geluk ik daarin heb. Want niet iedereen heeft zo’n fijne achterban.

Zoals ik al zei was er dus gisteren weer een moment waarop ik zo ontzettend blij ben met mijn familie. En dit keer, zoals vele vorige keren, was het mijn moeder in het bijzonder waar ik blij mee was. Dit is namelijk mijn laatste werkweek voor mijn zwangerschapsverlof begint en laat nu net deze week mijn dochter niet naar de opvang mogen. Dit in verband met hun beleid voor waterpokken. Eentje waar ik het niet helemaal mee eens ben, maar daar ga ik nu even verder niet op in.

Mijn moeder dacht heel lief met me mee en heeft gisteren nog een dagje extra op Fay gepast zodat ik gewoon naar mijn werk kon. Echt super fijn want de maandag is ook altijd een hele drukke dag, dus mijn bazin heeft me dan ook dubbel zo hard nodig op kantoor.

Bol AlgemeenBol Algemeen

En dit is niet de eerste keer geweest dat ik geen gebruik kon maken van de opvang of een ander ‘probleem’ had en mijn moeder zichzelf aanbood om op te passen. Natuurlijk kan ze niet altijd, want ze werkt zelf ook gewoon. Maar waar ze kan helpen doet ze. En dat geldt ook voor vele andere familieleden van ons. Iedereen helpt elkaar wanneer dit kan en nodig is. En daar ben ik zeer blij mee en erg dankbaar voor.

Waar zou ik toch zijn zonder mijn familie? Ik denk nergens..

19 reacties op “Waar zou ik toch zijn zonder mijn familie?

  • Ja precies. En soms neem ik dat voor lief of ja is het ‘de gewoonste zaak’, maar probeer er toch even bij stil te staan zoals nu. Want het is niet voor iedereen vanzelfsprekend of mogelijk.

 • Wat fijn dat je op je moeder kan rekenen, hier ook de opa’s en oma’s als opvang. Vind dat persoonlijk ook erg fijn!

  • Ja waar mogelijk passen ze graag op. Maar wel werken beide opa’s en oma’s nog (ook wel logisch aangezien mijn ouders pas 50 zijn en schoonouders net 60) dus kan niet altijd natuurlijk.

  • Ja met Fay gaat het super goed. Ze heeft eigenlijk geen last van de waterpokken maar ze zijn dan ook al bijna weg. Meeste zijn al ingedroogd en slechts paar blaasjes maar ze krabt niet dus het verspreid ook niet!
   Donderdag eerste verlofdag inderdaad!! Al moet ik dus vandaag ook thuis blijven aangezien ik geen opvang heb voor Fay…

 • Fijn dat er dan familie is die bij kan springen. Aan de ene kant snap ik het beleid wel maar aan de andere kant ook totaal niet. Ze zijn al besmettelijk voordat ze de plekjes hebben. Dat is het kromme. Mijn zoontje mocht vorige week gewoon naar school gelukkig.

 • Fijn he dat het kan. Ik ben er ook altijd heel blij mee!
  En ik snap dat je het niet eens bent met het beleid rondom de waterpokken, de besmetting heeft allang plaatsgevonden en zolang ze zelf niet ziek zijn….. ehh zich ziek voelen 😉

  Maar ze is dan wel lekker weer van de waterpokken af binnenkort, helemaal niet verkeerd. Maar vergeet niet, dan kom je over een paar jaar met nummer 2 nog een keer aan de beurt 😉
  Beterschap verder voor Fay

  • Dank je. Fay voelde zich sowieso niet ziek dus dat was fijn, maar ook weer niet. Want leg dan maar eens uit dat ze niet erheen mag. En vind het inderdaad wel fijn dat ze het nu heeft gehad en niet als de baby er is. In je eerste levensjaar pokken krijgen is namelijk niet fijn ivm grote kans op herhaling later..

 • Ellen1979 zegt:

  Fijn hoor die familie! Snap je helemaal.
  De opvang snap ik helemaal niet. Een leidster van mijn opvang nam juist haar kinderen even mee als er kinderen waren met waterpokken. Ze vond het met de 6 en 8 jaar toch wel tijd dat ze ze eens kregen (anders bang dat ze er zo ziek van gingen worden, geen idee of het zo werkt). Maar het lukte steeds maar niet 😉
  Inderdaad ze nam haar eigen kinderen mee zodra er blaasjes te zien waren.

  • Mijn tante heeft de waterpokken inderdaad op volwassen leeftijd gehad en is er echt doodziek van geweest terwijl kinderen vaak niet zo heel ziek worden ervan. Kreeg zelf ook al veel verzoekjes van mensen die wel even langs wilden komen voor bewuste besmetting 😉

Reageren is niet mogelijk.