In de zon: UV kleding

watermelon-846357_1280

Van de vier seizoenen die er zijn ben ik toch wel het meeste dol op de zomer. Elk seizoen heeft wel zo zijn charmes, maar ik leef gewoon helemaal op als het 20 graden of hoger is en ik buiten een blauwe lucht zie met een stralend zonnetje. Het liefst zelfs boven de vijfentwintig graden, zodat spelen met water verkoeling geeft in plaats van onderkoeling. Bij zulke temperaturen komen bij mij ook altijd de zonnebrand en aftersun uit de kast, maar sinds dit jaar ook iets anders: UV kleding.

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met UV-fashions.nl

Slim zonnen

In mijn artikel van vorig jaar met tips voor slim zonnen geef ik een boel tips, maar staat er niets in over UV kleding. Dat komt omdat ik eigenlijk er nog nooit echt van gehoord had. Ja ik zag wel eens wat bij de HEMA hangen maar nooit echt bij stilgestaan wat het is en wat het doet. En dat terwijl ik het enorm belangrijk vind dat vooral mijn dochter goed beschermd is tegen Uv-straling. Teveel uv-straling zorgt namelijk voor een beschadiging van de huidcellen. Meestal herstelt je huid daarna weer, maar niet altijd. Op langere termijn kan huidkanker dan het gevolg zijn.

Daarom zou ik als extra tip willen geven: schaf ook UV kleding aan voor je kind en eventueel ook voor jezelf.

Waarom UV kleding?

Normale kleding beschermt de huid al tegen de uv-stralen. Dit komt omdat kleding een beschermingsfactor heeft. Wel is het zo dat het aan de stof en kleur van de kleding ligt hoe hoog de beschermingsfactor is. Zo heeft een wit shirt een lagere beschermingsfactor dan een spijkerbroek. Naast gewone kleding bestaat er dus ook speciale UV kleding. Deze kleding die een UV-werende behandeling hebben ondergaan kunnen de beschermingsfactor verhogen tot factor 50.

uv kleding

Tankini van SnapperRock

UV kleding bestaat schijnbaar al erg lang, maar er was niet veel variatie in. Tegenwoordig kun je het bijna zo gek niet bedenken of er bestaat UV kleding van. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan speciale UV pakken, maar ook UV truien, rokken, petjes, bikini’s en nog veel meer.

Waar koop je UV kleding?

UV kleding is tegenwoordig op best veel plekken te koop. Zo kun je ook online leuke UV kleding vinden voor zowel je kind(eren) als jezelf. Op de website van uv-fashions.nl vond ik een aantal leuke items voor Fay. Zowel een shirtje als een tankini. Ik kocht beide items (van het merk SnapperRock) in de maat 86-92 omdat onze peuter nogal klein van stuk is en ik anders bang was dat 98-104 veel te groot zou zijn. Van de tankini paste het broekje perfect alleen het topje was eigenlijk al te klein. Dat is wel lastig bij Fay want ze heeft inderdaad van shirtjes vaak al maat 92 terwijl ze nog broekjes in maat 80 en 86 past. Maar er kwam al snel een oplossing.. Het nichtje van Fay paste de tankini perfect en dus heeft zij nu ook UV beschermende kleding.

uv kleding snapperrock

uv shirt van SnapperRock

Het shirtje zat Fay wel als gegoten, waar dat dan aan ligt weet ik niet aangezien het zowel hetzelfde merk was als dezelfde maat. Maar goed, dat boeit verder ook niet. We zijn heel tevreden met de kleding. Het ziet er mooi uit, het is van degelijke kwaliteit. De stof droogt ook erg snel en het allerbelangrijkste.. Het beschermt goed tegen de zon.

Heb jij al UV kleding in huis?

 

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

8 reacties

 1. Wilmaaa op 26 mei 2016 om 06:23

  Dat het zo leuk kan zijn! Die tankini is heel gaaf gewoon! Ik vind het ook erg belangrijk, maar heb geen uv kleding voor Yarah.. Misschien nog maar eens kijken dan 😉

  • Nicole op 27 mei 2016 om 15:05

   Ja ik vind die tankini ook echt super! Vond het erg balen dat Fay hem niet paste…

 2. Annemijn op 26 mei 2016 om 12:04

  Wat handig! Ik wist helemaal niet dat dit bestond. Zeker heel handig voor kindjes!

 3. Cindy op 26 mei 2016 om 14:07

  Ik heb nog een UV-kleding in huis. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik daar nog niet naar gezocht heb. Moet ik wel doen.

  • Nicole op 27 mei 2016 om 15:05

   Ja ik had dat dus ook niet toen Fay kleiner was, had ik ook moeten hebben. Maar wijsheid komt met de jaren zeggen ze 😉

 4. Birgit op 26 mei 2016 om 22:04

  Super interessant, want ik vroeg me dus al heel lang af wat UV kleding anders maakt dan ‘gewone’ kleding!
  Eindelijk een blog die me er antwoord op geeft 😉

  • Nicole op 27 mei 2016 om 15:06

   Haha ja ik ook.. Terwijl het eigenlijk vrij logisch is haha..

 5. Jamey op 26 mei 2016 om 23:14

  Ik heb echt nog nooit gehoord van uv kleding. Maar jeetje das toch wel erg handig en fijn, zeker met kids!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje