Zomerse bloementrend: speels en luchtig

Ik ben enorm dol op bloemen, wie niet?! Dus het liefst heb ik altijd een bos bloemen in huis staan. De grote bloementrend van dit moment laat speelse en luchtige boeketten zien. Maar deze zomer gaat het nog een stapje verder: losse bloemen zonder poespas in een vaasje.

Een heel geschikte bloem hiervoor is de krachtige chrysant. Als je ze solo presenteert, word je zeker verrast door de bijzondere vormen en opvallende kleuren van de bloem. Ga deze zomer eens los met chrysanten!

Verrassende vormen

In Nederland worden zo’n 250 verschillende soorten chrysanten gekweekt. De ene heeft een steel met minimaal vijf bloemen, terwijl de ander één grote bloem heeft. Ook qua vorm zijn er grote variaties. Bijvoorbeeld spinvormig, als bolletje of dubbelbloemig. En elk seizoen heeft z’n eigen kleurenpalet. In de zomermaanden is de chrysant in zowel felle kleuren als pasteltinten verkrijgbaar. Door de verschillende verschijningsvormen en kleuren kun je zelfs al met een paar chrysanten verrassende creaties maken.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Speelse styling

Bij een ‘luchtige’ styling ligt de nadruk op de bloem en steel. Haal daarom overtollig blad gerust weg, maar laat er wel een paar zitten vlak onder de bloem voor een speels effect. Behalve in kleine vaasjes kun je chrysanten ook prima stylen in kopjes of schaaltjes. Ook grappig: zet de losse vaasje dicht bij elkaar. Het aanzicht van de zijkant geeft een luchtig effect terwijl je van boven een wolk aan bloemen ziet.

Tips & tricks

Zelfs bij zeer zomerse temperaturen kun je makkelijk tien dagen genieten van chrysanten. Hiervoor heb je schone vaasjes en helder water nodig. Snij de steel schuin af tot de gewenste lengte. Wanneer het water troebel begint te worden, kun je het beter verversen. Het beste kun je dan de steel opnieuw een klein stukje afsnijden.

Lees ook: 3x vrolijke bloempotten

Geluk

Naast dat deze prachtige bloem enorm mooi is, heeft de chrysant ook een hele mooie betekenis. De naam van de chrysant is namelijk afkomstig uit het Grieks: chrys (goud) en anthemon (bloem). Letterlijk vertaald dus ‘gouden bloem’. Het verwijst naar de originele, goudgele kleur van de van oorsprong Oost-Aziatische bloem. De chrysant staat symbool voor een lang en gelukkig leven.

Tip: Kijk voor meer inspiratie en verrassende bloemcreaties op Instagram @JustChrysanthemum.

Bron: Stichting Chryson
Fotocredits: Deco & Style Experts