Recept: zomerse pastasalade met mango

IMG_3206-1

Een gerecht wat ik altijd erg lekker vind in de zomer is de pastasalade. Je kunt, net zoals met gewone pasta’s en salades, erg goed variëren met de pastasalade. Zo maakte ik al een variatie met bacon, lettuce en tomato. Oftewel de BLT pastasalade en vandaag heb ik een lekkere versie met mango en ham. Wat de ham betreft wilde ik eigenlijk parmaham, maar ik wilde ook een beetje budget shoppen dus kocht ik geen echte parmaham, maar ham die erop leek bij de Lidl. 

Wat ik meestal doe bij een pastasalade is ergens in de ochtend of middag al de pasta koken. Ik gebruik voor dit soort salades vaak Fusilli pasta in drie kleuren, dat staat gelijk al een stuk leuker en het oog wil ook wat natuurlijk, haha. Ik kook de pasta, spray er na het afgieten olie overheen en laat het zo aan de lucht afkoelen. Zodra het is afgekoeld zet ik het in de koelkast.

Ingrediënten voor de zomerse pastasalade

 • Pasta naar keuze (200 gram gekookt)
 • 2 handen vol basilicum blaadjes
 • scheutje olijfolie
 • zout en peper naar smaak
 • 250 gram mango blokjes
 • 70 gram rucola
 • 6 plakken (parma)ham
 • klein handje pijnboompitten

De blaadjes basilicum snijd je in hele kleine stukjes en meng je met de olijfolie en peper&zout. Zodra dit goed gemengd is kun je het mixen met de koude pasta. Daarna is het heel simpel, want je voegt de rucola toe, de mangoblokjes en de parmaham die je in stukken hebt gescheurd. Nog wat pijnboompitten erover en je zomerse pastasalade is klaar.

zomerse pastasalade mango

Ik heb deze variant ook gezien op internet met avocado, dat maakt het ook weer iets machtiger. Ook kun je er bijvoorbeeld mozzarella bij doen of geitenkaas, dat lijkt me ook erg lekker.

Dit recept is overigens voor 4 porties. Lekker voor bij de BBQ of gewoon als lekkere maaltijdsalade.

Houd jij ook zo van pastasalades?

Zomerse pastasalade met mango

Een heerlijke pastasalade die vooral in de zomer erg lekker is. Maar je natuurlijk ook gewoon in alle andere seizoenen kunt eten.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 25 min
Gang Lunch
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Equipment

 • Steelpan
 • Koekenpan

Ingrediënten
  

 • 200 gram Fusili
 • 2 handen verse basilicum
 • scheutje olijfolie
 • zout & peper naar smaak
 • 250 gram mango blokjes
 • 70 gram rucola
 • 6 plakken parmaham (wij haalden de 'nep' variant bij de Lidl)
 • klein handje pijnboompitten

Instructies
 

 • Kook de pasta alvast in de ochtend of middag en laat deze afkoelen
 • Spray er daarna wat olijfolie over en zet de pasta in de koelkast
 • Snijd (wanneer je de pasta wilt gaan eten) de basilicum blaadjes in kleine stukjes en meng deze met het scheutje olijfolie en eventueel peper en zout
 • Mix dit daarna met de koude pasta die je uit de koelkast hebt gehaald
 • Voeg daarna de rucola, blokjes mango en parmaham toe (de parmaham scheur of snijd je eerst in grove stukken)
 • Bak de pijnboompitjes heel kort in een koekenpan en voeg deze als laatste toe aan de pastasalade met mango
Trefwoord bbq, lunch, pasta, salade
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

11 reacties

 1. Simpel, met een snufje liefde op 24 juni 2016 om 06:06

  Dat klink super lekker, ga ik zeker een keertje maken!

 2. Channa op 24 juni 2016 om 06:24

  Oh heerlijk! Ben echt gek op mango 🙂

 3. Leonie van Mil op 24 juni 2016 om 08:04

  Oeh dat ziet er heel goed uit. Ik ben dol op pasta’s en de salade variant ervan. Met avocado en geitenkaas erdoor, lijkt mij ook erg lekker!

 4. Hanna op 24 juni 2016 om 08:25

  Goede combinatie dit. Ik hou ook van pastasaldes in de zomer 🙂

 5. Northflix op 24 juni 2016 om 10:02

  Klinkt goed! Zout van de ham, zoet van de mango… Wat nootachtige smaakjes van rucola en pijnboompitjes.

 6. Malou op 24 juni 2016 om 10:06

  Dit lijkt me echt heel lekker, ik ga het onthouden 🙂

 7. MetMirjam op 24 juni 2016 om 10:46

  Ik ben dol op pastasalades! Ik hou alleen niet zo van fruit in een maaltijd, dus die mango zou ik er zelf niet zo snel in doen maar lekker los opeten haha

 8. Nicole op 24 juni 2016 om 10:52

  Lekker lekker! Ik.houd zelden van fruit door mijn avondeten. Maar dit klinkt heel lekker vers .

 9. Vlijtig Liesje op 24 juni 2016 om 14:02

  Ik heb dat nog nooit gegeten moet ik bekennen. Ik associeer het altijd een beetje met koude macaroni…

 10. Kleine Prinses op 4 juli 2016 om 14:58

  het ziet er echt heerlijk uit!

 11. […] heb ik ook een tweetal pastasalades op de blog staan. Zo maakte ik vorig jaar de zomerse pastasalade met mango en bedacht ik ook een lekkere Weight Watchers proof pastasalade BLT! Twee heerlijke recepten die ik […]

Laat een reactie achter

Rating recept
© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje