Zorgboerderij Wouterbergen: dierenpark, speeltuin & terras

zorgboerderij wouterbergen uitje in brabant

Op zoek naar een leuk uitje in Helmond/Someren en omgeving? Bij zorgboerderij Wouterbergen vind je niet alleen een leuke speeltuin voor de kinderen inclusief grote speelplaats, maar ook een dierenpark waar je hele leuke dieren tegen komt. Daarnaast hebben ze ook een lunchcafé inclusief terras waar je als ouders dus lekker even kunt ontspannen terwijl de kinderen spelen. Het dierenpark en de speeltuin zijn gratis toegankelijk!

Zorgboerderij Wouterbergen

Wouterbergen is een eigentijdse zorgboerderij die opvang biedt aan verschillende deelnemers in dagbesteding. Mensen met een beperking vinden in de boerderij, de tuin, de activiteitenruimtes en de horceca een afwisselende invulling van de dag. Het is echter dus ook voor anderen een enorm leuk dagje uit. Het dierenpark is geopend van 8.00 tot 18.00 uur en het lunchcafé van 10.00 tot 17.00 uur.

Zorgboerderij Wouterbergen dierenpark speeltuin terras

Dierenpark Wouterbergen

Waar het bij de Wouterbergen begon met slechts een aantal dieren zoals schapen en vogels wordt het dierenpark steeds meer uitgebreid. Zo hebben ze er inmiddels kamelen, alpaca’s, herten, schapen, varkens, ezels, pony’s en geiten. Maar ook een koe met haar kalfje, walibi’s en capibara’s. Hun nieuwste bewoners zijn acht heel nieuwsgierige wasberen.

Bol AlgemeenBol Algemeen
wasbeertjes dierenpark wouterbergen

Daarnaast hebben ze ook een volière vol vogels zoals dwerg papegaaien en ibissen. In een andere kooi lopen zelfs flamingo’s rond en er is een grote kooi met een aantal roepende ara’s. Binnen in de stal wonen ook nog een aantal stokstaartjes, cavia’s en een eekhoorntje.

zorgboerderij wouterbergen voliere

Zoals je kunt lezen is er dus een heleboel moois te zien, volgens mij ben ik er zelfs een aantal vergeten. En sommige dieren vinden het zelfs leuk om geaaid te worden. Kinderen zijn overigens van harte welkom in de dierenweide maar dienen wel begeleid te worden door een volwassene, om de rust te bewaren.

Speeltuin & speelplaats

Voor het lunchcafé ligt er ook een hele grote speelplaats die in de winter omgetoverd wordt tot schaatsbaan. Echter in de periode dat er geen schaatsbaan is kan deze plek gebruikt worden als speelplaats waar de kinderen met de diverse loopauto’s, skeltjes en fietsjes kunnen rond rijden. Ook is er een grote zandbak inclusief speeltoestel en airtrampoline. Superleuk voor de kinderen dus.

speeltuin wouterbergen

Lunchcafé inclusief terras

Het lunchcafé is open van 10.00 – 17.00 uur voor een hapje en drankje. Binnen zijn er een aantal tafeltjes om te zitten inclusief klein speelhoekje voor de kleintjes. Maar ook buiten is er een groot (overdekt) terras waar je lekker aan tafel kunt zitten. De lunchgerechten worden huisgemaakt en onze aanrader is toch echt het lunchplankje, maar ook de verschillende taarten en vlaaien die ze dagelijks zelf maken. Natuurlijk hebben ze er ook genoeg keus voor kinderen.

dieren zorgboerderij wouterbergen
dierenpark wouterbergen

3 reacties op “Zorgboerderij Wouterbergen: dierenpark, speeltuin & terras

Reageren is niet mogelijk.