Zomerproof: accessoires om je outfit mee af te maken

Zoals je misschien wel weet reis ik over niet al te lange tijd samen met mijn gezin af naar Italië, naar het Gardameer. Na wat wikken en wegen heb ik onlangs een tankini gekocht en ik heb mijn kledingkast voor komende zomer een paar weken terug al aangevuld met een hoop nieuwe shirtjes, jurkjes en broeken. In dit artikel geef ik een aantal tips om je zomerlook helemaal af te maken, zodat je kunt shinen op de boulevard in het buitenland, op een festival of gewoon op het terras in je eigen woonplaats!

Sjaaltjes

Sjaaltjes zijn elk jaar weer een musthave. Je kunt hiermee op zoveel verschillende manieren je look of outfit accentueren. Je kunt de sjaal om je tas knopen, waardoor deze eruitziet als een echte IT-bag. Maar een sjaal kan ook wat kleur brengen in jouw basic outfit en de eye-catcher worden. Verder kun je een sjaaltje natuurlijk om je hoofd of in je haar dragen. In dit artikel zie je tien technieken die je daarbij kunt toepassen. Sjaaltjes zijn verkrijgbaar in allemaal verschillende printjes, waarmee je je outfit voor de zomer helemaal compleet maakt. Leuke sjaaltjes vind je bijvoorbeeld bij Peter Hahn.

Hoedjes en baretten

Is de sjaaltjestrend niets voor jou en ben jij meer van de hoedjes, petjes en baretten? Ook dat is deze zomer geen probleem, want deze hoofddeksels zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Wanneer je een bad hair day hebt, zet je gewoon een petje op en het probleem is opgelost. Makkelijk toch? Dit is overigens wel iets waar ik zelf ook voor zou gaan, ik houd wel van hoedjes en petten!

Sandalen

Als de zon haar zonnestralen steeds vaker laat zien, is de tijd ook weer aangebroken om de sandalen uit de kast te halen. Weg met de sokken en dichte schoenen; laat je voeten ook genieten van het zonlicht. Helemaal hip dit jaar zijn etnische en minimalistische sandalen en exemplaren met plateauzolen. In etnische sandalen zijn invloeden van exotische culturen zichtbaar. Deze sandalen zijn vaak kleurrijk, gemaakt van leer en/of voorzien van riempjes. Bij minimalistische sandalen kun je denken aan simpele bruine of zwarte sandaaltjes zonder al teveel tierelantijntjes. De derde trendy sandaal, de plateausandaal, is ideaal om onder een maxi-rok of maxi-jurk te dragen.

Rieten tas

De liefde voor de rieten tas blijft volgens mij altijd. Deze tas geeft precies het gevoel van zomer, vrijheid en relaxdagen op het strand weer, maar past tegenwoordig ook gewoon in het straatbeeld als shopper. Rotan, bamboe, raffia, cirkelvormig en wat allemaal wel niet meer; de rieten tas is ook deze zomer weer helemaal hot en is het ultieme accessoire.

Welke accessoires heb jij om je look compleet te maken?