Favorieten: zomerse drankjes

zomerse drankjes in weckpot met rietjes

Het is mooi weer! En wat hoort er bij mooi weer? Naast genieten van het zonnetje en BBQ-en? Juist ja, zomerse drankjes! Hoe lekker is het om een heerlijk verfrissend drankje te drinken terwijl je in het zonnetje zit te genieten met bijvoorbeeld een boek. Super lekker is dat inderdaad. Daarom hier een overzicht van de lekkerste zomerse drankjes, die ik ken dan. Aanvullingen zijn uiteraard altijd welkom, want ik probeer graag nieuwe dingen uit! Ik heb dit item ook al eens op een oude blog geplaatst maar er zijn zeker wel wat nieuwe dingen bij gekomen en dingen eraf gegaan. De drankjes die eraf zijn die vind ik niet minder lekker geworden hoor, maar er zijn gewoon nieuwere voor in de plaats gekomen!

Lekkere zomerse drankjes

Zelfgemaakte Ice Tea

Dit doe je heel simpel door 6 zakjes thee (smaak naar keuze) in 500 ml kokend water te dompelen voor 15 minuten. Daarna haal je de zakjes eruit en doe je er nog een liter koud water bij. Voeg wat muntblaadjes toe en zet het in de koelkast. Bij het uitserveren kun je er nog een schijfje citroen bij doen.

Water met een smaakje

Het meest simpele drankje wat er eigenlijk is. Water met een smaakje. Je pakt koud water uit de kraan, voegt er eventueel wat ijsklontjes bij om het lekker koud te krijgen en doet er vervolgens iets bij wat de smaak bepaald. Bijvoorbeeld een citroen of limoen. Je kunt het ook combineren met verschillende ingrediënten. Zo maak ik meestal water met citroen en blaadjes munt of water met komkommer en munt. Ook maak ik wel eens water met aardbeien. Echt super lekker!
water water met

Smoothies

Dit drankje kan niet ontbreken natuurlijk. Een lekkere fruitsmoothie. Ook weer makkelijker en eindeloos te variëren. Zo maak ik wel eens een watermeloen smoothie of een aardbei-banaan smoothie. Maar er zijn er nog veel meer die je kunt maken, net wat je zelf lekker vindt!
smoothie

Radler

Tsjah, naast de non-alcoholische drankjes zijn er natuurlijk ook drankjes met alcohol die erg verfrissend zijn. Zo stond bij mij eerst nog de rosébier bovenaan het lijstje, nu is het de Radler. Licht bier met citroen eraan toegevoegd. Erg lekker en heerlijk fris, vind ik zelf dan.
Radler

Cocktails

Er zijn ook genoeg cocktails die je kunt drinken, zowel alcoholisch als non-alcoholisch. Net wat je zelf wilt en lekker vind. Ik vind een caipirinha op zijn tijd altijd erg lekker, maar je kunt ook met allerlei sapjes een lekker cocktail maken. Wel drink ik maar erg weinig cocktails, de bovenstaande drankjes zijn wel meer standaard en de cocktail meestal voor “specialere gelegenheden”. Toch drink ik in de zomer graag een Gin Tonic. Niet helemaal een cocktail te noemen, maar wel erg lekker! Dit kan overigens zowel met alcohol als zonder alcohol.
cocktails

Wat is jouw favoriete drankje met dit lekkere weer?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

13 reacties

 1. Bianca op 9 juni 2014 om 08:25

  Zelf gemaakte ijsthee ga ik van de week maken, maar Radler is echt lekker! Vorige week pas voor het eerst gedronken, maar dit is voor in de avond of tijdens een feestje echt “mijn” drankje x

 2. Petra op 9 juni 2014 om 09:07

  Je brengt me op een idee voor vandaag. Ik ga zelf ijsthee maken. Zelf vind ik rosé in de zomer ook altijd lekker.

 3. Miranda op 9 juni 2014 om 11:17

  Zelfgemaakte icetea, moet ik nodig weer eens doen.
  Ik heb toevallig voor de komende favoriet friday mijn favoriete drankje uitgebreid in de spotlights gezet haha, dus dat verklap ik nog maar niet;)

  Leuk artikel!

 4. Tamara op 9 juni 2014 om 11:49

  Lekker koude glas cola met citroen of een jillzje vind ik heerlijk met dit weer. Maar ook een smootie probeer ik elke dag te nemen.

 5. Nicky op 9 juni 2014 om 12:13

  Ik ben geen drinker en creatief met drinken ben ik helemaal niet. Water met een smaakje moet ik toch eens gaan uitproberen.

 6. Michelle op 9 juni 2014 om 13:36

  Met dit warme weer drink ik veel water( met een smaakje, vooral citroen en komkommer) en icetea.. heerlijk!

 7. Jess op 9 juni 2014 om 16:15

  Mijn favo drankje blijft ijskoude cola maar ik ben ook dol op verse fruitsapjes en water met een smaakje. Ook maak ik weleens zelf slushpuppies van fruit.

 8. Monique op 9 juni 2014 om 23:09

  Radler moet ik echt eens uitproberen. Ik houd erg van witbier, dus vermoed dat het wel iets voor mij is! Qua alcoholische dranken vind ik rosé en een mojito op warme dagen erg lekker. En als we het over ‘gewone drankjes’ hebben dan kies ik voor ijskoud water met citroen of ijsthee.

 9. Jenn op 9 juni 2014 om 23:14

  Lekker! Icetea wil ik ook nog een keer gaan maken. Verder vind ik water met smaakjes ook super idd. En met alcohol Jillz, een wijntje of op zijn tijd een cocktail. Of een lekker biertje, alle soorten eigenlijk wel.

 10. Insoon op 10 juni 2014 om 14:55

  Leuk dat recept om zelf ijsthee te maken, ga ik thuis ook eens proberen.

  Zelf drink ik meestal gewoon een frisdrank, ijsthee en sinds kort vind ik Petrikov Pink gemixed met 7-up ook erg lekker 😉

 11. Amarins op 11 juni 2014 om 21:49

  Dank zij jou heb ik van de week een heerlijke kan aardbeienwater helemaal leeg gedronken. Voor herhaling vatbaar. Toch ook wel 1 van mijn favo’s, naast de Radler (enige bier dat ik wel lust) en Pepsi Max.

 12. Leyla op 14 juni 2014 om 20:48

  IJsthee vind ik heerlijk!

 13. Joyce op 15 juni 2014 om 22:15

  Die zelfgemaakt ijsthee ga ik binnenkort eens proberen! Radler is op dit moment wel echt mijn favoriete drankje. Heerlijk!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje