Zomervakantie: wat nou als het regent?

11x activiteiten voor een regenachtige zomerdag

Het is zomer, maar het regent. Help, wat ga je nu doen met de kinderen? Daar zit je dan met je geweldige leuke zwembad in de tuin. En met die super gave waterbaan gemaakt van flessen, geheel Pinterest waardig. En ook die leuke wandeltocht met opdrachtjes die je had uitgestippeld kan weer even de kast in. Want het regent. En niet even, nee de hele dag. Wat zeg ik? De hele week ziet er uit alsof het herfst is. Want koud is het ook nog eens. Wat ga je dan doen met je kroost? Wat voor een activiteiten kun je dan doen?

11x activiteiten voor een regenachtige zomerdag

Natuurlijk zijn er een heleboel activiteiten buitenshuis te bedenken als het regent. Je kunt bijvoorbeeld naar een museum, een binnenspeeltuin of je gaat naar de bioscoop. Maar ook gewoon thuis zijn er genoeg leuke activiteiten te bedenken.

Binnen picknicken

Leg een groot kleed in de woonkamer, zet een grote kan drinken in het midden met wat bekers. Zorg voor genoeg bordjes en zorg voor lekkere broodjes en stukjes fruit. Binnen picknicken is hartstikke fijn! Natuurlijk kun je ook de kinderen zelf het eten klaar laten maken, heb je meteen een extra activiteit voor ze!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Knutselen

Onze kinderen houden enorm van knutselen. Zoek op internet dus een leuke knutselopdracht en laat ze lekker aan de slag gaan. Maak bijvoorbeeld een groot schilderij met stickers, wasco, verf of stiften. Of ga aan de slag met wc-rol dieren!

Samen koken/bakken

Wanneer je kind al wat ouder is kan hij/zij meehelpen met cupcakes bakken of koekjes. Of misschien zelfs met een cake of taart. Heb je meteen wat lekkers voor je picknick!

Haal buiten naar binnen

Wat dacht je van een schommel in huis? Dat doet het altijd goed toch?! Of zet een waterplay baan binnen, wel op een grote handdoek of strandlaken zodat de vloer niet meteen heel nat wordt.

Verstoppertje spelen

Wat het bij elk kind goed doet is verstoppertje spelen. Dit kan al vanaf een jaar of 1. Hoe ouder de kinderen, hoe moeilijker je het kunt maken. Je kunt alleen verstoppen in de woonkamer of juist meerdere kamers in het huis betrekken. Natuurlijk kun je ook voorwerpen verstoppen in plaats van dat de kinderen zichzelf verstoppen. Hoe kleiner het voorwerp hoe moeilijker het wordt.

Speurtocht in huis

Dit vergt wellicht enige voorbereiding, maar een speurtocht in huis kan ook erg leuk zijn. Je maakt bijvoorbeeld allerlei briefjes met aanwijzingen waar de kinderen naar op zoek gaan. Je kunt er ook bepaalde activiteiten op zetten, dus vinden ze een aanwijzing moeten ze een liedje zingen, 10x springen, etc. En uiteindelijk vinden ze bijvoorbeeld iets lekkers of een klein cadeautje als beloning.

Verkleden

Zorg voor een verkleedkist met de meest gekke dingen. Verzamel rondom carnaval leuke attributen, doe er ook eens wat oude kleding van jezelf in en doe lekker mee. Maak samen foto’s, zet muziek op en zing lekker mee of dans op de liedjes van Just Dance in je gekke kleding.

Netflix marathon

Wijk een keer af van dat tv kwartiertje en ga lekker met de kids Netflixen. Ja, dat schijnt al een werkwoord te zijn haha. Er staan genoeg leuke series en films op voor kinderen jong en oud. Lekker knus onder een dekentje, met een bakje druifjes of popcorn, wat jij wilt..

11x activiteiten voor een regenachtige zomerdag

Hut bouwen

Wat je nodig hebt zijn kussens en dekens (en stoelen en/of een tafel), alles wat je nog meer kunt vinden is alleen mooi meegenomen. Laat de kinderen zelf bedenken hoe ze de hut willen hebben en wat er allemaal in hoort. Of zet een tent op in de woonkamer, ga je lekker nep kamperen! Mijn zoontje ontving onlangs een Crazy Forts bouwpakket met zijn verjaardag, ook ideaal om hutten mee te bouwen. Daar zijn ze wel even zoet mee…

Kussengevecht

Dit doet het altijd goed, een kussengevecht oftewel lekker stoeien met de kids.

Naar buiten

Met regen niet naar buiten gaan? Echt wel! Kinderen vinden het juist heerlijk om in de plassen te stappen en te kliederen met water. Dus trek ze hun regenlaarzen en regenpak aan en laat ze lekker stampen door de plassen! Plezier gegarandeerd!

Boekje voorlezen

Kruip lekker in een hoekje samen met een mooi boek, een dekentje en fijne kussens om op te liggen. Lees je kind een spannend of mooi verhaal voor. Wedden dat ze telkens meer willen. Heb je al een ouder kind wat zelf kan lezen kan je ook samen omstebeurt lezen.

6 reacties op “Zomervakantie: wat nou als het regent?

  • Wat een leuke ideeën! Binnen picknicken zou ik zelf niet snel bedenken, maar ik denk dat het heel leuk is 🙂

  • Hey, je hebt een aantal van mijn ideeën ‘gejat’. Poe nu moet ik weet op zoek naar iets origineels 🙂

    • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

      Haha is dat zo? Ben benieuwd naar die originele dingen 😀

  • Jaaaaa, binnen picknicken, dat is een goede om te doen! Vooralsnog ben ik niet verder gekomen dan verstoppertje spelen, samen de was doen, helpen met groenten wassen, verven, bouwen (Duplo) en kleuren. Ik snap t al. Ik ga iets meer ‘out of the box’ denken, hahaha!

Reageren is niet mogelijk.