Zomeractiviteiten: wat nou als het regent?

unsplash_525d659117c91_1

Daar zit je dan met je geweldige leuke zwembad in de tuin. En met die super gave waterbaan gemaakt van flessen, geheel Pinterest waardig. En ook die leuke wandeltocht met opdrachtjes die je had uitgestippeld kan weer even de kast in. Want het regent. En niet even, nee de hele dag. Wat zeg ik? De hele week ziet er uit alsof het herfst is. Want koud is het ook nog eens. Wat ga je dan doen met je kroost? Wat voor een activiteiten kun je dan doen?

Wat nou als het regent?

 • Binnen picknicken; leg een groot kleed in de woonkamer, zet een grote kan drinken in het midden met wat bekers. Zorg voor genoeg bordjes en zorg voor lekkere broodjes en stukjes fruit.
 • Knutselen; maak bijvoorbeeld een groot schilderij met stickers, wasco, verf of stiften.
 • Samen koken/bakken; wanneer je kind al wat ouder is kan hij/zij meehelpen met cupcakes bakken of koekjes. Of misschien zelfs met een cake of taart. Heb je meteen wat lekkers voor je picknick!
 • Haal buiten naar binnen; wat dacht je van een schommel in huis? Dat doet het altijd goed toch?!
 • Verstoppertje spelen; wat het bij elk kind goed doet is verstoppertje spelen. Dit kan al vanaf een jaar of 1. Hoe ouder de kinderen, hoe moeilijker je het kunt maken.
 • Verkleden; Zorg voor een verkleedkist met de meest gekke dingen. Verzamel rondom carnaval leuke attributen, doe er ook eens wat oude kleding van jezelf in en doe lekker mee.
 • Netflix marathon; wijk een keer af van dat tv kwartiertje en ga lekker met de kids Netflixen. Ja, dat schijnt al een werkwoord te zijn haha. Er staan genoeg leuke series en films op voor kinderen jong en oud. Lekker knus onder een dekentje, met een bakje druifjes of popcorn, wat jij wilt..
 • Hut bouwen; wat je nodig hebt zijn kussens en dekens (en stoelen en/of een tafel), alles wat je nog meer kunt vinden is alleen mooi meegenomen. Laat de kinderen zelf bedenken hoe ze de hut willen hebben en wat er allemaal in hoort. Of zet een tent op in de woonkamer, ga je lekker nep kamperen!
 • Kussengevecht; dit doet het altijd goed, een kussengevecht oftewel lekker stoeien met de kids.
 • Naar buiten; doe je laarzen en regenpak aan en stamp lekker door de plassen! Plezier gegarandeerd!
 • Boekje voorlezen; kruip lekker in een hoekje samen met een mooi boek, een dekentje en fijne kussens om op te liggen. Lees je kind een spannend of mooi verhaal voor. Wedden dat ze telkens meer willen.

IMG_5901

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

6 reacties

 1. Thea van Galen op 8 juli 2015 om 07:37

  Leuke ideeën, voer ze veel uit met de kinderen op mijn werk op regenachtige dagen. Zo nu en dan is een dagje regen best lekker!

 2. Malou op 8 juli 2015 om 09:48

  Wat een leuke ideeën! Binnen picknicken zou ik zelf niet snel bedenken, maar ik denk dat het heel leuk is 🙂

 3. Henny op 8 juli 2015 om 10:19

  Wat een leuke tips, zo worden de regenachtige vakantiedagen toch leuk.

 4. Josan op 8 juli 2015 om 20:31

  Hey, je hebt een aantal van mijn ideeën ‘gejat’. Poe nu moet ik weet op zoek naar iets origineels 🙂

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 9 juli 2015 om 10:03

   Haha is dat zo? Ben benieuwd naar die originele dingen 😀

 5. Rory op 9 juli 2015 om 07:35

  Jaaaaa, binnen picknicken, dat is een goede om te doen! Vooralsnog ben ik niet verder gekomen dan verstoppertje spelen, samen de was doen, helpen met groenten wassen, verven, bouwen (Duplo) en kleuren. Ik snap t al. Ik ga iets meer ‘out of the box’ denken, hahaha!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje