Een gerecht wat ik altijd erg lekker vind in de zomer is de pastasalade. Je kunt, net zoals met gewone pasta’s en salades, erg goed variëren met de pastasalade. Zo maakte ik al een variatie met bacon, lettuce en tomato. Oftewel de BLT pastasalade en vandaag heb ik een lekkere versie met mango en ham. Wat de ham betreft wilde ik eigenlijk parmaham, maar ik wilde ook een beetje budget shoppen dus kocht ik geen echte parmaham, maar ham die erop leek bij de Lidl.
Wat ik meestal doe bij een pastasalade is ergens in de ochtend of middag al de pasta koken. Ik gebruik voor dit soort salades vaak Fusilli pasta in drie kleuren, dat staat gelijk al een stuk leuker en het oog wil ook wat natuurlijk, haha. Ik kook de pasta, spray er na het afgieten olie overheen en laat het zo aan de lucht afkoelen. Zodra het is afgekoeld zet ik het in de koelkast.
Hier vind je nog een lekker recept voor een koude pastasalade door Yvonne.
Inhoudsopgave
Ingrediënten voor de zomerse pastasalade
- Pasta naar keuze (200 gram gekookt)
- 2 handen vol basilicum blaadjes
- scheutje olijfolie
- zout en peper naar smaak
- 250 gram mango blokjes
- 70 gram rucola
- 6 plakken (parma)ham
- klein handje pijnboompitten
De blaadjes basilicum snijd je in hele kleine stukjes en meng je met de olijfolie en peper&zout. Zodra dit goed gemengd is kun je het mixen met de koude pasta. Daarna is het heel simpel, want je voegt de rucola toe, de mangoblokjes en de parmaham die je in stukken hebt gescheurd. Nog wat pijnboompitten erover en je zomerse pastasalade is klaar.
Ik heb deze variant ook gezien op internet met avocado, dat maakt het ook weer iets machtiger. Ook kun je er bijvoorbeeld mozzarella bij doen of geitenkaas, dat lijkt me ook erg lekker.
Dit recept is overigens voor 4 porties. Lekker voor bij de BBQ of gewoon als lekkere maaltijdsalade.
Houd jij ook zo van pastasalades?
Zomerse pastasalade met mango
Equipment
- Steelpan
- Koekenpan
Ingrediënten
- 200 gram Fusili
- 2 handen verse basilicum
- scheutje olijfolie
- zout & peper naar smaak
- 250 gram mango blokjes
- 70 gram rucola
- 6 plakken parmaham (wij haalden de 'nep' variant bij de Lidl)
- klein handje pijnboompitten
Instructies
- Kook de pasta alvast in de ochtend of middag en laat deze afkoelen
- Spray er daarna wat olijfolie over en zet de pasta in de koelkast
- Snijd (wanneer je de pasta wilt gaan eten) de basilicum blaadjes in kleine stukjes en meng deze met het scheutje olijfolie en eventueel peper en zout
- Mix dit daarna met de koude pasta die je uit de koelkast hebt gehaald
- Voeg daarna de rucola, blokjes mango en parmaham toe (de parmaham scheur of snijd je eerst in grove stukken)
- Bak de pijnboompitjes heel kort in een koekenpan en voeg deze als laatste toe aan de pastasalade met mango
Simpel, met een snufje liefde zegt:
Dat klink super lekker, ga ik zeker een keertje maken!
Channa zegt:
Oh heerlijk! Ben echt gek op mango 🙂
Leonie van Mil zegt:
Oeh dat ziet er heel goed uit. Ik ben dol op pasta’s en de salade variant ervan. Met avocado en geitenkaas erdoor, lijkt mij ook erg lekker!
Hanna zegt:
Goede combinatie dit. Ik hou ook van pastasaldes in de zomer 🙂
Northflix zegt:
Klinkt goed! Zout van de ham, zoet van de mango… Wat nootachtige smaakjes van rucola en pijnboompitjes.
Malou zegt:
Dit lijkt me echt heel lekker, ik ga het onthouden 🙂
MetMirjam zegt:
Ik ben dol op pastasalades! Ik hou alleen niet zo van fruit in een maaltijd, dus die mango zou ik er zelf niet zo snel in doen maar lekker los opeten haha
Nicole zegt:
Lekker lekker! Ik.houd zelden van fruit door mijn avondeten. Maar dit klinkt heel lekker vers .
Vlijtig Liesje zegt:
Ik heb dat nog nooit gegeten moet ik bekennen. Ik associeer het altijd een beetje met koude macaroni…
Kleine Prinses zegt:
het ziet er echt heerlijk uit!